6 věcí, které byste neměli dělat, pokud si chcete udržet pozitivní vztah s recruiterem | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Neničte si u pohovoru šance na přijetí

6 věcí, které byste neměli dělat, pokud si chcete udržet pozitivní vztah s recruiterem.

img2-669f99336a9ee691225325.webp

Valeriia Lavrenenko je Talent Acquisition Specialist ve společnosti talentC a má více než tři roky zkušeností v recruitmentu v rámci celého cyklu. Každý měsíc tato specialistka komunikuje se stovkami kandidátů a vede desítky výběrových pohovorů.

Během této doby se staly různé věci: když kandidáti přišli pár minut před pohovorem, když na pohovor zapomněli a když se po několika měsících vrátili s hotovým testem.

Naštěstí se jedná o výjimky. Existuje však řada věcí, které se v našich interakcích s kandidáty objevují překvapivě často. Požádali jsme Valerii, aby nám o nich řekla více.

*Jakákoli podobnost se skutečnými situacemi a osobami je čistě náhodná…

Případ č. 1 – Neříkejte hned: „Jsem připraven*a řešit testovací úkol.“

Každá společnost má pevně stanovený postup, posloupnost fází výběru (návod pro recruitera). Tento proces je navržen tak, aby komunikace byla co nejefektivnější, nejrychlejší a nejpohodlnější pro všechny strany: kandidáta, recruitera i náborového manažera. 

Co byste měli udělat? Důvěřujte recruiterovi. Dovolte mu, aby vás doprovázel.

Co byste neměli dělat, je nabízet fáze výběru například následujícím způsobem: „Tady je moje číslo, zavolejte mi zítra v 17:00“ nebo „Zajímavé, jsem připravený udělat test“.

První, co by si měl recruiter před rozhovorem přečíst, je váš životopis se všemi důležitými informacemi o vás jako odborníkovi.

Pro zaměstnavatele je důležitá vaše lokalita, vhodná forma práce, znalost cizích jazyků a další základní kritéria, která si náborový manažer vytváří ve fázi otevírání volného pracovního místa.

Tento přístup je konzistentní a umožňuje optimalizovat proces komunikace mezi všemi účastníky hiring procesu.

Případ č. 2 – Stěžování si: „Proč mi pořád nabízejí neadekvátní práce?“

Pokud dostanete nabídku na pozici, která na první pohled neodpovídá vaší úrovni (například jste senior a je vám nabídnuta pozice na medior úrovni), doporučuji, abyste si s recruiterem nejprve vyjasnili podrobnosti: odpovědnosti, cíle atd. Díky tomu lépe pochopíte, koho hledají a zda jste pro ně vhodní.

Situace, kdy je kandidát v jedné společnosti strong juniorem a v jiné mediorem, jsou normální. A když se v nové organizaci dostane do nižší pozice, je to také v pořádku.

Dalším důvodem, proč vám mohou být nabídnuty (na první pohled) nerelevantní volné pozice, je, že recruiter a náborový manažer rozšířili vyhledávací trychtýř. Pak jsou připraveni vzít v úvahu například juniora, naučit ho a pomoct mu vyrůst do pozice mediora.

Samozřejmě může jít také o chybu recruitera. Chcete-li se z toho něco užitečného dozvědět, napište recruiterovi a řekněte mu, co přesně vás na nabízené pozici odrazuje. Nebo ještě lépe, řekněte mu, co vás zajímá. Možná už recruiter nebo kolegové mají stejnou nabídku, která by byla ideálním dalším krokem ve vaší kariéře. Funguje to také jako investice do budoucích nabídek od tohoto nebo jiných náborářů.

Doporučuji také, abyste si aktualizovali své profesní sociální sítě a životopis. Nezapomeňte, že dobře vyplněný profil na síti LinkedIn zvyšuje pravděpodobnost, že dostanete zajímavou a relevantní nabídku.

Případ č. 3 – Odpověď: „Všechny mé zkušenosti jsem popsal*a ve svém profilu na LinkedIn.“

Velmi často se rekrutéři setkávají s takovou zprávou od kandidátů. Ve většině případů však profil kandidáta (v lepším případě) obsahuje pouze názvy pozic a společností.

Bohužel to nestačí k analýze zkušeností a kvalifikace odborníka. Další otázkou tedy je, na čem by měl kandidát v tomto případě pracovat?

Nejprve doporučuji zkontrolovat, jak úplný je váš profil na LinkedIn. Také aktualizujte svůj životopis a mějte ho po ruce. Abyste v případě zajímavé poptávky mohli recruiterovi poslat všechny informace na několik kliknutí.

Nezapomeňte: vyplněný profil LinkedIn může nahradit i váš životopis, ale musí být kompletně vyplněný.

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem LinkedIn profilu.
Pojďte se připojit!

Případ č. 4 – Zmizení v různých fázích výběrového procesu

Ghosting kandidátů je náhlé přerušení komunikace ze strany kandidáta. To je pro recruitera asi největší bolest: když se kandidát již zapojil do výběrového řízení a pak náhle zmizí z radaru. Bez vysvětlení.

Nemlčte, řekněte ne. Nevadí, když se ozvete v jakékoli fázi:

  • „Uvědomil jsem si, že to není to, co hledám.“
  • "„Vaše cíle mě nezajímají.“
  • „Necítím spojení s týmem.“
  • „Neuspěl jsem v testu, budu sbírat zkušenosti a pokusím se projít výběrem později.“

Náborový proces je oboustranná interakce, kdy si budoucího zaměstnance vybírá nejen zaměstnavatel, ale společnost hodnotí i kandidát. A je logické, že nemusíte chtít pokračovat v komunikaci o pozici, která vám nevyhovuje.

Tímto způsobem si udržíte dobrý vztah s recruiterem.

Rád bych zdůraznila, že nejde o to, abyste reagovali na každou nabídku na Linkedinu, když nejste obecně připraveni uvažovat o nových příležitostech. Chápeme, že kandidáti nemají vždy čas reagovat. Zejména pokud je specialista žádaný a dostává desítky žádostí týdně. Oceňujeme však, když si najdete chvilku a odpovíte. 💛

Případ č. 5. – Upozorněte nás, pokud nemůžete dodržet dohodu

Najímání zaměstnanců je proces, který vyžaduje mnoho zdrojů. Jedním z nich je čas. Pokud se opozdíte nebo se z jiného důvodu nemůžete zúčastnit schůzky či dodržet termín, dejte nám to prosím předem vědět.

Samozřejmě chápeme, že existují situace vyšší moci. Ve většině případů je však nejlepším řešením a nutností napsat recruiterům předem, že nebudete k dispozici.

Doporučujeme přečíst:

frame-482639-665ef5e4e0c51395299030.webp

Obchodní zástupce: Kteří kandidáti by měli být rovnou odmítnuti

Číst

Případ č. 6 – Nepokládejte recruiterovi otázky, které jsou pro vás důležité již v prvních fázích náborového procesu

Snažte se ze všech fází výběrového řízení vytěžit co nejvíce.

První fází je pohovor s recruiterem, při kterém sdělíme základní informace o pozici a seznámíme kandidáta s organizačními záležitostmi. Například o typu pracovního poměru, balíčku benefitů a délce zkušební doby. V této době je třeba zjistit vše, co se vás týká. Například o pracovním rozvrhu a jeho podobě.

Při komunikaci s náborovým manažerem je naopak lepší zaměřit se na otázky týkající se specifik pozice, technických aspektů, perspektiv rozvoje, cílů a týmové práce.

📎 Tým talentC pro vás připravil přehled otázek, které můžete a měli byste klást recruiterům a náborovým manažerům. Použijte ho!

Na co se ptát při pohovoru? Podívejte se na přehlednou tabulku na Laba blogu.

A nakonec: 

  • Vyplňte svůj profil na LinkedIn, aktualizujte ho alespoň jednou za půl roku a mějte po ruce aktuální životopis – to je základ.
  • Buďte k recruiterovi upřímní, pokud jde o vaše očekávání od budoucí pozice. Jen tak můžete získat relevantní volná místa.
  • Dodržujte dohody a termíny. Pokud je nezvládnete dodržet, dejte jim vědět, jakmile to zjistíte.
  • Buďte otevření diskuzi o platu.
  • Ptejte se na všechno, čemu nerozumíte nebo co není zcela vyjasněné.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!