Základní marketingové tipy pro podnikatele | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Základní marketingové tipy pro podnikatele

10 nezbytných marketingových zásad, které si musíte vytetovat do paměti.

cover-6515342acf847799215760.jpg

Jak začít? 

Dnes se zaměříme na základní marketingové tipy pro podnikatele a důležité věci, na které byste neměli zapomínat, pokud chcete dělat marketing stylem DIY neboli udělej si sám. V dnešním konkurenčním podnikatelském prostředí je dobré mít marketingové dovednosti pod palcem. Bez ohledu na velikost a odvětví vaší firmy je důležité mít pevný základ v oblasti marketingu a efektivně komunikovat se svými zákazníky.

V tomto článku se zaměříme na deset klíčových tipů, které vám pomohou lépe porozumět a využít marketingovou strategii, zvýšit povědomí o vaší značce, přilákat nové zákazníky a udržet si stávající klientelu. 

Od správné identifikace cílového trhu až po využití vhodných nástrojů a analytických dat budeme procházet jednotlivými aspekty marketingu, které vám umožní efektivně a úspěšně podnikat. Následující marketingové tipy vám pomohou upoutat pozornost zákazníků, budovat silnou značku a posunout váš podnik na vyšší úroveň.

Hledáte návod, jak sestavit celý plán, a ne jen marketingové tipy?

Máte štěstí, článek Jak postavit marketingový plán je již vytvořený. Spolu s následujícími tipy zde máte komplet balíček pro bezchybnou marketingovou strategii.

Na co myslet?

Marketing je klíčovým prvkem úspěchu každého podnikání. Pokud máte marketingové dovednosti a kreativní myšlení, jste napůl cesty k úspěchu. Pro podnikatele je proto důležité mít jasno v tom, na co v marketingu myslet a jak vše správně uplatnit pro marketingovou strategii. Zde je několik základních tipů, které by měli podnikatelé zvážit:

  • Definujte svou cílovou skupinu 

Přesně si definujte, kdo jsou vaši ideální zákazníci. Jaké jsou jejich demografické údaje, zájmy, potřeby a preference? Tímto způsobem můžete cílit své marketingové aktivity přesně na ty, kteří mají největší pravděpodobnost stát se vašimi zákazníky.

Třeba pokud máte kosmetickou značku, tak vaše cílovka bude pravděpodobně někdo, kdo se líčí a zajímá ho dekorativní kosmetika. Nemusí to být nutně ženy, protože v dnešní době už makeup využívá i řada mužů, tak na ně nezapomínejte.

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem Instagramu. 
Pojďte se připojit!

  • Budujte silnou značku

Značka je to, co odlišuje vaše podnikání od konkurence. Myslete na to, jaký dojem chcete na zákazníky udělat a jaké hodnoty chcete reprezentovat. Pečlivě vyberte název, logo, barvy a další prvky, které budou spojovány se značkou vaší firmy, protože to už jako kdyby bylo vytetováno navždy.

Vrátíme se opět k naší kosmetické značce, která s největší pravděpodobností bude chtít podrtrhnout krásu daného člověka – a to by mělo být z loga i názvu zřetelné. Pokud dnes zmíníte někde značku MAC, všichni vědí, že se jedná o dekorativní kosmetiku.

  • Vytvořte efektivní marketingovou strategii

Definujte své cíle, strategii a taktiky, které použijete k dosažení těchto cílů. Myslete na různé marketingové kanály, jako je online reklama, sociální média, obsahový marketing, e-mailový marketing atd., a zvolte ty, které nejlépe odpovídají vašim cílovým zákazníkům.

Kosmetické značky dnes velmi dbají na sociální sítě, protože tam se nachází řada mladých lidí, kteří kosmetiku milují, a proto je content na sociálních sítích to pravé pro kosmetiku.

  • Komunikujte s vašimi zákazníky

Udržujte pravidelnou komunikaci se svými zákazníky prostřednictvím různých kanálů. Poskytujte jim užitečné informace, odpovídejte na jejich dotazy a reagujte na jejich zpětnou vazbu. To ukazuje vaši ochotu naslouchat a zajímat se o jejich potřeby.

Třeba přímo v Sephoře mají specialisty, kteří vám pomohou vybrat makeup a dokáží vám i doporučit, jaký je vhodný pro vaši pleť.

  • Sledujte výsledky a měřte úspěch

Nezapomeňte monitorovat výsledky vašich marketingových aktivit a analyzovat, co funguje a co ne. Měřte klíčové ukazatele výkonnosti (KPI) a pokud se chcete dozvědět, jak hodnotit úspěšnost zaměstnanců, rádi vás odkážeme na článek Jak hodnotit úspěšnost týmu. Tady naleznete nejen vysvětlení, co je to KPI a jak jej měřit.

  • Buďte inovativní a pružní

Nebojte se experimentovat a hledat nové způsoby, jak oslovit své zákazníky. Sledujte aktuální trendy a novinky v oboru a přizpůsobte svou marketingovou strategii dle potřeb trhu. Buďte otevření novým přístupům a nebojte se změn, pokud se ukáže, že stávající taktika není efektivní.

Kosmetika se neustále musí přizpůsobovat trendům, protože zákazníci chtějí neustále novinky, takže musejí vycházet stále nové řasenky, rtěnky a tak dále.

  • Využívejte sílu sociálních médií

Sociální média jsou dnes nedílnou součástí pro naše marketingové tipy. Vytvořte si účty na relevantních platformách, jako jsou Facebook, Instagram, Twitter nebo LinkedIn, a aktivně komunikujte se svými zákazníky prostřednictvím těchto kanálů. Využijte možnosti cílené reklamy a komunikujte s vašimi zákazníky formou přidávání obsahu, který vybízí ke komentování, soutěží, anket a dalších interaktivních aktivit.

Již jsme říkali, že sociální sítě jsou dobrý nástroj a řada kosmetických značek přes ně dělá i svoje marketingové kampaně. Třeba taková Sephora je na Tik Toku dnes a denně.

Doporučujeme přečíst:

940-628-14-6476022ab4e39197483806.webp

Co je to KPI a jak na jejich nastavení

Číst

  • Poskytujte skvělý zákaznický servis

Zákaznický servis hraje klíčovou roli při budování dobrého jména vaší značky. Berte každý kontakt se zákazníkem jako příležitost poskytnout jim skvělý zážitek. Buďte vstřícní, rychle reagujte na jejich dotazy a problémy a vynasnažte se překročit jejich očekávání. Udělejte si u nich takový malý plusový bod.

  • Využívejte sílu doporučení

Tento a předešlý odstavec jsou marketingové tipy, které jdou ruku v ruce, protože spokojení zákazníci jsou nejlepším reklamním nástrojem. Proto podporujte a využívejte pozitivní zpětnou vazbu. Nabídněte jim možnost sdílet své zkušenosti prostřednictvím recenzí, referencí nebo doporučení na sociálních médiích.

Koupili byste si řasenku, u které není žádná recenze, nebo by se vám stokrát lépe kupovala řasenka, kterou většina zákazníků chválí?

  • Sledujte konkurenci

Mějte na paměti, že nejste sami na trhu. Sledujte, co dělá vaše konkurence a analyzujte jejich marketingovou strategii. Učte se od nich pozitiva a zvolte si svou cestu k tomu, abyste se odlišili a nabídli něco unikátního.

Kdo vám s tím může pomoci?

Marketingový ředitel! Tedy spíše náš pan lektor Jaroslav Kaucký, který tento online živý kurz vede a naučí vás všechny marketingové tipy, které zná. Jeho marketingové dovednosti pomohly ve firmách, jako je:

  • ZOOT
  • Tescoma
  • IKEA
  • Bibloo

Tak se s ním vydejte na cestu plnou zážitků, poznávání a učení. Slibujeme vám, že toho nebudete litovat a našeho lektora si zamilujete. Tenhle online živý kurz je dělaný jako pro vás, pokud jste:

  • majitel menší firmy,
  • marketingový manažer střední nebo malé firmy,
  • začínající CMO.

Slova povzbuzení na závěr

Zvolte si svou taktiku a tu používejte, učte se z chyb, které uděláte, napravte je, ale hlavně buďte spokojeni se svou prací. Nekoukejte, kde je tráva zelenější, protože pokud se nebudete starat o tu svoji,  vám. A to nechcete. 

Takže myslete na tyto základní marketingové tipy, které vám pomůžou budovat úspěšnou marketingovou strategii pro vaše podnikání. Buďte kreativní, flexibilní, přizpůsobte se potřebám svých zákazníků a nebojte se přílíš toho, co vás čeká, věšteckou kouli nemáte.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!