Jak postavit marketingový plán | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Jak postavit marketingový plán

9 bodů, díky kterým bude váš marketingový plán stát na stabilních základech.

830-350-5-6459fb612f197973592654-min-64e5de0670fc0982642129.jpg

Takže, začneme vizualizací pro váš marketingový plán firmy. Zkuste si představit, jak by mohl vypadat, co by v něm bylo a jak by vypadal na konci. Musíte cítit ten pocit ve vlasech jako byste proběhli cílovou čáru. No, to bychom měli, a teď už trochu vážněji. Pojďme se podívat, jak se to dělá správně.

Jak sestavit marketingový plán?

Mohli bychom vám dat rady, tipy, triky a nebo vám doporučit někoho kdo má tohle všechno v malíku. Pokud bychom někoho takového znali určitě by se jmenoval Stanislav Krupa a vedl by online živý kurz Specialista marketingu. To je ale náhodička a koukáme, že i obsahem celé osmé lekce je marketingový plán, který vás zajímá. Tak na co čekáte?

Marketingový plán v bodech a stručně

Není čas ztrácet čas, a právě proto se společně podíváme na to, jak udělat marketingový plán na vlastní pěst. Dopředu ale upozorňujeme, že teorie se od praxe trochu liší, a tak varujeme, že následující postupy nezkoušejte sami doma bez profesionála. Hlášení dokončeno a můžeme jít na věc:

  • Definice cílové skupiny

Před tím, než vůbec začnete plánovat co, jak a kdy, je velmi důležité vědět komu. Protože bez vyřešení této otázky máte jenom produkt/službu, kterou házíte do větru. Stejně tak jako náklady, které byste do toho vložili. Takže si musíte ujasnit základní otázky: Komu budu produkt/službu prodávat? K čemu ji využijí? Je pro ně potřebná a jak moc?

  • Analýza trhu

Teď se musíte postavit nepříteli čelem a zjistit, proti komu stojíte. Nepředpokládáme, že přijdete na trh s nějakým know-how (pokud ano, držíme palce) a tak máte jistojistě nějakou konkurenci. Musíte zjistit, jakou mají oni cenu svých produktů/služeb, jak si vedou u zákazníků a tak dále. I takovéhle průzkumné aktivityjsou součástí, pokud chcete tvořit marketingový plán firmy.

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem Instagramu. 
Pojďte se připojit!

  • Stanovení cílů

Tady se dostáváte do momentu, kdy si musíte říct, co vlastně chcete. Respektive už byste to měli vědět a pouze to doladit. Takže to, jak sestavit marketingový plán a vytyčit si cíl, kterého byste chtěli dosáhnout. Cíl by měl být co nejvíce konkrétní, abyste věděli, že jste ho dosáhli. Například by cíl mohl být: zvýšení prodejů, zisk nové klientely…

  • Strategie

No a když už máme cíle, tak stačí najít způsob, jak těch cílů dosáhnout. To znamená najít všechny dostupné prostředky, které nám pomohou dokončit marketingový plán firmy. Například: PR, sociální sítě, sponzoring…

  • Rozpočet

Stanovte si rozpočet pro každou dílčí část vašeho plánu tak, aby vám vycházela čísla. Pochopitelně to nemusíte celé financovat sami, ale můžete využít třeba i nějaké sponzory nebo investory,kteří vám trochu dopomohou k tomu, abyste pro firmu sestavili opravdu efektivní marketingový plán. Existují i různé webové stránky kde můžete svého investora najít. Takže pokud bude mít váš marketingový plán hlavu a patu, máte šanci.

  • Plán akcí

Je čas na harmonogram aktivit, které jste si nastavili na celý marketingový plán firmy. Takže co, kdy, kde, jak a v kolik hodin se to uskuteční. Musíte vědět, kdy svého cíle dosáhnete a jak to bude ke konci vypadat, protože jinak se tam nikdy nedostanete.

  • Realizace

Teď už můžete jít na věc! Víte, jak udělat marketingový plán, a máte všechny kroky k tomu, aby se mohly dít velké věci. Stačí postupně plnit kroky podle plánu a harmonogramu, který máte nastavený. 

  • Kontrola

Mimo realizaci musíte zároveň jednotlivé kroky i kontrolovat. Kontrola by měla být pravidelná, jinak se vám může stát, že se něco v kroku číslo dva pokazí a vy už budete realizovat krok 6. Ty škody se pak hůře napravují, takže pamatujte na pravidlo dvakrát měř a jednou řež. Musíte mít prostě oči všude.

  • Přizpůsobení

Podle toho, jak se vám bude dařit tvořit marketingový plán firmy, tak budete muset dělat i menší změny za pochodu. To se stává vždy, takže nespoléhejte na to, že na začátku jste si něco stanovili, protože v průběhu to bude úplně jiné a je jen na vás, jak se tomu přizpůsobíte a zvládnete to.

Chcete trochu inspirace?

Pokud by vás třeba zajímalo i téma business plánu, tak pro vás máme článek Jak na business plán – krok za krokem. Třeba vás tento článek osloví nebo si chcete přečíst více o tématu. Protože jak udělat marketingový plán už dobře víte.

Doporučujeme přečíst:

940-628-2-644a845c545a3743003940.webp

Využití PR při digital marketingu

Číst

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!