Jak hodnotit úspěšnost týmu | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Jak hodnotit úspěšnost týmu

Zpětná vazba je pro váš tým skvělá, ale jak ji správně předat?

cover-645cc84dc8a2b014503599-min-64e5dfb349a49381990508.jpg

Hodnocení se asi nevyhnete a budete ho muset dávat, i když je to někdy těžké. Chápu, ale váš tým potřebuje vědět, co dělá špatně a co naopak dobře. Nejen, že oni to potřebují vědět, ale i vy potřebujete, aby to věděli. Chcete říct proč?

  • Zpětná vazba nastavuje dobrou firemní kulturu
  • Udržuje otevřené vztahy, kde se může říct cokoliv komukoliv (skoro cokoliv, nesmíte to přehánět)
  • Posouvá všechny jedince k lepším výkonům
  • Zlepšuje komunikaci nejen mezi zaměstnanci, ale i s klienty

Po otázce proč už samozřejmě přichází i jak. 

Hodnocení týmu = důležitý nástroj

Přesně tak! Ale my naštěstí již víme, proč hodnotit. Vy se chcete dozvědět jak na to, protože jako pracovní tým chcete táhnout za jeden provaz. Vaši podřízení musí vědět, že zpětná vazba není nepřítel, ale pouze průvodce pracovním prostředím. Co tedy hodnotíme?

  • Kvantitu dokončených úkolů, ale také kvalitu, jak byly úkoly provedeny
  • Komunikaci na pracovišti a celkové chování mezi sebou
  • Přístup k práci a zadaným úkolům
  • Jak zvládají určité druhy situací a jak se staví k řešení těch obtížných

Doporučujeme přečíst:

thumbnail-8-641c321c4d816347742887.webp

Jak se prezentovat u pohovoru?

Číst

Kritérií by mohlo být jistě více, ale tato se nám zdají nejdůležitější. Nicméně existují i faktory, které by mohly ovlivnit fungování vašeho týmu jako celku. To asi nikdo z nás nechce, tak se pojďte podívat, čemu se vyhnout:

  • Komunikace 

Možná je to triviální, ale myslíme si, že byste měli mít přehled o tom, jak spolu váš tým komunikuje. Přeci jen pokud se nedohodnou, budete to muset řešit vy, a pokud by došlo na nejhorší a konflikt nebyl vyřešen, můžete přijít i o cenného člena týmu. Navíc jedno shnilé jablko dokáže hravě nakazit i ostatní. Na to dávejte pozor.

  • Spolupráce v týmu

Tohle tak trochu úzce souvisí s komunikací, o které jsme si říkali. Protože tým, který nebude mít dobré vztahy, nemůže dobře spolupracovat. Takže je třeba napravit vztahy, které jdou, a mít přehled o tom, jak to v týmu funguje na lidské rovině. Nemusíte z nich nutně dělat kamarády, ale je fajn vytvořit takovou pozitivní atmosféru, aby se každý cítil dobře.

  • Motivace a výkonnost

Jsou období v roce (nejčastěji zima), které jsou tak trochu depresivní, smutné a vysávají duši. V takových momentech se váš tým musí umět podržet a dodat si sílu. Musí najít sílu, kterou jim můžete dát i vy, a vrhnout se do práce. Ona se totiž sama neudělá a vy je musíte umět nakopnout (pouze obrazně), aby vám neusnuli.

Hodnocení KPI

Co to je? Key performance indicator, česky klíčový ukazatel výkonnosti. Velice užitečná metoda, díky které je hodnocení objektivní a transparentní. KPI může být velmi specifické a jeho měření se liší u každé jednotlivé oblasti.

Například pokud máte marketingový tým, tak KPI by mohlo být:

  • Prodeje
  • Počet nových zákazníků
  • Ziskovost kampaní

A tak dále. Pro každé odvětví může KPI být něco jiného, ale princip zůstává stejný, a tím je měření výkonnosti. Nejlépe lze využít tam, kde máte k dispozici konkrétní čísla, která můžete jasně spojit s aktivitou zaměstnance, typicky třeba u prodejců počet prodaných produktů. Díky tomu můžete zaměstnance hodnotit podle jejich skutečného výkonu a ne jen podle sympatií.

Učte se od experta

Nevíte si rady s týmem a krátký článek je málo? Rádi vás seznámíme s někým, kdo tohle téma má pod palcem a rád vás něco přiučí. Gabriel Makki vede online živý kurz Obchodní ředitel, kde se naučíte:

  • Nastavit finanční cíle a zvýšit zisky s novou prodejní strategií
  • Reagovat na změny trhu a maximalizovat potenciál firmy
  • Předběhnout konkurenci

Ale také to, jak vybudovat takový tým, který bude skutečně prodávat. To je to, co hledáte, a troufáme si říci, že deset lekcí se čtyřmi domácími úkoly vám k tomu velmi dopomohou. Navíc na domácí úkoly dostanete zpětnou vazbu přímo od lektora, kterého se kdykoli můžete ptát a konzultovat s ním vše, co se týká tématu kurzu.

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem Instagramu. 
Pojďte se připojit!

Nemusíte tým hodnotit, můžete se stát jeho součástí!

Pokud se přeci jen necítíte na vedoucí pozici, ale jste spíše rádi součástí pracovního kolektivu, tak pro vás máme řešení. Nabízíme vám volné místečko v hnízdě na našem portálu pracovních míst. Třeba se v tom najdete a budete moci tvořit skvělou atmosféru v týmu spolu s námi. Naše vedení ví, jak hodnotit tým. Takže feedbacku se nemusíte bát, dostanete ho na zlatém podnose.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!