Praktické rady, jak získat zakázky na LinkedInu | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Od nuly k úspěchu – Praktické rady, jak získat zakázky na LinkedInu

TOP 7 rad, jak vám váš LinkedIn profil pomůže získat zakázky pro firmu.

830-350-64dcc50fa28e4242441374.jpg

LinkedIn je největší profesní sociální síť na světě, která vám toho může nabídnout více, než se na první pohled zdá. V první řadě si zde můžete najít práci nebo naopak najmout někoho na pracovní pozici. LinkedIn vám ale také nabízí možnost navazování nových kontaktů, sdělování vlastních myšlenek, zapojování se do diskuzí a mnohem více. 

Váš LinkedIn profil jste vy sami a to, co na něm máte, je odrazem pro vaše budoucí kontakty. Musíte brát na zřetel, že ostatní vás vůbec neznají a že nejrychlejší možnost, jak vás poznat, je projet váš LinkedIn profil. Takže pokud hledáte nějakou tu zakázku, musíte vybudovat perfektní obraz sama sebe.

LinkedIn profil si můžete doladit díky skvělým nástrojům, které vám jsou k dispozici. Ovšem to je jiná kapitola, kterou si můžete dostudovat v článku Základy úspěšného profilu na LinkedIn: 3 klíčové tipy pro vynikající profesionální prezentaci a my se rovnou vrhneme už na něco obtížnějšího.

Nevíte, kde začít?

Chápeme že start je nejobtížnější část celého závodu, a proto jsme se rozhodli, že vám s tím trochu pomůžeme. Připravili jsme si pro vás několik rad pro začátek a je jen na vás, kterou se rozhodnete vyzkoušet. Můžete klidně i všechny, pokud vám to vaše časové i finanční možnosti dovolí.

Buďte vždy na očích a vytvořte si online vizitku

Pro vás bude v tomto případě online vizitka LinkedIn profil, který si vyplníte do posledního detailu, protože informací není nikdy dost. Je velmi důležité mít celý LinkedIn profil kompletně vyplněný – Katherine B. MacDonald, která působí jako produktová designérka, tvrdí ve svém článku toto:

  • Udržíte si kontakty s bývalými kolegy.
  • Budou vám nabízeny skvělé pracovní příležitosti, které vás mohou oslovit.
  • Je to nejlepší online strategie pro hledání práce.
  • Navazování kontaktů s profesionály bude jednoduché a úspěšné.
  • Ukážete se jako technicky zdatný a dobře informovaný o svém oboru. 

Takže pokud jste zatím nebyli přesvědčeni, doufáme, že teď už ano. Koneckonců mít vyplněný LinkedIn profil je to nejmenší, co můžete pro vaše budoucí zakázky udělat.

Sledujte diskuze a skupiny a přispějte do nich

Další skvělý způsob, jak si získat zakázky, je zapojovat se do kolektivu ve vašem oboru. Musíte umět být vidět a zároveň i dát na vědomí, že v tom, co děláte, jste odborník. Takže se zkuste zapojit do fór a skupin na LinkedInu, které se zaměřují na váš obor. 

Vyjadřujte své názory, sdílejte nápady a pomáhejte ostatním. Postupem času se můžete stát respektovaným expertem. Tím pádem si získáte skvělou reputaci a lidé se na vás budou rádi obracet se zakázkami nebo třeba právě v určitých skupinách najdete lidi, kteří vás přímo budou chtít oslovit.

Motivujte klienty k doporučování vašich služeb

Jedním z dobrých způsobů, jak si získat další zakázky, jsou doporučení od zadavatelů vašich již hotových zakázek. Takže pokud jsou klienti/zákazníci spokojeni s vašimi službami nebo produkty, nebojte se zeptat, zda by vás mohli doporučit. Klidně ať odkážou své známé přímo na váš LinkedIn profil, aby se mohli sami přesvědčit, co vše děláte.

Klienti, kteří doporučují vaše služby, mají zvláštní sílu. Proto je motivujte k aktivnímu šíření vašeho jména tím, že třeba nabídnete bonusy a slevy za doporučení.

Doporučujeme přečíst:

940-6492ccca56a4c619348793.jpg

Jak pracuje LinkedIn mentorka a CEO obsahové agentury

Číst

Udělejte první krok

Nabídněte své služby potenciálním klientům aktivně a slušně. Nesmíte příliš naléhat, protože s vámi potom nebudou chtít komunikovat a mohli byste o ně přijít. Zkuste je třeba jen upozornit na přínosy a řešení, které jim můžete poskytnout.

LinkedIn zakázky

Přidávejte aktivně obsah na LinkedIn

Nesmíte nechat svůj LinkedIn profil zamrznout a musíte být stále relevantní. Přidávejte neustále buď vámi psané příspěvky nebo sdílejte zajímavé články, videa, podcasty a zaujměte lidi tím, co vám přijde zajímavé.

Ukážete tak zároveň nejen váš pohled na dané téma, ale také předvedete svou odbornost – a třeba tím právě někoho přesvědčíte a dostanete zakázku.

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem LinkedIn profilu.
Pojďte se připojit!

Prohlížejte i klasické pracovní inzeráty

Zkuste se i vy občas kouknout a aktivně vyhledávat. Je to občas potřeba, protože zakázky vám nebudou skákat do klína samy a i vy se musíte podílet na jejich uskutečnění.

Třeba z analýzy v článku vyplývá, že nejplodnějším dnem je úterý, kdy se objeví 21,3 % zakázek, druhý nejzajímavější den je čtvrtek s 19,8 % zakázek. 1014 zakázek bylo vypsáno v sobotu a s nedělním datem jsme nalezli 208 zakázek, tedy asi jen ½ %. Tak můžete zkusit svoje štěstí ve výše uvedených dnech.

Níže máte i tabulku, která obsahuje přibližný počet členů, kteří mají LinkedIn profil, plus i jejich konkrétní obor působení. To se může hodit pro představu, kolik se ve vašem oboru pohybuje lidí.

Zaplaťte si reklamu

Pokud rozpočet dovolí, investujte do placené propagace na LinkedInu, protože se vám to do budoucna vyplatí. Placená reklama může oslovit nové potencionální klienty, kteří vám mohou vytvořit novou zakázku. Navíc to dost posune i váš LinkedIn profil, což může být do budoucna pro vás velký bonus.

Dneska totiž většina firem investuje do reklam na Facebooku nebo Instagramu, ale podle statistik v článku generuje celosvětově 80 % B2B leadů právě LinkedIn. Na Facebook a Instagram tedy zbývá jen dohromady jen 20 %.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!