Víte, co je kanban a jaké je jeho využití? | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Víte, co je kanban a jaké je jeho využití?

U kanbanu nejde jen o to umístit lístek s úkolem nebo projektem na tabuli. Jde především o procesy, které stojí v pozadí.

3-3-6447817203e28162881255.webp

Kanban je metoda řízení projektů, která vychází z agilního přístupu. 

Pokud se chcete dozvědět více o historii metody kanban nebo o jejích základních principech, podívejte se na náš článek Kanban: základní principy a výhody. Dnes se dozvíte, co je kanban metoda a jak ji můžete využít v projektovém managementu.

Kanban: vizuální systém správy úkolů

Když uvažujeme o řízení projektů, musíme brát v potaz dílčí úkoly, ze kterých se každý projekt skládá. Kanban slouží k tomu, abychom postup na projektu mohli vizualizovat. Metoda k nám přišla až z dalekého Japonska. Její název v překladu do češtiny znamená „cedule“ nebo „billboard“. Je to celkem trefné označení. Na otázku co je kanban, totiž s klidem můžete odpovědět, že je to zkrátka tabule s úkoly zapsanými na lístečky. 

Opravdu se jedná o tak jednoduché řešení? Ano i ne. U kanbanu totiž nejde jen o to umístit lístek (skutečný nebo virtuální) s úkolem nebo projektem na tabuli. Jde především o procesy, které stojí v pozadí. 

Kanban je totiž ve skutečnosti pouze velmi účinnou metodou k implementaci agilní strategie. Záleží proto především na tom, jak dobře jsou nastavené procesy z pohledu projektového managementu. Více o řízení projektů i o využití kanbanu se dozvíte na kurzech o projektovém managementu, které pro vás připravujeme.

Jak využít metodu kanban?

Techniku využijete při práci na projektech. Na nástěnce se mohou objevit celé projekty i jejich dílčí úkoly (tasky). Samotnou nástěnku (kanban board) potom tvoříte ve fyzické podobě, nebo můžete s týmem spolupracovat na její elektronické verzi. Obě varianty mají své výhody i nevýhody.

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem Instagramu. 
Pojďte se připojit!

Fyzický kanban board

Tabuli nebo nástěnku fyzicky rozdělte pomocí vertikálních čar na několik oddílů. První oddíl bývá standardně To Do list. Tedy místo pro úkoly, které je třeba udělat. Tasky se řadí podle priority – ty s nejvyšší prioritou jsou nahoře. Další bývá oddíl In Progress. Lístky s úkoly, na kterých už někdo z týmu začal pracovat, přesouváte právě do této kolonky. 

Kanban board často definuje WIP Limit (Work In Progress Limit). To je maximální počet úkolů, na kterých můžete pracovat současně. Zásadní myšlenkou je tady předpoklad, že velké množství rozpracovaných zadání způsobuje ztrátu plného soustředění. Tím se snižuje šance na zdárné ukončení úkolu. Přepínání mezi úkoly také vede k plýtvání časem. 

Konečným stádiem životního cyklu tasku nebo celého projektu je oddíl Done. Součástí kanban boardu mohou samozřejmě být i další mezistupně rozpracovanosti. 

Výhody:

  • při umístění v kanceláři má každý člen týmu projekty a úkoly stále na očích
  • získáváte okamžitý přehled o stavu projektu
  • skvěle vám poslouží při týmových poradách

Virtuální kanban board

Principiálně funguje stejně jako kanban fyzický, jen ve virtuálním prostředí. Díky grafickému rozhraní v aplikacích můžete obvykle tasky kurzorem přesouvat z jednoho oddílu do druhého. Virtuální nástěnku si sice nepověsíte nad stůl v kanceláři, a možná se tak ochudíte o motivační efekt. Z pohledu měření postupu na projektu ale funguje stejně dobře, ne-li dokonce lépe díky možnosti automatizovaných procesů.

Výhody:

  • virtuální kanban metoda se dá skvěle využít i při vzdálené práci na projektech 
  • když máte úkoly někde na cloudu, dostanete se k nim odkudkoliv
  • k úkolům v elektronické podobě můžete připojit dodatečné informace

Kanban jako nástroj měření

Pojďme se ještě ve zkratce podívat na to, jak využít kanban k vyhodnocení efektivity. Abychom totiž zjistili, jak na tom naše vnitrofiremní procesy jsou, musíme je nejdřív umět změřit. Právě k tomu slouží zaznamenání lead time – času, který náš task (nebo celý projekt) potřebuje k tomu, aby přešel z jednoho stavu do druhého. 

Typicky se měří celý životní cyklus úkolu, tedy čas od To Do k Done. Záleží samozřejmě na konkrétním procesu, v některých případech bude určitě přínosnější měřit kratší úseky. Záleží na potřebách konkrétní firmy. Kanban i tady disponuje dostatečnou flexibilitou. 

Pozastavme se ještě nad termínem waste. To je čas, kdy úkol jen neproduktivně čeká. Tyto úseky nemusí být nutně plýtváním času, pokud jde o proces, který dává smysl. Například když zpracovaný článek čeká na zveřejnění. Každopádně nám tato metrika může pomoci identifikovat a případně eliminovat zbytečné prostoje. 

Závěrem

Pokud zatím metodu kanban ve své práci na projektech nevyužíváte, zvažte přínosy jejího nasazení. Implementace je velmi jednoduchá. Můžete využít virtuální nástěnku, ale také obyčejnou tabuli. Vystačíte si dokonce i s fixy na sklo, prosklenou zdí nebo dveřmi a obyčejnými lepíky. 

Metoda vám pomůže vizualizovat postup práce na projektech i jeho dílčích částech. Také vám poskytne cenné metriky, které využijete pro dlouhodobé zefektivnění vnitrofiremních procesů.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!
kurz na téma:
«Základy účetnictví»
Finance
Vede Kateřina Nováková
22 dubna 6 června
Kateřina Nováková