Propagace skrz Reels na IG + porovnání s TikTokem | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Propagace skrz Reels na IG + porovnání s TikTokem

Sociální sítě Instagram a TikTok se těší velké oblibě, a to nejen u generace Z. Jejich důležitost roste každým dnem a je tedy jasné, že kdo (se) nepropaguje na těchto sítích, jako by ani nebyl. Jak ale funguje propagace na Instagramu a jak funguje propagace na TikToku?

830-350-1-6442832facc40120199570-min-64da14cc2264c503964413.jpg

Instagram a jeho Reels 

Instagram představil svoje Reels v roce 2020. Můžeme se jen domnívat, proč tomu tak bylo. Otázkou stále zůstává, zda tento krok nebyl kalkulem, jak ubrat nové potenciální uživatele TikToku a podržet si tedy stávající uživatele. 

Tak či tak, Reels představují krátká videa, s maximální délkou 90 vteřin, ve kterých můžete představit svůj produkt, upozornit na slevu, nebo jen zábavnou formou zachytit pozornost uživatelů. Umožňují natáčet/tvořit, editovat a sdílet videa, v jejichž pozadí je hudba či nějaký voice over. Reels navíc fungují jako běžné instagramové příspěvky, nahrát je tak můžete na svůj reels kanál, ale také na feed. 

Algoritmus Reels je propojen s tím, jak se jako uživatel chováte na Instagramu obecně. Navíc i v Reels se Instagram snaží držet jakési estetično, značkám tedy slouží spíše jako prodejní kanál.

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem Instagramu. 
Pojďte se připojit!

Propagace na Instagramu skrze Reels 

V případě propagace přes Instragram je třeba myslet na konzistentnost, ale zároveň myslet také na to, že cílem je přilákat a zaujmout (nové potenciální) zákazníky. Proto je tedy třeba mít všechny Reels opravdu atraktivní, zajímavé a pro oko chytlavé. 

Nikdy nezapomínejte na hudební podkres, hudba totiž dělá mnohem víc, než si myslíme. A chytíte-li nějaký trend, máte prakticky vyhráno. Pravda sice je, že v dnešní době všechno virální začíná na TikToku, to ale neznamená, že to mine Reels. 

Různé zdroje uvádí, že Instagram je stále místem, kde se noví fanoušci získávají poměrně jednoduše, Reels tomuto fenoménu přidávají. Jak jsme si již řekli, je tedy třeba myslet na pravidelnost vaší aktivity na sociálních sítích. Pro Instagram zaručeně funguje minimálně jedno Reels týdně, minimálně tři příspěvky do feedu týdně a minimálně jedno stories denně.

TikTok 

TikTok se často považuje za aplikaci již zmiňované generace Z. Ta je specifická tím, že nerada čte a ráda informace konzumuje pomocí videí. Právě tak aplikace TikTok funguje. Jak všichni víme, TikTok vznikl v Číně, od svého uveřejnění se těší velké oblíbenosti. Původně bylo na TikTok možné publikovat video o maximální délce 60 vteřin, v červnu minulého roku byla ale délka prodloužena na 10 minut. 

Algoritmus aplikace je však nadále velkou neznámou. To, na jakém principu funguje ForYou page, vědí jen a pouze vývojáři aplikace. Na sociální síti dnes můžeme najít obrovský záběr témat. Od začínajících umělců přes recepty až po vtipná fail videa se zvířaty. V tomto velkém výběru témat a uživatelů se samozřejmě nachází i velké množství bizarností. 

O různých perličkách v oblasti Social Media Marketingu se můžete dočíst zde. Pro TikTok navíc platí, že je podle svých uživatelů mnohem reálnější než Instagram.

Doporučujeme přečíst:

940x628-webp-6408b14499c42352391715.webp

O vlivu sociálních médií a o tom, jak zůstat nad věcí

Číst

Propagace na TikToku 

I TikTok je místem, kde dobře funguje reklama. Tiktokovová reklama má dva typy – jedná se o tzv. aukční a rezervační reklamy. Zatímco aukční reklamu může využívat každý, kdo si zřídí reklamní účet, rezervační reklama podléhá přímému kontaktu s TikTokem. Aukční TikTok Ads se tedy podobají Facebook či Instagram Ads, zatímco rezervační si můžeme připodobnit k YouTube Ads. V rámci aukčních reklam je tedy možné nastavovat a určovat, na koho a jak bude reklama cílit. 

Je možné propagovat videa, která na profilu již zveřejněná byla, a to pomocí vlastní značky nebo formou spolupráce s nějakým tiktokerem-influencerem. Stejně tak máte možnost zapnout reklamu pouze na vybraná videa, která se pak budou ukazovat čistě v reklamě. 

Závěrem 

Při propagaci na těchto sociálních sítích je třeba myslet na pravidelnost a atraktivitu daných příspěvků. Zároveň je ale třeba myslet na svou cílovou skupinu. Dalším velmi efektivním způsobem, jak svůj produkt pomocí sociálních sítí rozšířit mezi širší publikum, je influencer marketing. 

Chcete-li proniknout do světa marketingu a konečně mu přijít na kloub, promyslete si účast na našem kurzu Specialista marketingu, kde se během šesti týdnů díky nabytým praktickým zkušenostem stanete z juniorů sebevědomými experty v oboru.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!