O vlivu sociálních médií a o tom, jak zůstat nad věcí | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

O vlivu sociálních médií a o tom, jak zůstat nad věcí

Jak média ovlivňují společnost? Využíváte relevantní média pro získání informací, nebo na to příliš nedbáte? Existuje řada zdrojů a ještě větší počet informací, ale které jsou ty správné? Podívejme se, v čem a jak média ovlivňují společnost v dnešní době.

850x350-webp-6408b1449948f573085467.webp

Co jsou sociální média? Definice není jen jedna.

Skrze sociální média mohou uživatelé předávat informace či zprostředkovávat jakoukoliv činnost. Ovšem všechny informace, které jsou na těchto platformách zveřejňovány, zprostředkovávají lidé, jako jsem já nebo vy. Takže každou informaci berte jako poloviční pravdu, dokud ji úplně neověříte, protože nic nemusí být tak, jako se na první pohled zdá. 

Pod jakým jste vlivem?

Někdy je těžké poznat, zda je člověk pod nějakým vlivem, či jedná sám ze svého přesvědčení. Což není tak úplně důležité, pokud je ten vliv pozitivní a má dobrý dopad do života daného jedince. V případě, že ale nastane negativní vliv a daný člověk dělá něco špatně, je třeba mu to říct. Někdy totiž ani on sám nemusí poznat, jak ho ovlivňují některá rozhodnutí, lidé nebo vjemy které v životě potkává. Neustále jsme něčím ovlivňováni. Pravděpodobně jste právě teď, při čtení tohoto článku, ovlivněni něčím, co jste viděli, četli nebo slyšeli. Třeba vás nakonec pozitivně ovlivní také tento článek.

Zdraví a sociální média

Jistě, v lecčems nám pomáhají v běžném fungování, ale co se na sociální média kouknout z trochu jiného úhlu? Jsou pro nás opravdu pomocníkem, nebo jsme jim podlehli natolik, že to může být rizikové? Mám pro vás pár faktů, jakým způsobem mohou sociální média ovlivnit naše zdraví, pokud je nebudeme užívat s určitým omezením. Jdeme na to:

  • Jsou návyková a neměla by se užívat nonstop
  • Nutí nás porovnávat se mezi sebou a hledat rozdíly
  • Vinou sociálních médií jsou lidé nervóznější
  • Kyberšikana je stejně závažná jako šikana „offline“
  • Vedou ke strachu z neúspěchu, pokud je využíváme ve velkém měřítku

Existuje i více případů a některé z nich jsou i pozitivní, takže nevnímejte sociální média jako nástroj zkázy. Tomu tak opravdu není a ani tento článek tak nemá působit. V tomto odstavci jde hlavně o uvědomění, zda využíváte sociální média tím správným způsobem a nepřicházíte k úhoně. Takže všeho s mírou.

Kde se nachází největší středisko vlivu?

Znáte všechna sociální média? Používáte všechna? Pokud ano, tak byste měli znát 3 největší hráče v této hře. Jedná se o Instagram, Youtube a Facebook, což asi pro nikoho není překvapením. Ovšem na těchto platformách se šíří takové množství informací, že je občas těžké nenechat se ovlivnit. V případě, že si o těchto platformách chcete přečíst více, je tu náš článek, který vám více odtajní, co 3 nejpoužívanější sociální sítě využívají.

Pozitivní dopady

Ale dost strašení, sociální média totiž nejsou pouze špatná věc. Jedná se o obrovský posun v technologii pro lidstvo a my se společně podíváme na pozitiva, která nám to přineslo.

Díky nim totiž můžeme:

  • komunikovat s kýmkoliv a kdekoliv
  • přidávat fotky, videa či text, který zaujme ostatní uživatele
  • najít práci z pohodlí domova a gauče
  • sledovat jakýkoliv film na světě
  • nakupovat či prodávat produkty či služby
  • poznávat zajímavé lidi a navazovat nová spojení

To není zdaleka všechno, protože sociální média jsou dveře do světa neomezených možností. Ulehčují nám život a díky nim někdy dokonce fungujeme v práci i v osobním životě efektivněji.

Doporučujeme přečíst:

img-2399-6401d2e47e910337773735.webp

Jaká je budoucnost sociálních sítí?

Číst

Vliv známých lidí na sociálních médiích

Ano, sociální média mají vliv na lidi a jejich chování či činy. Co takhle ale uživatelé, kteří působí na sociálních médiích? Svým způsobem nás i tito lidé ovlivňují v našich rozhodnutích a jsou pro nás občas jakýmsi vzorem nebo idolem, jakým bychom chtěli být. Na internetu jich je mnoho v různých odvětvích působení. Ano, mluvíme o influencerech. Tito lidé postují na své profily na sociálních médích různé fotky, videa, ale třeba i reklamu na produkty a služby. My se tak můžeme nechat ovlivnit tím, co používají naši oblíbení influenceři, a uskutečnit nákup na základě jejich preferencí. Více ale o influencer marketingu naleznete ve článku Marketing a influenceři. Zde si můžete přečíst všechny informace o marketingu na sociálních sítích pomocí influencerů a třeba začít využívat influencer marketing v praxi. Protože lidé spíše dají na doporučení osoby kterou mají rádi než na doporučení nějaké firmy. Lidé všeobecně raději věří lidem než samotným značkám a jejich reklamám.

Jak být in ve světě sociálních sítí

Zajímají vás sociální média? Co takhle zkusit komplexní živý online kurz pro začátečníky? Přesně tak, jistě máte mnoho zkušeností jako uživatel, ale není na škodu mít jich ještě více a začlenit znalost sociálních sítí mezi svoje profesní dovednosti. Pokud chcete být v kurzu, přihlašte se do online kurzu Social media marketing, který vám poskytne spoustu nových poznatků, takže budete stále in. Tento kurz vede Ing, Vítězslav Klement, který má v této oblasti více než čtrnáct let zkušeností. Doporučujeme svěřit se pod jeho vedení. Umí totiž na sítích kouzla, o kterých se vám ani nezdálo.

Rozumíte už vlivu na sociálních médiích? Víte, jak ho využít ve svůj prospěch? Svět sociálních médií je dost komplikovaná záležitost, která nelze shrnout do jedné věty. Ale můžeme vám poradit, že pokud se zaregistrujete na online živý kurz, absolvujete všech dvanáct lekcí a přečtete výše zmíněné odkazy, jste hotový profik. Ok, teď možná trochu přeháníme, ale budete mít minimálně dost informací na to, pohybovat se v tomhle složitém světě sebevědomě a profíkem se stát. Tak na co čekáte?

Doporučujeme přečíst:

1-5-63f8aa3da3816542703295.webp

Využít, či nevyužít influencer marketing?

Číst

 

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!