Využít, či nevyužít influencer marketing? | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Využít, či nevyužít influencer marketing?

Je influencer marketing trendy, či nikoliv? Pojďme se podívat, zda má v dnešní době smysl.

1-7-63f884c8d419f064934306-min-64b8f09017a98666787425.webp

Téma, které se řeší mezi firmami poslední dobou více než globální oteplování.

Existují dva typy názorů, jedni jsou pro a druzí pochopitelně proti. Jenže jak zjistit, kde leží pravda? Nesnadný úkol pro nás i pro vás. Nač otálet – vrhneme se na influencer marketing.

Kdo je influencer?

Pokud bychom slovíčko přeložili, vyjde nám někdo, kdo má vliv na ostatní. Dříve jsme takovým lidem říkali idol a ve své podstatě jsou pravidla hry stále stejná. Influencer má vliv na své publikum tím, co dělá a jakou má osobnost. Může ovlivňovat názory ostatních, předávat informace a nebo právě pomoci firmám k většímu růstu. Možná vám to nestačilo a stále se ptáte, kdo je influencer? Zkráceně se jedná o někoho, kdo vaší značce, firmě či společnosti udělá větší jméno mezi lidmi. Což se vyplatí, ne?

Jak se pozná dobrý influencer

Ne každý, kdo má profil na sociální síti, je hned influencer. Počet sledujících je sice důležitý, ale rozhodně ne hlavní ukazatel. Nemusí to být zrovna Leoš Mareš, aby oslovil právě vaši cílovou skupinu. Pokud se chcete podívat na více informací o tomto tématu, přečtěte si náš článek Marketing a Influenceři. V článku se mimo jiné dozvíte i více informací o tom, jak a podle čeho vybrat správného influencera.

Co můžete získat s influencerem?

To, že rozšíříte povědomí o své značce, už jsme si říkali, ale přece vám nebude stačit tak málo? Nebuďte troškaři, nikdy! Pro influencery jste důležití a potřebují vás stejně tak jako vy je. Pojďme si shrnout, co dále z této spolupráce můžete získat:

  • Vylepšení image firmy a získání větší podpory veřejnosti.
  • Obsah zcela zdarma pro vaše sociální sítě (tedy ne úplně zdarma, protože jste si za něj zaplatili influencerovi, ale jinak to máte úplně bez práce).
  • Zvýšení prodeje vašich produktů či služeb.
  • Více sledujících na sociálních sítích.

Takové menší bonusy, co můžete a nemusíte získat. Vše záleží na výběru influencera, nastavení smlouvy a celkově i komunikaci s ním. Nevěšte hlavu, když nezískáte vše výše vypsané, protože to není úplně podmínkou, ale bude fajn, když se vám to podaří. Věřte, že i pro influencery je to těžká práce a mnohdy nad tím stráví hodiny vymýšlení obsahu, takže vše je o dobré komunikaci a výběru.

Proč využít influencer marketing

Pokud se stále necítíte být přesvědčení, máme pro vás tenhle odstavec, po kterém možná svůj názor změníte a možná taky ne. Není velkou záhadou, že lidé věří více lidem než samotným značkám, a právě proto tu influenceři jsou. Umožňují značkám spojit se se svou cílovou skupinou a oslovit je. Vše záleží na správné interpretaci, která musí být zvolena oběma stranami. Dalším důležitým bonusem může být to, že částečně využijete influencerovo publikum jako své. Mnoha značkám totiž trvá roky, než si něco takového vybudují – influencer marketing pak může být tou zkratkou, jak se rychle dostat do povědomí veřejnosti.

Jak správně začít influencer marketing

Toť otázka za milion. Dáme vám radu na pět kroků, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Detaily budou už ale jen a jen na vás. Tak jdeme na to:

  • Připravte si strategii a jasný plán společně s cílem
  • Vyselektujte vhodného influencera pro svou značku, propagace by měla působit autenticky
  • Domluvte si podmínky s vybraným influencerem
  • Podepište smlouvu a můžete začít tvořit
  • Realizujte vše, co jste si domluvili
  • Vyhodnoťte průběh a výsledky celé propagace

Doporučujeme přečíst:

instagram-post-1-2-633fd7cf9cba5006825654.png

Jak pracuje úspěšný CMO?

Číst

V případě, že jste byli úspěšni, můžete si zatleskat. V opačném případě to zkuste znovu. Nevzdávejte se po jednom pokusu, influencerů přibývá a jistě příště narazíte na někoho, kdo skutečně ví, co dělá.

Chcete se dozvědět více? 

Přece nebudete pozadu za ostatními – a jak nejlépe ovládnout influencer marketing než s naším online kurzem. Lektor Vítězslav Klement vás naučí nejen influencer marketing ale také jak fungují sociální sítě. Zaregistrujte se na online živý kurz Social media marketing a vylepšete si svůj skill během dvanácti lekcí. Nač tedy čekat, vědomosti se vám v oboru budou hodit vždy a s měnící se dobou je třeba některé informace obměňovat, proto není dobré dlouho otálet. Budeme rádi, když se k nám přidáte, protože vás provedeme cestou sociálních sítí, o které se vám ani nezdálo.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!