Navázáním jednoho vztahu rozjedete řetězovou reakci, říká PR manažerka Lutfia Volfová | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Navázáním jednoho vztahu rozjedete řetězovou reakci, říká PR manažerka Lutfia Volfová

Budování reputace a povědomí o brandu je běh na dlouhou trať. Poběžíte s námi? Máme pro vás skvělou mentorku.

cover-664dab507fddd730961527.webp

Lutfia Volfová se vztahy s veřejností profesně věnuje již řadu let. Od posledního streamu úspěšného kurzu PR manažer se ze společnosti Rohlík přesunula do Mattoni 1873, kde působí jako Group PR manažerka a tisková mluvčí, a je letošním účastníkům připravená předávat nově nabyté zkušenosti. 

Jakým způsobem přistupujete k vytváření obsahu, který rezonuje s vaším publikem?

V první řadě se vždy zajímám, co v dané cílové skupině, kterou chci oslovit, rezonuje. Ptám se proto novinářů, zákazníků nebo sledujících na sociálních sítích a sleduji trendy. Také si samozřejmě pravidelně procházím interní marketingové výzkumy. To vše pomáhá k vytvoření úspěšné komunikační kampaně, která si najde své cílové publikum.

Jaké kreativní techniky využíváte pro zvýšení zapojení uživatelů na sociálních sítích?

Baví mě a věřím v reakční marketing. Cokoliv je aktuální, totiž vždy dobře funguje na sociálních sítích, ale i v komunikaci obecně. 

Jaké jsou vaše postupy pro efektivní spolupráci s influencery a jak vybíráte ty správné partnery?

V první řadě jde o autenticitu. Influecer nebo tvář kampaně musí mít se značkou či produktem zřejmý a kladný vztah. Vždy také preferuji, když je pro danou osobu značka či produkt lovebrand. Pak už se to vše dělá samo a vždy také dobře funguje, když necháte dané osobě volnější ruku v tvorbě a nebudete diktovat přesný scénář tvorby. 

Jaké kroky podnikáte pro zajištění konzistence zpráv napříč různými komunikačními kanály?

Je to celkem jednoduché a trochu old school, ale fungující. :-) Napříč odděleními, které komunikují preferuji sdílený kalendář s plánem všech aktivit a pravidelné meetingy, kde se sladí plán komunikace. Považuji totiž za důležité, aby zaměstnanci měli zásadní informace vždy jako první a ty se až pak dostávaly k médiím a zákazníkům.

Jakým způsobem se snažíte inovovat v oblasti PR, aby vaše kampaně zůstaly aktuální?

Každý produkt nebo značka, kterou komunikuji, má různé cílové skupiny, a tedy i jiné kanály, ze kterých informace konzumuje. Například generace Z už téměř nesleduje běžná média, ale spíše sociální sítě. Proto je danou komunikaci třeba uzpůsobit nejen obsahově a tone of voice, ale také z hlediska správně zvolených typů médií, ať už tradičních, nebo nových.

Jaké jsou vaše strategie pro zvládání velkého množství informací a zpráv, které musíte denně sledovat?

Svou práci si nedokážu představit bez monitoringu médií. Díky aplikacím, jako je Mediaboard, jsem neustále v obraze, co se o firmě, produktu nebo obecněji zvolenému tématu píše. Skvělá je například i aplikace na smartphone, která mi posílá notifikace o nově vyšlých výstupech. To je skvělá věc hlavně v době krizových komunikací, kdy musíte každý jeden výstup zhodnotit a často na něj reagovat.

Mimo to si také díky monitoringovým nástrojům dokážu udělat analýzu aktuálního stavu PR a nastavit si komunikační cíle. 

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem Instagramu. 
Pojďte se připojit!

Jaké jsou vaše metody pro přípravu a školení týmu pro efektivní PR práci?

Školení, komunikace a pravidelné statusy. Je důležité, aby obzvlášť kolegové, se kterými úzce spolupracuji, dobře chápali PR v mém pojetí, komunikační kampaně a metriky měření. Každý PRista má totiž trochu jiný přístup, a proto je třeba se pravidelně ladit.  

Jaké jsou vaše zkušenosti s využíváním dat a analýz pro informování PR rozhodnutí?

Vyhodnocování PR je pro mě klíčovým aspektem práce v PR. Pro každou kampaň proto nastavuji cíle na základě zhodnocení aktuálního stavu. Podle cílů pak dokážu posoudit, zda byla kampaň úspěšná a zda jsme využili správná média vzhledem k cílové skupině a tématu. Pro takovou analýzu nastavení cílů a monitoring se neobejdu bez nástroje, jako je třeba Mediaboard. 

Jakým způsobem se snažíte udržet krok s neustále se měnícími mediálními trendy?

Sleduji monitoring celého trhu, zajímavé profily na LinkedIn, čtu, poslouchám nejrůznější podcasty a v neposlední řadě jsem neustále v kontaktu s novináři, kteří mají vždy aktuální informace.

Doporučujeme přečíst:

preview-65f4430b35b82780484707.png

Case studies: Kdy vašemu businessu pomůže advokát?

Číst

Jaké jsou vaše přístupy k navazování nových kontaktů a udržování stávajících vztahů s médii?

Navázáním jednoho vztahu rozjedete řetězovou reakci. Proto vždycky doporučuji nebát se a s novináři se začít potkávat osobně. Pozvat nějakého třeba na kávu a pobavit se s ním, čím si můžete navzájem pomoci, jaká témata v rámci vaši agendy ho zajímají a poprosit ho o kontakt na další, kteří by uvítali třeba zasílání tiskových zpráv nebo PR tipů.

Jaké jsou vaše taktiky pro zvládání náročných dotazů od novinářů?

Cokoliv komunikuji na novináře, konzultuji s odborníky na dané téma uvnitř firmy. Zásadní je ale vždy mluvit transparentně, srozumitelně, když je třeba uznat chybu a především nikdy nelhat. 

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!