Laba Czech roste a nabízí stále víc vzdělávání
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Laba Czech roste a nabízí stále víc vzdělávání

Kde se vzala moderní firma se spoustou online kurzů, úžasným týmem a pohodovými sociálními sítěmi?

frame-1707478347-66d5ad9671421846130957.webp

Laba se na českém trhu rychle stala známou značkou. Zaměřuje se na tvorbu online kurzů, které nabízejí živě vysílaná online setkávání se zkušenými lektory*lektorkami. Laba kurzy pomáhají lidem, aby se pohodlně vzdělávali doslova odkudkoliv a úspěšně se díky novým znalostem posouvali ve své kariéře.

Laba Czech je součástí mezinárodní online vzdělávací platformy, která kromě České republiky působí také na Ukrajině, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Turecku a ve Velké Británii. Postupně se naplňují plány na rozšíření do vzdálenějších zemí.

Doporučujeme přečíst:

92651-66bdae3ecb9ac520008888.webp

Zapisujete si úkoly na daný den? Máme 9 lepších řešení

Číst

Online vzdělávání má budoucnost

Zeptali jsme se Dominiky Janíkové, CEO české pobočky, co ví o počátcích firmy:

„Laba začala v hotelovém pokoji před 9 lety. První přednáška byla na téma dieta, v té době kurz ještě probíhal offline. Je s tím spojený vtipný příběh, že jednou během lekce v pronajatém prostoru v Kyjevě přeběhla přes nohu studenta myš. (smích)

Další kurz byl na téma bankovnictví a zúčastnilo se ho více lidí než prvního kurzu. V ten moment si majitelé uvědomili, že v onlinu je daleko větší potenciál, než když mají lekce v kulturním domě.“

Úspěšný rozvoj firmy jim dal za pravdu. Celkové výsledky jsou ohromující. V prvním čtvrtletí 2024 Laba spustila celosvětově přes 600 nových online kurzů a dalších více než 1 700 kurzů se opakovalo. Počet odučených hodin přesáhl 22 000 a množství absolventů*absolventek překonalo 120 000.

Nezahálí ani česká pobočka. Přestože Laba Czech existuje jen necelé tři roky, Laba kurzy prošlo už 5 519 studentů*studentek (a dalších 3 803 studujících má za sebou kurzy od Skvot a 1 394 od robot_dreams). Jak studenti*ky hodnotí kvalitu vzdělávání, se dočtete v článku V Laba Czech recenze vítáme.

Laba Czech nabízí kurzy z oblasti financí, managementu, HR, marketingu a PR. Nově přibyly kurzy angličtiny zaměřené na konkrétní pozice (Ovládněte angličtinu pro HR, Business English pro finance).

Milujeme Laba kurzy a sociální sítě

Dominika Janíková v rozhovoru zdůraznila, jak moc ji těší, že se podařilo dát dohromady nadšený tým lidí, pro který je Laba opravdovým love brandem. Firma Laba Czech zaštiťuje ještě dvě další platformy – Skvot Czech a robot_dreams Czech. První se zaměřuje na online kurzy pro kreativce a druhá pomáhá proniknout do světa IT. Celý náš tým aktuálně čítá 66 lidí.

Co v Laba děláme, když hledáme nové kolegy*ně? Jdeme na sociální sítě, kde jsme jako doma. Pavel Hadraba, Head of Sales, a Daniel Koubek si zahráli v náborovém videu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Laba Czech (@laba_czech)

Michaela Škubová, HR Generalist, potvrzuje, že jí poslední reelsko pomohlo s náborem do sales: „Mělo to obří úspěch. Téměř všichni kandidáti*kandidátky na pohovorech zmiňují, že koukali na naše sítě a že se jim hrozně líbí naše tvorba, nebo že se jim speciálně toto video líbilo.“

Chápeme, že každá sociální síť má svoje vlastní potřeby. Točíme pro odlehčení reelska z kanceláře na Instagram a píšeme na LinkedIn zpravodaj Sirény z Laba o samých zajímavých věcech, které se u nás dějí.

Výše zmíněný Pavel Hadraba je také rekordmanem v počtu absolvovaných Laba kurzů a držitelem velkého množství certifikátů. Má za sebou online kurzy Soft Skills, Vedení obchodního týmu, Obchodní ředitel, Vyjednávací techniky, LinkedIn MasterClass a Public Speaking. Naučil se přemýšlet více strategicky, bez obav mluvit na veřejnosti, psát čtivé posty na LinkedIn a radit kolegům a kolegyním.

Svoji vzdělávací misi bereme vážně a tvoříme pro vás spoustu kvalitního obsahu. Publikovali jsme na blogu500 článků. O texty se stará náš tým copywriterů*copywriterek. Zjistili jsme, že nejčtenější jsou články o Excelu. Přinášíme proto jeden nový na oblíbené téma.

Doporučujeme přečíst:

1707478380-66c79288c4a6e995507192.webp

Excel pro pokročilé: 3 chyby, které snadno přehlédnete

Číst

V loňském roce jsme k našemu obsahu přidali podcast Vepředu business, vzadu zábava. Aneta Lízancová, Head of Production, se do jeho tvorby vrhla s vervou:

„Když jsem seděla s Dominikou Janíkovou na obědě, teda spíš meetingu, vybalila jsem na ni, že se ráda ujmu našeho podcastu. Krásná věc je, že už ji moje šílený nápady vůbec nepřekvapujou. Časem jsem zjistila, že to není taková legrace, jak jsem si myslela. Nevadí, aspoň z toho mám větší radost.

Člověk se pořád učí něco nového. Kromě toho, kdy mám ztlumit mikrofon, jsem se naučila trpělivosti při editu, aktivnímu naslouchání a taky plánování a přípravě epizod.

Podcast je trochu o businessu, trochu o zábavě, trochu formální, ale spíš dost neformální, o úspěchu, ale i fuckupech… prostě přesně jako v Laba Czech, Skvot Czech a robot_dreams Czech.“

Máme pro každého něco, ať už sledujete sociální sítě, hledáte vzdělávací články, nebo si raději pustíte podcast. V Laba Czech pro vás s radostí připravujeme čtivý obsah a zodpovědně chystáme kvalitní online kurzy. Společně s našimi lektory*lektorkami posouváme úroveň online vzdělávání.

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem Instagramu. 
Pojďte se připojit!

Jaké máme v Laba Czech plány?

CEO Dominika Janíková prozrazuje, co nás v nejbližší době čeká: „Rozhodně jsme teď ve fázi, kdy se soustředíme na optimalizaci procesů a celého chodu skupiny. Máme ovšem v úmyslu rozšíření ještě na několik trhů, ale po zkušenostech se k těmto rozhodnutím stavíme s větším respektem a pokorou.

Nám v místní pobočce jde teď spíše o zkvalitnění aktuálních služeb, ale jelikož máme rádi inovace, jsem si jistá, že to nebude trvat dlouho, dokud nepřijdeme s něčím novým.“

Přidejte se k tisícům absolventů*absolventek

Chcete získat praktické znalosti, abyste mohli směle konkurovat na trhu práce? Laba kurzy nepředávají jen teorii, spočívají především v aktivním zapojení do praktických úkolů a v rozhovorech s lektory*lektorkami. Pečlivě vybíráme, kdo povede kurz, a klademe důraz na mnohaleté zkušenosti přímo z praxe. Jednotlivé lekce navíc můžete sledovat živě, nebo se podíváte později ze záznamu. Přístup k lekcím vám zůstává natrvalo.

Učte se od těch nejlepších. Naším cílem je propojit špičkové odborníky*ce s lidmi toužícími po celoživotním vzdělávání a profesním růstu. Chcete se posunout v kariéře? Laba kurzy vám otevřou nové možnosti, podpoří vaši motivaci a dodají potřebné nadšení. Vyberte si svůj srdcový online kurz.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!