Proč jsem vždy nespokojen se svým nadřízeným
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Proč jsem vždy nespokojen se svým nadřízeným

Existuje vůbec ideální CEO?

cover-663c9dabc6c3d309057498.jpg

Aby zjistili, jak vedoucí pracovníci hodnotí sami sebe, provedl McKinsey & Company průzkum mezi více než 52 000 manažery a jejich zaměstnanci. Podle výsledků 86 % manažerů uvedlo, že inspirují svůj tým k vlastnímu zlepšování, a 77 % je přesvědčeno, že motivují své kolegy k pozitivním činům.

Studie společnosti GoodHire zároveň ukázala, že pouze 32 % zaměstnanců v USA souhlasí s tím, že se jejich vedoucí skutečně zajímá o jejich kariérní postup, a 83 % je přesvědčeno, že svou práci zvládnou samostatně – bez vedoucího.

Je zřejmé, že pohled manažera na jeho roli v týmu a dojmy zaměstnanců se liší. Je však váš manažer skutečně neefektivní, nebo je problém ve vašem podvědomí a vzorcích? 

Na základě materiálů společností Betterworks, Inc, Fast Company, Hbr.

1. „Kvůli svým přehnaným očekáváním neustále hledám dokonalého manažera.“

Po většinu našeho dospělého života (který je vyplněn prací) jsme nuceni poslouchat pokyny jiné osoby. S některými z nich nemusíme souhlasit a neustále nás nutí opouštět naši komfortní zónu. To v nás vyvolává nejen znepokojení, ale také strach.

Podle průzkumu JobCareer 2023 zažívá 87 % zaměstnanců v kanceláři různé obavy: 

  • udělat chybu,
  • učinit rozhodnutí nebo vzít na sebe odpovědnost,
  • projevu na veřejnosti.

Strach před manažerem je jednou z hlavních příčin. Způsobuje emoční poruchy, jako jsou obavy, deprese a pocit beznaděje, a také generuje komplexy a nízké sebevědomí. Kromě toho se takový strach může vyvinout ve fobii, která je doprovázena pocitem naprostého odmítnutí manažera a nenávistí k němu. V takovém stavu samozřejmě nepřipadá v úvahu spolupráce.

Právě tento základní pocit strachu způsobuje, že si zaměstnanec ve své mysli vytvoří obraz ideálního manažera, který by nebyl spojen s případnými negativními zkušenostmi.

Hromada motivační literatury a různé webové semináře mentorů z oblasti vedení jsou plné informací o tom, jaký by měl být ideální manažer. To stačí k vytvoření uklidňující „bubliny vedoucího“, se kterým je vždy radost pracovat. Ve skutečnosti si však svou představou ideálního manažera jen sami sobě uškodíte.

Zbavte se 6 přehnaných očekávání od manažera:

  • očekávání, že bude mít při komunikaci s vámi vždy dobrou náladu,
  • potřeba okamžitého uznání po uzavření úkolů,
  • potřeba neustálé podpory a motivace,
  • potřeba, aby vás manažer odlišil od ostatních kolegů,
  • vyžadování naprosté transparentnosti ve vašem pracovním vztahu,
  • očekávání, že se s vámi váš vedoucí bude dělit o pravomoci a delegovat odpovědnost.

Zároveň se budete cítit zklamaní, a dokonce naštvaní, když bude zřejmé, že manažer není dokonalý a nehodlá se vám věnovat více než ostatním členům týmu.

Jak situaci předcházet

Očekávání svědčí o vaší uzavřenosti a neochotě vnímat svého manažera jako skutečného člověka, který má své starosti.

Nejste to jen vy, kdo cítí strach a stres vůči svému manažerovi, ale také váš manažer vůči svým zaměstnancům. Až 36 % vedoucích pracovníků (mladších 50 let) řídí své týmy s neustálým strachem, úzkostí a hněvem. 

A teď si představte, co by se stalo s vaším týmem, kdybyste se vy a váš manažer neustále báli jeden druhého a snili o nějakých ideálních představách? 

Udělejte první krok a zastavte svůj strach. Zamyslete se nad tím, z čeho váš strach vychází: je založen na vašich skutečných předchozích zkušenostech, nebo je přitažený za vlasy? Pokud jste v minulosti zažili negativní zkušenost s hrubým manažerem, vysvětlete si, že osoba před vámi (nový manažer) je zcela jiná. Nevytvářejte si hned obranný ideál. 

Věnujte několik dní pozorování chování svého manažera: jak komunikuje s týmem, má sklony k agresivitě, nebo má měkké a loajální metody řízení? Když si o manažerovi uděláte realistický obrázek, okamžitě se vám uleví a budete moci dělat závěry.

Své obavy můžete řešit sami nebo s odborníkem. Možná vám pomůže poslechnout si TED přednášku amerického řečníka Timothy Ferrisse „Překonejte strach, naučte se cokoli“, který radí před strachem neutíkat, ale skládat si z něj puzzle:

2. „Analyzuji své manažery na základě principu přítel, nebo nepřítel.“

Pro vaši systematickou nespokojenost s manažery existuje ještě jedno vědecké vysvětlení. Je založeno na sociálních vztazích. Psycholožka Sherry Maloof o tom hovoří ve své knize Science and the Leader-Follower Relationship: The Implicit Social Elements Explained.

V našem mozku existují určité vzorce, z nichž jeden je založen na vztahu přítel/nepřítel. Když před sebou vidíme neznámého člověka, naše intuice nám okamžitě dává určitou reakci – přijetí nebo odmítnutí. Tato reakce je okamžitá, i když vychází ze sociálního prostředí, v němž jsme vyrůstali, z našich zvyků a preferencí. 

Pokud intuitivně ztotožníme člověka s někým, kdo je nám podobný „svůj“, získáme k němu důvěru a sympatie. S cizím člověkem bude naše první reakce negativní a budeme se chtít uzavřít.

Zaměstnanec, který je ve firmě nový, má tendenci ztotožňovat manažery s kategorií „cizí člověk“. Jednak si podvědomě identifikuje pracoviště jako opak obvyklého bezpečného prostředí (například okruh přátel nebo rodinu). Navíc sociální vazby, zvyky a preference manažera a podřízeného mohou být často odlišné.

Pokud vás tedy překvapí, že si ke každému novému manažerovi okamžitě vytvoříte negativní postoj, vysvětlení je ve vašem podvědomí. Mozková nálepka funguje jako obranný mechanismus a manažer je vnímán jako cizí, nepřátelský, vzdálený. 

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem LinkedIn profilu.
Pojďte se připojit!

Jak situaci předcházet

Nejlepším způsobem, jak překonat nálepku „přítel, nebo nepřítel“, je změnit své myšlení.

Nejdříve se musíte vypořádat se svou zkušeností s bezpečností. Přestaňte ji ztotožňovat pouze s určitými místy – domovem, prací. Místo toho si zkuste představit, že základem vašeho bezpečí jste vy a vaše klidná, racionální rozhodnutí.

Poté překonejte nejčastější stereotypy o podřízeném (ponížený, který se vždy bojí vedoucího) a vedoucím (tyran, který všechny neustále kontroluje). 

Přestaňte ztotožňovat svou roli v týmu s pojmem „podřízený“. Naše osobnost je vždy viditelná v okruhu našich „přátel“. Vyberte si pohodlná synonyma pro slovo „podřízený“. Jaké byste chtěli mít postavení? Prodejce, kterého nelze odmítnout, neklidný kreativec? 

A zamyslete se nad tím, jaká synonyma byste mohli najít pro pozici „vůdce“. Osoba před vámi má také osobnost a pozitivní vlastnosti. Například skvělý stratég.

3. „Neustále srovnávám manažera se sebou a začínám s ním soutěžit.“

Podívali jsme se na případy strachu před manažerem. Ale co opačná situace: nebojíte se svého nadřízeného, ale naopak s ním začnete soupeřit – skrytě nebo otevřeně.

Některé organizace soupeření v týmech vítají, ale pokud je objektem vašeho soupeření váš vedoucí, může to mít v první řadě neblahé důsledky pro vás.

Poznáváte sami sebe?

  • - Otevřeně nebo skrytě kritizujete kroky a rozhodnutí svého manažera.
  • - Jste neustále nespokojeni se současným stavem věcí ve firmě.
  • - Nelíbí se vám tým, který váš manažer přijímá do pracovního poměru.
  • - Myslíte si, že víte lépe než manažer, jak zlepšit výkonnost společnosti.
  • - Přerušujete projev manažera na společné schůzce s partnery nebo investory, abyste vyjádřili svůj vlastní názor

Může to být vedeno osobními ambicemi (například touhou po rychlém povýšení) nebo důvodem může být nespokojenost s firemními procesy. Konkurence s vedoucím pracovníkem však bude vypadat obzvlášť podivně, pokud má vedoucí pracovník více než 10 let praxe a vy 1 rok.

Manažer vás předem označí za nežádoucího protivníka na základě následujících příznaků:

  • Jednáte skrytě, v defenzivě a vytváříte kolem sebe alianci příznivců, kteří jsou stejně nespokojeni se svou prací (často bez zavinění manažera).
  • Jste náchylní k emočním změnám – od vysoké motivace až po extrémní únavu.
  • Před svým nadřízeným tajíte důležité informace.
  • Chováte se jako osoba, která dohlíží a hodnotí činnost manažera, i když k tomu nemáte žádné pravomoci.
  • Částečně přebíráte roli manažera tím, že motivujete zaměstnance.

Když si manažer uvědomí hrozbu, začne se chovat obranářsky a vy budete s největší pravděpodobností propuštěni kvůli vnitřním zmatkům ve firmě.

Jak situaci předcházet

Tím, že závodíte se svým manažerem, otevřeně kritizujete jeho metody řízení a přebíráte jeho povinnosti, neprokazujete svou vlastní sílu, ale spíše se stáváte slabým, který oslabuje tým. Opravdu se chcete stát toxickým zaměstnancem? 

Doporučujeme přečíst:

preview-65e0534d958dd659173487.png

7 frází, které zničí vaši obchodní dohodu

Číst

Tři tipy, které vám pomohou přejít na vlastní vývoj:

  • Vaše touha agresivně soutěžit svědčí spíše o pochybnostech o sobě samém než o tom že by vaše osobní schopnosti převyšovaly zkušenosti manažera. Pravděpodobně nemáte dostatečné zkušenosti nebo jste se ještě nenaučili, jak své zkušenosti uplatnit v praxi. Zaměřte se na práci na sobě a méně se soustřeďte na úspěchy svého manažera.
  • Zbavte se touhy být v kůži manažera kvůli moci. Vedoucí pracovníci, kteří se řídí mocí jako hlavní metodou řízení, jsou v interakci se svým týmem neefektivní (postrádají důvěru a respekt a způsobují fluktuaci zaměstnanců). 
  • Učte se od svého vedoucího, nesoutěžte s ním. Možná je osoba před vámi skutečným vůdcem myšlení ve svém oboru a je připravena vám své znalosti předat. 

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!