Přehled nejlepších pracovních portálů v ČR | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Přehled nejlepších pracovních portálů v ČR

Na kterých českých pracovních portálech se vyplatí hledat novou práci a kde jinde ji můžete najít?

cover-6544ea8573d05603568689.jpg

Najít novou práci se někdy může zdát velmi náročné. Ještě, že nám pracovní portály kryjí záda. Co to je pracovní portál, ptáte se? 

Co jsou pracovní portály? 

Velmi jednoduše bychom mohli pracovní portály definovat jako místo, kde najdeme všechny pracovní nabídky. Je to tedy místo/webová stránka, na kterou zaměstnavatelé přidávají své pracovní inzeráty a nabídka se zde setkává s poptávkou. 

Dost ale samozřejmě dělají i známosti. Přes ty máte možnost dostat se k mnohým příležitostem. To, že Češi využívají jak známosti, tak pracovní portály, potvrzuje i zpravodajský portál Euro.cz. 

Ve svém článku Češi se přestali bát měnit práci z roku 2021 píše, že 43 % nezaměstnaných hledají novou práci právě přes pracovní portály, 39 % pak využívá osobních kontaktů. S covidem se ale rozjel i další trend – a sice: hledání práce skrze sociální sítě. Bohužel/dík se v souvislosti s covidem mnoho firem přesunulo do digitálu. 

K inzerci volných pracovních pozic začaly více využívat pracovních portálů, dělaly online pohovory, zavedly home office a celkově přizpůsobily svůj business době. Tři roky od vypuknutí covidové pandemie jsme stále více v digitálu. Jaké pracovní portály tedy můžete ke hledání nové práce využít? 

Doporučujeme přečíst:

thumbnail-685x400-1-6439099413012783933823.png

Empatie a wellbeing v HR

Více

Pracovní portály v ČR 

Pomocí kterých pracovních portálů můžete hledat práci v ČR? Pojďme se podívat na nejznámější a nejvyužívanější pracovní portály v ČR. 

1. Jobs.cz

Portál Jobs.cz vznikl jako jeden z prvních českých pracovních portálů a dodnes je jedním z nejpoužívanějších. Nabízí různé typy zaměstnání, a to v rámci pracovního poměru či v rámci brigád. Novou práci si jste schopni najít pouze prostřednictvím klíčových slov. Do vyhledávače stačí zadat hledanou pozici či obor a můžete se pustit do hledání nové práce. 

2. Indeed 

Indeed patří k největším světovým pracovním portálům. Na Indeed najdete pracovní nabídky z celého světa, zároveň si zde můžete udělat průzkum toho, jaká je na daných pozicích průměrná mzda. 

3. Prace.cz

Pracovní portál Prace.cz spadá pod stejnou společnost jako Jobs.cz a stejně jako tento portál i Prace.cz je jedním z velmi využívaných pracovních portálů v ČR. Na rozdíl od Jobs.cz ale funguje spíše na lokální a regionální bázi. Hledáte-li práci v okolí svého bydliště, s největší pravděpodobností ji najdete právě na pracovním portálu Prace.cz. 

4. Atmoskop 

Atmoskop je pracovní portál, který je založen na recenzích zaměstnanců. Zaměstnanci zde dávají feedback na společnosti, ve kterých pracují, a vy tak máte možnost udělat si o firmě vlastní obrázek ještě předtím, než se k ní vydáte na pohovor. 

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem LinkedIn profilu.
Pojďte se připojit!

5. Startupjobs.cz

Jak již napovídá název, tento portál se zaměřuje na pracovní nabídky ve startupových projektech. Velmi dobře zde tak najdete juniorní pozice například v marketingu a v dalších oborech. V dnešní době Startupjobs patří k nejvíce používaným českým pracovním portálům. 

6. Pracezarohem.cz

I portál Pracezarohem.cz se stejně jako Prace.cz zaměřuje spíše na lokálnost pracovních nabídek. Pokud je pro vás tedy důležité, aby vaše práce byla například v docházkové vzdálenosti od vašeho domu, je tento portál tou nejlepší volbou. 

7. Welcome to the Jungle 

Welcome to the Jungle sama sebe označuje za mediální multiplatformní společnost. Zaměřuje se na firemní kultury a na jakousi osvětu práce, chcete-li. Mimo to funguje jako pracovní portál s pracovními nabídkami z celého světa. 

8. No Fluff Jobs 

Evropský pracovní portál, kde najdete pracovní nabídky pouze z oblasti IT. Vznikl v roce 2014 v Polsku a jeho nespornou výhodou je, že u každé nabízené pozice naleznete, co přesně obnáší a jak bude placená. 

Jak najít a udržet toho správného kandidáta, vás naučíme na online kurzu HR manažer. Za 6 týdnů budete připraveni posunout svou kariéru v oblasti lidských zdrojů na novou úroveň. Osvojíte si mimo jiné způsob, jak obsadit volnou pozici tím správným kandidátem, jak nastavit systém odměňování a metody rozvoje a motivace talentů.

Kde všude v online prostoru hledat? 

Práci samozřejmě můžete najít i jinde než jen na pracovních portálech. Jedním takovým zdrojem dobrých pracovních nabídek je například profesní sociální síť LinkedIn. Tam můžete najít spoustu nabídek. Největší výhodou je, že pracovní nabídky zadávají samotné firmy, vy tak máte možnost podívat se na profil firmy a o společnosti si zjistit všechny potřebné informace. 

Sledovat se mimo to vyplatí i sociální sítě firem, zejména pak těch, ve kterých byste chtěli pracovat. Firmy totiž často vyhlašují výběrová řízení prostřednictvím instagramových či facebookových příspěvků. 

Různým statistikám z oblasti HR a náboru se věnují i společnosti Zippia a Zety. V jejich článcích se dozvíte něco málo o HR trendech a o úspěšnosti náborových strategií.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!