Jak zakoupit návštěvníky webové stránky | Laba Czech
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Nákup a prodej: co je PPC arbitráž

Jak zakoupit návštěvníky webové stránky.

cov-1-5f033ee03bcc0240202440-61d2e9c42fa24582074747.jpg

Arbitráž návštěvnosti je považována za snadný způsob, jak vydělat peníze online. Není však snadné zjistit, jak přesně funguje.

Zde se dozvíte, odkud pochází návštěvnost, jaké mohou být partnerské programy a jak začít s PPC arbitráží.

Jak funguje PPC arbitráž

Arbitráž návštěvnosti je nákup co nejlevnější návštěvnosti za účelem jejího dalšího prodeje za vyšší cenu. Návštěvnost v tomto případě představují návštěvníci webových stránek. To znamená, že úkolem affiliate partnera je získat uživatele a přesměrovat je ("prodat") na webové stránky inzerenta.

Jednoduchý příklad: Na Facebooku jste koupili návštěvnost v hodnotě $80 a poslali ji na odkaz s formulářem pro vyhledávání letenek, který generuje příjmy ve výši $130. Příjmy z arbitráže = $50.

V případě arbitráže návštěvnosti prostřednictvím partnerského programu stanoví partnerská síť provizi, kterou affiliate partner obdrží za každou cílenou akci.

Na marketingové arbitráži se podílejí tři osoby:

  • Affiliate partner- osoba, která přesměrovává uživatele.
  • affiliate síť (CPA síť, affiliate program) je prostředníkem mezi inzerentem a affiliate partnerem, který zajišťuje dodržování všech podmínek a povinností.
  • zadavatel reklamy - společnost nebo osoba, která platí za propagaci výrobku/služby.

Inzerovaný produkt a podmínky pro práci s ním jsou součástí nabídky. Webové stránky inzerenta by měly být dobře navrženy a odrážet všechny informace, které jsou pro cílovou skupinu důležité. Reklama a propagace affiliate partnerem by měla oslovit cílovou skupinu. Pak může být PPC arbitráž účinná.

Hlavní typy

  • CPA (cost per action - náklady na činnost). Zadavatel reklamy platí pouze za konkrétní činnost uživatele na webové stránce. Například registrace, nákup, aplikace.
  • CPC (cost per click - cena za proklik). Inzerent platí za každé kliknutí na reklamu/banner uživatele. Pokud uživatel klikne na reklamu, je nejčastěji cílovou skupinou produktu.
  • CPM (cost per mile - platba za tisíc zobrazení). Inzerent platí za každý tisíc zobrazení reklamy. Kliknutí a konverze nejsou důležité.

Hlavní zdroje návštěvnosti

  • Cílená reklama na sociálních sítích. Affiliate partner  vygeneruje reklamu, zvolí formát, nastaví, kteří uživatelé ji uvidí (pohlaví, věk, lokalita, povolání, záliby), a začne ji zobrazovat. Pokud zobrazení k ničemu nevedou, můžete upravit publikum testováním různých možností.
  • Teaser sítě (fóra, nástěnky, zábavné stránky s virálním obsahem). V tomto případě není možné podrobné cílení a kampaň je třeba optimalizovat ručně. Affiliate partner bude potřebovat znalosti analytiky. Je třeba vytvořit blacklist webů (kde se reklama nebude zobrazovat) a white list (kde se bude zobrazovat). Ke shromažďování informací o provozu budete potřebovat sledovací zařízení. Výhodou teaserových sítí je levný provoz.
  • Kontextová reklama ve výsledcích vyhledávání. Uživatel vidí reklamy, které odpovídají jeho vyhledávacímu dotazu a jsou umístěny ve vyhledávači. Pomocí kontextové reklamy zvýšíte šance na zájem o CA.
  • Kontextová reklama ve výsledcích vyhledávání. Uživatel vidí reklamy, které odpovídají jeho vyhledávacímu dotazu a jsou umístěny ve vyhledávači. Pomocí kontextové reklamy zvýšíte šance na zájem cílové skupiny.

  • Nativní Teasery. Nativní neboli přirozené bannery (Teasery) se plynule začlení do obsahu webu. Skládají se z titulku a obrázku a většinou obsahují poznámku, že se jedná o sponzorovaný obsah. Nativní Teasery vypadají jako Teasery na běžný obsah. Například na stránkách webu, který píše o knihách, vypadá reklama jako náhled článku s názvem "Jednoduché způsoby, jak přečíst 50 knih měsíčně".

Teasery přitahují uživatele a nezpůsobují "bannerovou slepotu". Procento kliknutí na takové bannery je vyšší.

Využití zahraničních zdrojů

Například Facebook. Vytváří větší důvěru uživatelů a je obecně efektivnější. Zahraniční zdroje navíc otevírají možnosti obchodování na mezinárodním trhu. A tím zvýšit šance na získání většího příjmu.

Než začnete, věnujte čas průzkumu

Shromážděte si seznam zdrojů, kterým můžete důvěřovat. Najděte ty správné pro vás. Zvažte, jaká bude reklama na konkrétním webu a jaké informace by měla stránka, na kterou uživatele přivedete, obsahovat.

Nebojte se testovat

Pro dobrou arbitráž je důležité neustále experimentovat. Je třeba otestovat, zda nabídka, zdroj návštěvnosti, cílová skupina a reklama fungují společně. Pokud kombinace nefunguje, zkontrolujte, co se stane při záměně prvků. Zkuste upravit cílovou skupinu nebo reklamu. Připravte se na to, že napoprvé utratíte svůj rozpočet bez výsledku.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!
kurz na téma:
«Umění úspěšného obchodování»
Business a management
Vede Václav Pergler
7 května 13 června
Václav Pergler