Jak vytvořit vlastní brand | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Jak vytvořit vlastní brand?

zrticleresize2-630877aaaeb7e501455025-min-647ee8da8c96b216329253.png

Rozhodli jste se vytvořit vlastní brand? Přinášíme vám několik tipů!

Jestli se momentálně nacházíte v situaci, kdy chcete vytvořit něco vlastního a následně budovat, tak jste zde správně – v tomto článku si povíme, jak na to a ukážeme vám pár tipů, které vám do začátku mohou pomoci. Před samotnou realizací byste měli pochopit jednu základní otázku. Co je to vlastně ta značka? Měli byste pochopit, že značka není jen samotné logo a její produkty. Značka jste i vy sami, vaši zaměstnanci a vše co napomáhá tomu ji nějakým způsobem ztvárnit. Tedy každý detail hraje v tomto případě roli a nesmíte nic opomenout. Musíte si dopředu stanovit, jak budete chtít, aby byla celá vaše značka vnímaná a jak chcete na potencionální zákazníky působit. My se teď společně podíváme na pár kroků, který vám značku pomohou uvést na trh a zbytek už je na vaší kreativitě.

Jaké je vaše místo na trhu a kam tedy zapadáte?

Pokud víte, co chcete nabídnout, zůstává už jen otázka kam se zařadit do již fungujícího trhu. Není dneska povinnost přijít na trh s nečekaným know-how, které všechny ohromí. Klidně můžete přijít s něčím, co už tu je a trochu to inovovat. Klíčem je posunout váš produkt na jinou úroveň, aby jste na trhu své místo našli a nikdo vás nepotopil. Jenže před samotným vstupem na něj, je ideální projít všechny možné hrozby a udělat analýzu vašich potenciálních konkurentů, kteří vás mohou ohrozit. Tedy v první řadě je dobré si projít na internetu vaše konkurenty a udělat kompletní analýzu, zda váš produkt má šanci na trhu obstát.

Měli byste si zároveň během vaší analýzy položit pár zásadních otázek, které vám pomohou si určit, jak se vašemu produktu bude teoreticky dařit.

  • Která je vaše hlavní cílová skupina? Kdo bude produkt kupovat? Jak moc je cílovka velká?
  • Kolik máte potenciálních konkurentů, kteří by vás mohou ohrozit?
  • Je pro vás v této oblasti trhu místo?
  • Jaký je životní styl vašich zákazníků a jak často váš produkt budou využívat?

Hodně vám s tím může pomoci vaše blízké okolí. Pokud máte někoho, kdo by váš produkt mohl využívat, ať už je to kamarád či někdo z rodiny, tak dejte na jejich zpětnou vazbu. Můžete se jich zeptat, zda by je daný produkt oslovil a dát jim ho na zkoušku jak by jej zhodnotili. Ale zároveň je třeba dbát na nezávislé testování vašeho produktu. Vaši blízcí totiž nemusí být vždy objektivní, proto se zkuste pro recenzi obrátit i jinam.

Co zákazník koupí vašeho produktu získá?

Je dobré určit, proč by si váš produkt měl zákazník koupit. K tomu slouží i pár základních otázek, které vám pomohou si určit i frekventovanost nákupů vašeho produktu.

  • K čemu váš produkt slouží?
  • Jak často si zákazník produkt bude kupovat? (v případě, že se jedná o jednorázovou věc, jako je oblečení, tak frekventovanost bude výrazně menší)
  • Bude zákazník váš produkt používat denně?

Pochopitelně existuje spoustu dalších otázek, které byste si měli zodpovědět. Pomůže vám to k uchopení vašeho produktu i k přiblížení k vaší cílové skupině a zákazníkům.

Zvolte chytlavé jméno

Při volbě jména pro váš brand je dobré si vše promyslet a dát celému průběhu dost času. Váš název s vámi totiž bude po celou dobu a je nutné to dobře promyslet, protože rebranding stojí spoustu peněz i času. Musí to být něco, co se bude dobře vyslovovat a také dobře znít. Lidé mají rádi zvučné značky, protože si je i lépe zapamatují a uvíznou jim v paměti. Dobré je dbát i na vizuál, který celé značce dáte. Oči jsou stejně důležité jako sluch a zákazník si rád spojí hezké logo se značkou.

Před samotným rozhodnutím vám dáme ale malou radu. Než se začnete radovat, že název, který jste vymysleli je naprosto skvělý, měli byste si něco ověřit. Je nutné si totiž zkontrolovat zda doména, kterou chcete používat je vůbec volná. Dost vám to pomůže při zbytečném plánování, kterému můžete předejít důkladnou kontrolou. Pokud si ale stojíte za názvem, který jste vymysleli a je pro vás ideální, zkuste se kouknout po jeho alternativách. Občas může pomoci i drobná změna.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!