Marketingové mýty | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Marketingové mýty

Znáte nějaké marketingové mýty? Přinášíme vám ty nejznámější z nich!

a3-62ea30be73c16329749618-min-647ee640773e8294093211.png

Svět se přirozeně vyvíjí a tak to, co platilo včera, dnes už nemusí. Věta, která by se lidem měla dostat pod kůži. Spousta marketérů totiž spoléhá na fakta o kterých si myslí, že budou mít dlouhodobou úspěšnost. Vše netrvá věčně – toto pravidlo můžete rovnou z hlavy vypustit. Jak již víme, omyl je pravdou. My dnes vyvrátíme pár mýtů, kterým stále lidé a někteří marketéři věří. 

Pravidlo „špatná reklama je taky reklama“ už dávno neplatí

Jeden z největších a nejčastějších mýtu ze všech. Dodnes na tomto principu některé firmy fungují. Všude kolem můžete vidět některé společnosti, které se místo cestou lovebrandu, rozhodly nedbat tolik na kvalitu ale spíše kvantitu. Ovšem z dlouhodobého hlediska, pro fungování firmy není vždy dobré, aby se z velké většiny o vaší značce mluvilo negativně. Proto se nenechte strhnout a budujte dobré jméno. Rychlý úspěch není vždy záruka dlouhodobého zisku a fungování.

Lovebrand není tak podstatný, jak si myslíte

Naopak udělat ze své značky nutně lovebrand také neznamená kvanta zákazníků. Pamatujte, že ne každá značka je vždy lovebrand s věrnými zákazníky, kteří kupují pouze váš produkt a na konkurenci se ani nepodívají. Nejen, že vytvořit takovou značku je několikaleté úsilí, ale zároveň nemáte jistotu, že jste opravdu ti nejlepší ve svém oboru. Zákazníkům totiž opravdu tolik na značkách nezáleží, jak si mnohdy myslíme. 

Není důležité, aby cena produktu byla nižší než u konkurence

Žijeme ve světě kde máme obrovský výběr u mnoha různých značek. Pokud tedy vezmeme v potaz široký výběr, který je nám z různých stran nabízen, cena rozhodně není nejdůležitější faktor. V dnešní době už v mnoha případech spíše rozhoduje kvalita produktu a zákazník, který má velký zájem, si rád připlatí. Spíš se snažte zákazníky přesvědčit, že cena kterou jste nastavili je odpovídající vašemu produktu a zbytečně ho nepodhodnocuje.

Není pravidlo, že pokud je vaše kvalita dobrá, zákazník si vás vždy najde 

Nemůžete se úplně spoléhat na nabízení kvalitních produktů. Spoustu lidí na to již doplatilo a ještě hodně nejspíše doplatí. Zákazníci nejsou ochotni si vyhledávat ty nejkvalitnější produkty na trhu sami. Většinou spíše kupují produkt, který v nich vyvolá emoci. Tím pádem nakupují na základě emocionální vazby než kvality – na to se mnohdy nemyslí. Proto nevsázejte vždy na kvalitu, ale i na umění produkt opravdu prodat. Třeba i někomu, kdo ho úplně nepotřebuje.

Obsah na jakékoliv platformě se časem vyplatí

Není úplně pravda, že obsah na sociálních sítích nebo blogu je úplně k ničemu. Často se totiž stává, že firmy nechtějí moc investovat do této části podniku z důvodu nulových zisků v začátcích. Ano, je pravda, že obsahový marketing chce hodně času a úsilí. V budoucnu se vám ale může vyplatit. Na netrpělivost řada z podnikatelů později doplácí, a tak se nenechte odradit prvotní nulovou odezvou. Je potřeba postupně vytvářet content, kterého si v budoucnu budete velmi vážit. A přinese vám prodeje a aktivitu. Zákazníci totiž, jak jsme si již psali, mají rádi emocionální spojení se značkou. 

Není umění získat nové zákazníky, ale umět pečovat o ty stálé

Získávání nových zákazníků je podstatně těžší a dražší, než si udržovat ty stálé, kteří mají důvěru ve váš produkt. Nevyhazujte tedy zbytečně peníze za získávání nových potenciálních zákazníků, ale snažte se spíše pečovat o ty, které máte. Důležitá je komunikace s nimi či nabízení případných výhod a akcí, aby měli větší motivaci produkt či službu koupit.

Znáte některé z těchto mýtů? Určitě jste o některých již slyšeli a možná i znáte někoho, kdo se jimi řídí. Každý jsme jiný a to, co jinému může fungovat, není podmínka, že i vám to půjde stejně. Proto se hlavně řiďte vlastním přesvědčením a úsudkem.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!