8 příznaků toxických lidí | Laba Czech
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

8 příznaků toxických lidí

cover-61f2ad9bdc9e6207400146.jpg

V každém týmu jsou lidé s destruktivní aurou: kazí náladu všem kolem, diskutují s kolegy a narušují pracovní procesy. A někdy projevují i ​​agresi. Takovým lidem se říká jedovatí – a to z dobrého důvodu. Pořádně „otráví“ tým.

Shromáždili jste 8 příznaků, že pracujete s toxickým kolegou. Jak je rozpoznat a neutralizovat? A co když jste toxický člověk vy?

Jak toxičtí zaměstnanci ovlivňují společnost

V roce 2015 Dylan Minor, profesor Harvard Business School, a Michael Hausman, hlavní analytik společnosti Cornerstone OnDemand, studovali negativní dopad toxických zaměstnanců na společnost. Analyzovali 11 firem, 2 882 pracovních skupin a 58 542 zaměstnanců.

Ukázalo se, že v každém týmu jsou toxičtí lidé a „superstars“. Superstars patří mezi 1 % nejproduktivnějších zaměstnanců: jsou tak užiteční, že by bez nich společnosti musely najímat další odborníky, aby dosáhly stejné úrovně produktivity.

Dylan Major a Michael Hausman odhadli, že nejproduktivnější člen týmu za rok přináší společnosti zisk 5 tisíc dolarů a jeden jedovatý - ztrátu 12,5 tisíc dolarů.

Ve skutečnosti jsou náklady na najímání toxického zaměstnance dvakrát vyšší, než přínosy najímání toho „nejhvězdnějšího zaměstnance“.

Studie také ukázaly, že:

  • Zaměstnanci, kteří přicházejí do styku s toxickými kolegy, pracují hůře
  • Téměř polovina z nich odchází z práce dříve, aby se vyhnula komunikaci s nepříjemným kolegou
  • 38 % nepracuje na plný úvazek, protože se bojí kritiky od toxických kolegů
  • 25 % zaměstnanců přiznalo, že špatná pracovní atmosféra ovlivňuje jejich komunikaci se zákazníky – to vede ke konfliktům.
  • 12 % zaměstnanců kvůli toxickým kolegům rezignovalo

Robert Sutton, profesor na Stanfordské univerzitě, napsal knihu The No Asshole Rule. V ní vysvětluje, že je důležité rozlišovat lidi, které zrovna nemáte rádi a skutečně toxické osoby. 

Všichni jsme někdy „dočasně mimo“: když není nálada / jsou problémy v práci / není ten pravý den. Ale od takových „neustálých stěžovatelů“, lidí s permanentními negativními vlivy, se musíte držet dál.

Jak rozpoznat toxické lidi

Toxické chování se může projevovat různými způsoby: někdo kritizuje každého, někdo požaduje příliš mnoho a někdo si neustále stěžuje. Toxické osoby lze rozdělit do 8 typů.

Člověk-sabotér

Neustále je s něčím nespokojen: úkoly, zákazníci, plat, vedení a kolegové. Kritizuje všechny nápady, aniž by cokoliv analyzoval a pravidla nejsou psána pro něho. Sabotér nikdy nebude firmu „obhajovat“. Vše, co říká o svém působišti, je naprostý zápor.


Workoholik

Workoholici jsou zvyklí být ve službě 24/7: večer zůstávají v kanceláři, plní úkoly o víkendech a dokonce i na dovolené. A nezapomenou uvést do rozpaků ostatní kolegy, kteří na konci dne opouštějí kancelář.

Oběť

Takoví lidé si myslí, že jsou podceňováni, jedná se s nimi hrubě a obecně jsou všichni kolem nespravedliví. Oběti si neustále stěžují na své zdraví a vymýšlejí si výmluvy pro osobní nevýkonnost. Jsou to špatní týmoví hráči.

Drbny 

Drby a intriky jsou jejich životním prostředím. Znají všechny zprávy, a ty, které neznají, si vymýšlejí. Drbny rády vyvolávají konflikty, klamou a manipulují. Často jsou to právě oni, kdo stoupají v hodnostech rychleji než ostatní.

Minišéf

Neustále se dostává do problémů se zbytečnými radami – protože ví lépe, jak to udělat správně. Vytváří si kolem sebe image nejdůležitějšího a nejcennějšího zaměstnance ve firmě, i když tomu tak není. Většinou jsou to lidé, kteří ve firmě pracují nejdéle, přestali profesně růst, ale přesto si myslí, že jsou důležitější než zbytek týmu.


Kritik

Obvykle jsou takoví zaměstnanci na kolegy příliš nároční, neustále každého opravují a dávají zpětnou vazbu přesto, že se nikdo neptal. Zlehčují zásluhy ostatních a často si stěžují vedení na své „spoluhráče“. A osobní hranice pro ně prostě neexistují, takže kritizovány nebudou jen profesní úspěchy kolegů, ale i jejich vzhled, osobní příběhy, blízcí.

Lenoch

Neustále se vyhýbá úkolům, neodevzdává práci do termínu, věnuje se osobním záležitostem v kanceláři nebo jen někde sedí. Chytřejší lenochové se naučili delegovat své úkoly na ostatní. To vytváří dojem, že fungují, ale ve skutečnosti nedělají nic.

Agresor

Někteří vyjadřují nepřátelství pasivně-agresivním způsobem: implicitní představy, manipulace, obrazotvornost. A někteří přímo urážejí, zvyšují hlas a dávají svým kolegům pocítit, že jsou zdrceni.

Jak pracovat s toxickými lidmi

Pokud jste HR

Pochopte skutečnou motivaci člověka, který pro vás chce pracovat. Pokládejte otevřené otázky a sledujte nejen to, co dotyčný říká, ale také jak to dělá.

Neverbální znaky vám hodně napoví o tom, zda jste upřímní nebo ne. Například osoba, která říká pravdu, bude sedět v otevřené pozici, její emoce budou přirozené. Pokud se vám uchazeč bojí podívat do očí, sedí tiše, zaujímá uzavřený postoj (ruce a nohy má schované), možná lže..

Zjistěte si jeho předchozí zkušenosti: jak často měnil zaměstnání, jaká doporučení mu dali předchozí zaměstnavatelé. Projděte si sociální sítě a podívejte se, jak komunikuje s ostatními lidmi.

Pozorujte ho ve zkušební době: jak komunikuje s kolegy, jak rychle se adaptuje v týmu, jakou pozici zaujímá a jak reaguje na kritiku. Toxická komunikace bude patrná zvenčí.

Pokud jste vůdce

Pochopte, že negativní dopad toxické osoby podkopává zásluhy dobrých pracovníků. A i když se zaměstnanec zdá být produktivní, dělá spoustu práce a vždy ji dělá dobře – jeho negativní dopad na atmosféru v týmu brání ostatním pracovat naplno. Takové zaměstnance je třeba „zlikvidovat“.

Pokud jste kolega

Budujte osobní hranice: ukažte, jak umíte a neumíte komunikovat, o kterých tématech lze diskutovat a která jsou zakázána. Zastavte jej, pokud je Kritik poruší. Řekněte mu, že nejste připraveni poslouchat fňukání, pokud pracujete s Obětí. Drbnám můžete oznámit, že nemáte zájem mluvit v kuřárně o lidech v týmu.

Požádejte o podporu. Toxický člověk vás často provokuje k nepříjemným emocím. Pokud je máte s kým sdílet, tento negativní dopad se sníží. Zkuste se ovládat. Pokud z vás toxický kolega nedokáže dostat emoce, po pár pokusech se uklidní a vybere si jiný objekt vlivu.

Promluvte si se zbytkem týmu, aby sebou nenechali toxickým kolegou manipulovat.

A co když jste toxický člověk?

Pokud si všimnete, že s vámi kolegové nechtějí komunikovat, vyhýbají se poradám a zdráhají se souhlasit s prací v týmu, ve kterém jste, můžete být toxickým kolegou.

Analyzujte své chování. Rádi si stěžujete? Nebo se naopak neustále chlubíte a mluvíte jen o sobě? Neposloucháte ostatní, ale vše jen kritizujete? Nevíte, jak utěšit druhé a projevit emoce?

Pokud o těchto problémech víte a pozorujete je na sobě, máte z poloviny vyhráno. Požádejte kolegy a nadřízené o upřímnou zpětnou vazbu - mohou být vaším testem toxicity. Dále si musíte uvědomit své chování, více si hlídat komunikaci a myslet na druhé, nejen na sebe.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!