Agentura práce — kdy ji využít pro nábor zaměstnanců? | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Agentura práce – kdy ji využít pro nábor zaměstnanců?

Ukážeme vám, jak agentury pracují, jak hledají na dané pozice ideální kandidáty a odpovíme si na otázku, proč využít služby agentury k hledání zaměstnanců.

cover-6450b8c7c34de403853156.webp

Jak fungují agentury práce? Je dobré jako firma využít pomocnou ruku? 

Nábor a výběr zaměstnanců není vždy jednoduchý proces, tak proč ho nepřehodit na třetí stranu a nevěnovat se důležitějším věcem? Agentura za vás odmaká veškerou práci a vy už se budete jen kochat skvělým výsledkem, tedy více výsledky, protože konečný výběr bude vždy na vás.

Kde začít? Aneb vezmeme to úplně od startu

Zkuste si tipnout, kde asi tak začíná každý výběr zaměstnanců. Pokud to víte, budete mít polovinu odpovědi na otázku, jak fungují agentury práce. Požadavky! Jiná odpověď ani nepřipadá v úvahu. Vytyčte si požadavky, které od budoucího kandidáta chcete a které musí splňovat. Do požadavků můžete napsat třeba:

  • Chcete aby kandidát nastoupil na plný úvazek a pracoval výhradně z kanceláře
  • Minimální vzdělání je vysokoškolské (stačí Bc.)
  • Dále mohou být podmínkou i zkušenosti z dané oblasti 
  • Ovládání programů, které jsou na práci potřeba

A agent náborář pak bude podle následných požadavků hledat kandidáty, kteří požadavky splňují a mají třeba i něco navíc, co vás může mile překvapit.

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem Instagramu. 
Pojďte se připojit!

Agentura, nebo na vlastní pěst?

Co je podle vás lepší? Zkusit nábor sami za sebe, nebo si nechat poradit a pomoci od agentury? Ani jedno není špatně a obojí má něco do sebe. My ale řešíme hlavně agenturu, protože za nás udělá práci agent náborář. Měli bychom tedy znát plusy i minusy tohoto rozhodnutí:

+ Plusy agentury:

  • Ušetříte čas, energii a stres
  • Dostanete kvalitní kandidáty až pod nos
  • Budete mít výsledky rychleji, než kdybyste si nábor dělali sami

Jistěže se zde najdou i nevýhody, jako třeba finance, které budete muset zaplatit za služby, které vám agentura poskytne, ale zadarmo ani kuře nehrabe, takže to zkuste brát spíše jako výměnný obchod než ztrátu peněz. Nábor a výběr zaměstnanců nikdy nebyl jednodušší než s agenturami.

Je dobré si někdy vzájemně pomoci a je dokázáno, že agentury využívá 63 % uchazečů o práci. Což je poměrně vysoké číslo, a tak se nemusíte bát, že by vám agentura naopak uškodila.

TOP agentury, které rozhodně využít

Na internetu naleznete mnoho pracovních agentur, které vám pomohou s výběrem kandidátů. Každý jeden agent náborář se bude snažit, abyste byli spokojení. Tyto dvě jsou podle internetu ty nejlepší ze všech:

  • AGENTURA PLUS s.r.o
  • Grafton Recruitment s.r.o

Pokud byste ale přeci jen chtěli výčet všech pracovních agentur, abyste si vy sami mohli vybrat, zkuste to na tomto odkazu. Naleznete tam všechny agentury i s informacemi, které by se do tohoto článku už ani nevešly.

Jak to vše funguje?

Již víme, že začínáme s požadavky, ale jak fungují agentury práce dále? Je třeba rozhodit sítě všude, kde je to možné. Kde tedy všude hledají potencionální kandidáty:

  • Sociální sítě (Instagram, LinkedIn, Facebook)
  • Jejich vlastní webové stránky
  • Specializované pracovní portály
  • Doporučení přes kontakty
  • Znají někoho, kdo by se na pozici hodil ihned

Je mnoho míst, kde agentury svým jménem fungují, ale čím známnější agentura je a čím větší dosah má, tím více se plácnete přes kapsu. Někdy je ale správná oběť třeba, abyste dosáhli výsledku, který chcete.

Doporučujeme přečíst:

thumbnail-6-640f09cf1db82160883566.webp

Jak probíhá nábor nových zaměstnanců

Číst

Headhunter v agentuře?

Možná jste už někdy slyšeli o headhunterech a o tom, co dělají. Nábor a výběr zaměstnanců může dělat i headhunter, ale trochu jinak, než byste čekali.  Zpravidla to bývá jedinec, ale může nastat i případ, že se jedná o agenturu práce. Princip je stejný, ale headhunteři loví účelově a vědí přesně, po kom jdou. Pokud se chcete o tomto tématu dozvědět více, doporučuji přečíst článek Headhunting a jeho význam.

Jste tady kvůli práci?

I to je možné, a právě proto bychom vám rádi nabídli naše nové pracovní pozice a třeba právě vy budete perfektní kandidát. Odkaz naleznete zde a stačí zkusit své štěstí.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!