Shrnutí PR kampaní za rok 2022 | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Shrnutí PR kampaní za rok 2022

frame-3043-64219e2408b7d137095843.webp

Rok 2022 byl, jako každý jiný, plný kreativních počinů. 

 

Od reklamních postů, přes digitální marketing a influencer marketing, po televizní reklamu. Některé PR kampaně v nás ale rezonovaly více než jiné, další pak získaly úspěchy a jiné se objevily a zapadly. Pojďme se teď společně podívat na kampaně, které nás v tomto roce zaujaly.

Je to kampaň? 

Obecně je kampaň soubor takových jednání, které usilují o dosažení nějakého cíle. Kampaň samozřejmě může nabývat různých podob. Nejčastější formou kampaní jsou ty politické, spojené s prezidentskou kandidaturou a volbami obecně. Dalším známým typem je pak marketingová kampaň, případně reklamní či PR. Pro kampaň je typická její spojitost s médii, bez médií se totiž dělá těžko. 

V dnešní digitální době je jedním z nejsilnějších médií televize, dalšími silnými hráči jsou pak sociální sítě, potažmo internet jako takový. Návodů, jak na efektivní televizní reklamu, je spousta, jeden takový vám může předat i Jakub Folauf na svém kurzu Budování značky

Rok 2022 v českém PR 

Tvořit dobré a efektivní PR může být mnohdy oříšek. PR je jednou z nejdůležitějších složek propagace firmy, ovlivňuje totiž image firmy. O kvalitní PR se již každoročně starají značky jako Coca-Cola, Kofola, Pilsner Urquell atd. Díky svým reklamám k sobě více a více lákají své zákazníky a tvoří si s nimi pevnější vztah. Své o tom ví i Lutfia Volfová, PR manažerka ve společnosti Rohlík.cz, která vám na kurzu PR manažer předá potřebné know-how. 

Jednou z možná nejlepších českých PR kampaní je vánoční klasika – kofolovská reklama o prasátku „se zahnutýma zubama nahoru”. V tomto roce se v českých kotlinách dostalo oblibě PR kampaní v podobě zpívaných spotů. XXXLutz zpívá již několik let, ale tentokrát se přidaly i Lidl, Penny a McDonald’s. 

Na nákup do Lidlu lákal Kapitán Demo, pro kompot do Penny zase Michal David a na best burger Přemek Forejt. Další již mnohaletou českou klasikou je pak náš starý dobrý kamarád Alzák, od kterého by se mohli všichni PRisté učit. 

S novými reklamami přišel i národní dopravce České dráhy, ty ke spolupráci velmi šikovně oslovili herce Ivana Trojana a vznikly tak trefné a vtipné reklamní reklamní spoty

I v tomto roce probíhala spolupráce Vodafone a Martina Hoffmana. Vznikly tak krátké, avšak mnohdy dost vtipné reklamní spoty. 

Abychom ale od vtipu neodcházeli, je třeba připomenout i kampaň Fio Banky v čele s komediální hvězdou Štěpánem Kozubem a po jeho boku Petrou Nesvačilovou. 

Projekt 13 minut 

Ojedinělým PR počinem byl pak projekt 13 minut, který získal ocenění stříbrný Cannes Lion. Projekt upozorňuje na nedodržování přiměřené rychlosti českými řidiči. Za reklamním spotem stojí dokumentarista Vít Klusák, autor dokumentu V síti či pořadu Ano, šéfe!. Na projektu se podílely dvě agentury, dále BESIP, ale i Policie ČR. 

Zahraniční poslední kapka

Přitahovat nové zákazníky a budovat vztah jak s nimi, tak se stávajícími zákazníky velmi dobře umí značky parfémů. Oslovit známé osobnosti je totiž vždycky dobrý tah, příkladem tak jsou spoty s tvářemi jako Zendaya, Chris Hemsworth, Emma Roberts či Julia Roberts. Taktika oslovení hollywoodských hvězd totiž funguje vždy. Důkazem je i spot Belvedere Vodky s Danielem Craigemspot Belvedere Vodky s Danielem Craigem.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!