Nejúspěšnější české značky s mezinárodním přesahem | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Nejúspěšnější české značky s mezinárodním přesahem

cz-940-620-6421a2a8c5eb4939280731-min-64a558448601b252210392.webp

Když se řekne česká značka – na kterou si vzpomenete jako první? 

 

Podle průzkumů jsou nejúspěšnějšími českými značkami Kofola, Pilsner Urquell a Škoda. Logicky se asi není čemu divit. Kofola jsou (české) Vánoce, Pilsner je pivo a Škodovka je auto. Tyto české značky mají v zahraničí své jméno a dosáhly velkých úspěchů. 

Škoda auto 

Jako většina Čechů, nejspíš i vy jste alespoň jednou v životě vlastnili vůz značky Škoda. Nebo jej teprve vlastnit budete. Důvod, proč si vybíráme právě tuto značky, je vlastně jednoduchý. Autoservis najdeme všude, každý mechanik to zvládne opravit a často se dá pořídit i za pěknou cenu. Navíc jako Češi máme Škodovku zažitou jako jakousi tradici. 

Největší výrobce automobilů v Česku sídlí v Mladé Boleslavi, v Kvasinách a ve Vrchlabí. Značka vznikla v roce 1895, původně jako Laurin & Klement. Když dnes mluvíme o Škodovce, mluvíme o automobilovém gigantovi, obrovských ročních obratech, skvělém zaměstnavateli, sponzorovi hned několika národních akcí, ale hlavně o typicky české značce. 

Kofola 

Český sycený nápoj, který pro mnohé rodiny znamená ty pravé Vánoce. Kofola vznikla v roce 1959 jako alternativa Coca-Coly, která do Československa nebyla dodávána. Dnes se jedná o další typickou značku, která je s českou kulturou neodmyslitelně spjata. Kofola nejenže skvěle chutná a voní, také má skvělý marketing. Bez (dnes už kultovní) reklamy na prasátko, které bude mít zahnuté zuby nahoru, si nikdo z nás Vánoce představit nedokáže. V Kofole je jednoduchost. „Když ji miluješ, není co řešit.” 

Pilsner Urquell 

Plzeňské pivo je pro Českou republiku signifikantní tak jako svíčková. Plzeňský prazdroj byl založen 1842 a ne nadarmo se říká, že je to nejlepší pivo (na světě?). Jeho typická hořká chuť si získala mnoho obdivovatelů a fanoušků po celém světě. V Plzni tak ročně vyprodukují až 8 milionů hl piva. 

Stejně jako Škoda Auto i Pilsner Urquell je hrdým partnerem mnoha společenských akcí a událostí. Pod tuto skupinu spadají i značky Radegast, Gambrinus, Kozel a Birell. Mimo piva produkují také Frisco a jablečný cider Kingswood. 

Další známé české značky 

I když jsou výše zmíněné značky těmi možná nejznámějšími, nesmíme zapomenout, že těch, které expandují na světové trhy a mají úspěch, je mnohem víc. 

Své o tom ví třeba Baťa. Firmu v roce 1894 založil Tomáš Baťa a dodnes se tato značka těší velké oblibě a úspěchu. Na tzv. baťovky narazíte po celém světě. Dnes už Baťa možná nepatří mezi největší vývozce obuvi světa, ale i nadále zůstává top značkou ve světě obuvnictví. 

Další úspěšnou značkou je pak Dermacol. Česká kosmetika, která původně vznikla pro ženy s problematickou pletí. Značka byla založena v roce 1966 a už v roce 1969 se se její krycí make-up dostal až do Hollywoodu. Díky tomu je dnes kosmetika Dermacol dostupná v 70 zemích světa. 

Už vůbec bychom neměli zapomenout na Koh-i-noor Hardtmuth. Jedna z největších světových společností produkující kancelářské, umělecké a školní potřeby byla založena už v roce 1790. Produkty, které vyrábí a poskytuje, se těší té nejlepší kvalitě. Navíc to byl právě zakladatel Joseph Hardtmuth, kdo si nechal patentovat způsob výroby obyčejných tužek. 

K dalším úspěšným českým značkám patří Tescoma a ETA, výrobci kuchyňských a domácích potřeb. Originální kuchyňské potřeby značky Tescoma jsou oblíbené a prodávané ve 130 zemích světa. Velký úspěch za hranicemi sklízí také ETA, její produkty jsou stále kvalitní a již řadu let velmi oblíbené.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!