Budujte a udržte si důvěru klienta | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Budujte a udržte si důvěru klienta

articlevisual-8-6421b4696d46a772256245.webp

Máte svou firmu a chcete si udržet stávající klienty? Přinášíme vám pár rad a triků, jak toho docílit.

Každý, kdo má svůj vlastní podnik, chce získávat nové klienty, kteří si něco koupí. Ovšem tady píšeme velký vykřičník. Nezapomínejte na ty, jež vám už dlouho svou důvěru svěřují. Protože koneckonců o tyto klienty vám právě jde. Získávat něco nového je dlouhá cesta, ale udržet to stávající, to je teprve oříšek. Protože abyste něčeho takového docílili, musíte se snažit ještě o trochu více . Ale s tím vám rádi pomůžeme v našem článku.

Vždy buďte upřímní a otevření

Ano, tohle je opravdu nezbytné. Pravda se totiž v dnešním světě moc nevidí, a proto jí lidé tak moc oceňují. Stejně jako v osobním životě i po profesní stránce vám pravdomluvnost otevře nejedny dveře do světa úspěchu. Takže buďte vždy upřímní a jednejte na rovinu. Uvidíte, že se vám to zúročí více, než byste si kdy mysleli.

Prezentujte své produkty věrohodně

Možná se vám může zdát, že tento tip úzce souvisí s odstavcem výše. Částečně ano, ale tady se budeme bavit o trochu jiné stránce. Jde o samotnou prezentaci produktů. Jak asi víte, každá firma se své výrobky snaží vynést do nebes a popsat je jako nezbytnou část vašeho života. Řada z nás se už naučila tyto reklamy vnímat skrze filtr a udělat si vlastní obrázek. Jenže co kdybyste zkusili svou prezentaci přetvořit do upřímného popisu bez jakéhokoliv přikrášlení. Jistě to zní děsivě nudně, ale nemusí to tak být. Záleží na volbě slov a vsadím se, že i tak se produkty či služby dají popsat velmi barvitě.

Vždy si vyslechněte stížnosti i dobré hodnocení

Každý chce chce mít pocit, že je slyšet a vidět. Obzvlášť vaši klienti vůči vám. Proto by mělo být vaším cílem vyslechnout všechny pozitivní i negativní informace a patřičně na ně reagovat. Klient si tak lépe vaší firmu spojí s něčím pozitivním, i když půjde třeba o reklamaci zakoupeného produktu. Protože právě onen přístup se nejvíce cení. Řešte tedy každý jeden problém se zákazníkem individuálně a s pochopením. Můžete se potom třeba i dočkat pozitivní recenze na váš zákaznický servis a daný uživatel se nebude bát u vás objednat znovu, protože podpoříte jeho důvěru.

Odmítněte prodej a raději lépe poraďte

Pokud se na vás zákazník obrátí s prosbou o radu ohledně produktu, buďte upřímní a snažte se opravdu poradit. Možná ve výsledku zjistíte, že zákazníkovi váš produkt vyhovovat nebude. I to je zcela v pořádku. Když budete k zákazníkovi upřímní, bude si toho více vážit. Je daleko lepší přijít o jeden obchod, než mít zbytečně špatnou recenzi. Naopak se k vám rád bez obav vrátí a třeba vybere dárek pro svého blízkého, kterému se produkt od vás bude líbit. Rázem tak získáte nového zákazníka, o kterého můžete s láskou pečovat.

Buďte lidští, protože nikdo není neomylný

Je to tak, ani vy nejste dokonalí a vždy se někde může stát chyba. Proto buďte ke svým zákazníkům milí a pomozte jim, s čímkoliv budou chtít. Někdy totiž narazíte na to, že musíte vysvětlovat něco, co se zdá samozřejmé. Pro vás možná, protože v tomto prostředí denně pracujete, ale zákazník může celou věc vidět úplně jinak. Takže nádech, výdech a dejte se do vysvětování. Nic vám to neudělá a váš zákazník si díky tomu udělá o vás daleko lepší obrázek, než byste čekali.

Pamatujte na to, že zákazník je pro vás priorita. Ale také na to, že ne vždy má zákazník pravdu a občas je třeba stát si (se vší slušností) za svým – i za cenu toho, že můžete přijít o obchod.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!