Trendy v HR pro rok 2022 | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Trendy v HR pro rok 2022

hrtrendy-830-490-632d9610aaf5f094509720-min-6492336bcd899009968024.jpg

Znáte HR trendy pro rok 2022? My ano a společně si je v tomto článku představíme.

Z našeho obsahu a blogu víte, že jsme již v minulosti o trendech článek publikovali – jednalo se o trendy v marketingu pro rok 2022, který si můžete přečíst. Nyní jsme se podívali pod pokličku na trendy z HR prostředí, které s vámi rádi budeme sdílet. Trendy jsou totiž jeden z faktorů, které našim světem hýbou a lidé se jimi rádi řídí.

Home Office nebo kancelářská práce? My volíme obojí.

V době pademie bylo mnoho lidí nuceno jít na nějakou dobu pracovat ze svého domova. Právě tento faktor napomohl k tomuto trendu. Zaměstnanci si totiž zvykli na pohodlí domova a práce jim šla od ruky. Což ocení každý zaměstnavatel vzhledem k ceně nájmů v dnešní době. Pro velké podniky sice nejsou vyšší nájmy problém, ale malým firmám více vyhovuje, že jejich zaměstnanci volí cestu home office. Samozřejmě není možné fungovat takhle neustále a v dnešní době je i možnost sdílených kanceláří, které si střídá více firem a tak ušetří i v tomto případě. Což nás vede k tomu, že zaměstnanci budou mít z obou prostředí kousek.

Vzdělání, jako nový klíčový faktor pro firmy a jejich zaměstnance

Tento bod jsme si sem dovolili dát, protože jak jistě tušíte, tímto mottem žijeme. Za nás je vzdělání důležité a v dnešní době i velice trendy. Spousta firem si tohoto faktoru všimla a začínají se mu přizpůsobovat. Myslím si, že každý zaměstnavatel ocení, pokud se jeho zaměstnanci chtějí posouvat dál a učit se novým věcem. Pro ně je to taky velký pracovní posun, protože větší znalosti znamenají i větší odpovědnost. Proto, když se rozhodnete vzdělat ve svém oboru, z našich rozmanité nabídky si vyberete. Nabízíme řadu kurzů z různých oblastí, ze kterých si vybere každý.

Automatizace zaběhnutých úkolů a digitalizace k lepším výkonům

Pokud se rozhlédnete kolem sebe, tak víte, že v dnešní době jsou slova digitalizace a automatizace nedílnou součástí každé firmy. Čímž se dostáváme k trendu, který dlouhodobě nemizí ba naopak se stále zlepšuje. Už jen díky automatizaci je administrativa pro HR lehčí oproti předchozím rokům. Navíc i co se týká stránky pohovorů, tak i v této oblasti jsou značné posuny, které usnadní čas a práci jak HR, tak i vám. Možná jste se již setkali při náboru zaměstnanců s chatbotem, který vám pokládal otázky. Digitální umění, které HR zaměstnancům usnadnilo nejen čas ale i energii, kterou mohou věnovat jinde. Chápu, že lidský kontakt je nenahraditelný, ale v tomto případě je to obrovský krok vpřed.

Diverzita a spravedlnost v dnešní době frčí

Odlišnosti v každé firmě jsou zcela důležité pro celý podnik a jeho fungování. Protože bez ohledu na pohlaví, kulturu, náboženství, rasu a mnoho dalšího jsou tyto faktory naprosto nepodstatné v pracovním prostředí. V práci by měli hrát hlavní roli daleko podstatnější věci pro výkon práce. Například schopnosti, které každý jednotlivec vykazuje nebo třeba i pouhé snažení a vytrvalost. To je podstatný faktor, kterým by se každá firma měla řídit a ubírat. Takže pokud jste fanouškem pozitivní odezvy a dobré morálky, tenhle trend je určený přímo pro vás.

Doufáme, že některý z výše uvedených trendů vás v tomto roce minimálně navede na cestu, kterou chcete. Nejsou zde vypsány všechny aktuální trendy, které po zbytek tohoto roku budou frčet, ale jen ty, o kterých si myslíme, že budou v tomto roce zásadní a hrají velkou roli v pracovním prostředí firem.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!