Trendy v marketingu? Známe ty pro rok 2022! | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Trendy v marketingu? Známe ty pro rok 2022!

marketingove-trendy-pro-rok-2022-2-62973d9ac5014383334613-min-646f68c79b797893333306.jpg

Pojem trend jistě neslyšíte poprvé a určitě ne naposledy. Můžeme ho definovat jako vývojovou tendenci v námi sledované oblasti. V marketingu se vše mění rychlostí blesku, proto i tyto trendy mohou vlivem času sílit nebo naopak slábnout. V následujících řádcích najdete několik námi vybraných trendů, které ovládnou rok 2022. Získejte inspiraci, kterou poté můžete implementovat i do svého podnikání a pozvednout jej tak na novou úroveň.

Mise a vize

Výše uvedené pojmy nejsou pro marketéry žádnou novinkou. Proč se objevují v trendech pro letošní rok? Stále jsou to důležité body, které mohou pozvednou váš marketing a tím zvýšit zisky. Mise je poslání firmy a prakticky také důvod samotné existence na trhu. Vize je na druhou stranu představa o budoucím stavu. Tedy toho, co chce firma dosáhnout a čím se chce stát. Definovat tyto pojmy není vždy snadné, ale jestli to dokážete, máte nakročeno k úspěšnému startu marketingové prezentace. Ujasněte si tyto dva pojmy i u vašeho podnikání.

First – party data

Možná už jste tento pojem zaznamenali, ale nevíte přesně, co znamená. Jedná se o sběr informací, které máte možnost získávat díky interakci se svými zákazníky. Může jít například o webovou analytiku, získaná data z věrnostních programů, data z řízení výnosu nebo obratu a mnoho dlaších. Nasbíraná data se poté dají velmi dobře využít k marketingovým účelům a optimalizaci vaší marketingové kampaně. Sběr dat je nedílnou součástí marketingové analýzy a nemělo by se na něj zapomínat.

Tvorba kvalitního obsahu

Ač je obsah mnohdy firmami opomíjen, je to právě on, který je jedním z klíčových faktorů. Samozřejmě musí být kvalitní a takový, který vašim zákazníkům dodá pocit, že bez vašeho produktu či služby zkrátka nemohou žít. Právě investice do kvalitního copywritera, který bude mít obsah pod palcem vám zajistí růst zisku a také se z vás může stát díky neotřelým textům lovebrand. Ujasnili jste si, že bez obsahu to nejde? Nyní musíte vybrat způsob, jakým se chcete prezentovat. Ze zkušeností doporučujeme kombinaci několika způsobů. Od sociálních sítí, přes textace kategorií, založení blogu, textace reklam až po letáky v offline světě. Stručně řečeno, vytvoření kvalitního obsahu v kombinaci se správným výběrem komunikačních kanálů a nastavením kampaně z módy nikdy nevyjde. Třeba takovou tvorbu PPC reklamy se můžete naučit na našem kurzu, který vede Tomáš Sýkora. Pokud se chcete dozvědět více o online působení, Digitální marketing, který přednáší Vít Zíma je bezpochyby nutnou investicí, která vám pomůže do tématu proniknout. 

Influencer marketing 

Influenceři a jejich využití pro propagaci produktu může být pro váš marketing pozitivním přínosem. Když však vyberete špatně, může to být spíš prodělečné. Při výběru influencera, kterého chcete oslovit, musíte být velmi rozvážní a vybírat tak, aby jeho profil korespondoval s hodnotami a propozicemi vašeho produktu. Měli byste nejlépe vybrat někoho u koho si budete jisti, že váš produkt zapadne do jeho běžného života a reklama nebude působit strojeně. Nutné je také pracovat s počty sledujících, s těmi, co reagují na sdílený obsah a podobně. Závěrečná rada zní, influenceři jsou dobrá volba ale mějte se na pozoru při jejich výběru.

Sociální sítě

Sociální sítě jsou stále na vzestupu a tím pádem také výborný marketingový nástroj pro téměř každou firmu. Vybíráte z velkého počtu platforem, ale není problém fungovat hned na několika najednou. Jen musíte brát ohled na to, že na každé se komunikuje trošku jinak, každá má jinou cílovou skupinu, ke které promlouváte. Skvělý výběr je třeba všem již dobře známý Instagram, který i přes dlouhé působení v digitálním světě, zatím neztratil své kouzlo. Momentálně je ale bezkonkurenčně nejpopulárnější platformou TikTok, který má velmi dobře nastavený algoritmus. Ten umožňuje novým uživatelům zaujmout daleko rychleji, než jiné sociální sítě. Více o TikToku nebo Instagramu se také můžete dozvědět i v našem článku, věnovanému právě tomuto tématu.

V krátkosti jsme si shrnuli některé z aktuálních marketingových trendů pro následující měsíce letošního roku. Je možné, že některé z nich již aktivně využíváte a těšíte se z jejich benefitů. Jestli tomu tak není, nezoufejte, stále ještě máte čas naskočit na vlnu popularity a obohatit tak svůj marketing o něco nového a prospěšného pro váš byznys.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!