Instagram vs Tik Tok | Laba Czech
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Instagram vs Tik Tok

pre-6284b253df938197007485.png

Podíváme se společně na svět sociálních platforem a srovnáme si dvě, které jsou více než známé. Obě platformy jsou si dost silnými konkurenty ale každá nabízí tvůrcům trochu něco jiného a tak mají možnost se na každé z nich rozvíjet jiným způsobem. V krátkosti bych obě ráda představila a podívala se, jaké možnosti obě platformy umožňují. V článku také naleznete pár rad, jak svůj už třeba existující účet vylepšit nebo jen doladit.

Tik Tok

Vznik TikToku byl trochu horská dráha, kvůli mnoha změnám jména této značky. V roce 2016 kdy platforma vznikla nesla název Douyin, rok poté ale majitel této domény koupil sociální síť Musical.ly a v průběhu dalšího roku tyto platformy spojil do dnešního TikToku. Platforma poskytuje plno kreativity a umění, kde se najde každý kdo rád tvoří naprosto cokoliv. Výhodou této platformy je poskytnutí prostoru i třeba začínajícím tvůrcům a to prostřednictvím hlavní stránky kde se objevují všechna videa, objevují se zde i lidé které třeba nesledujete, ale oni mají možnost vás oslovit. 

Platforma TikTok dává možnost natáčet krátká videa s libovolným obsahem v rozsahu od patnácti sekund až po pět minut. Autor má tak možnost vybrat délku videozáznamu, kterou on sám uzná za vhodnou. Na této sociální síti se spíše pohybují diváci mladší a pokud má vaše firma cílovou skupinu mířenou na děti a dospívající, dobře vedená marketingová kampaň na sociální síti TikTok má velký potenciál uspět.

5 tipů pro vylepšení vašeho TikTok účtu:

  • Zvolte si takový název účtu, aby se dal snadno zapamatovat

  • Tvořte aktivně obsah, protože díky tomu vás bude více TikTok nabízet novým uživatelům
  • Propojte vaše účty i na jiných sociálních sítích kde působíte a propagujte je
  • Zkoušejte svůj obsah natáčet a přizpůsobit aktuálním trendům
  • Natáčejte kratší videa, protože více zaujmou a budou mít větší dosah

Instagram

Instagram je sociální síť, která byla založena v roce 2010, založili ji Kevin Systrom a Mike Krieger. V původní verzi se měl projekt jmenovat Burbn, měl obsahovat velkou řadu funkcí, což se po příchodu Mikea Kriegera změnilo a aplikace byla směřovaná pouze na mobilní fotografie a tak vznikl Instagram, který mi dnes již známe. Nabízí spoustu možností a nástrojů s kterými jako tvůrce můžete pracovat a pozvednout tak svůj instagramový účet. 

Tato sociální síť nabízí možnost sdílení fotek či videí ve vámi zvoleném formátu. Můžete tak fotku či video sdílet do denního příběhu, kde ho uživatelé mohou vidět po dobu jednoho dne a nebo jej přidáte formou příspěvku jež zůstane na vašem profilu do doby dokud se ho nerozhodnete smazat. Okruh uživatelů jež používají Instagram je velká škála, pohybují se zde diváci jakéhokoliv věku a tak můžete zaujmout kohokoliv, pouze stačí mít svou marketingovou kampaň vybranou pro daný okruh lidí na které cílíte. Velká výhoda této platformy také je, že umožňuje sledovat daný okruh uživatelů, a vy vidíte koho váš účet zajímá a  kdo jej sleduje. Díky tomu můžete přizpůsobit i následný obsah.

5 tipů pro vylepšení svého Instagramového účtu:

  • Vytvořte si chytlavé jméno, které dokáže zaujmout
  • Zvolte stručný a vystihující popisek pro váš profil
  • Vyberte profilovou fotografii, která vás vystihuje a snažte se ji moc často neměnit
  • Zvolte si takový obsah, který vás vystihuje a držte se ho
  • Přidávejte pravidelně příspěvky pro lepší aktivitu uživatelů

Na závěr článku bych jen ráda uvedla a poradila, že každá z těchto sociálních sítí má své uplatnění pro vaši případnou marketingovou kampaň a výběr platformy na které budete chtít působit je čistě na vás. Vyberte si dle toho, na kterou skupinu cílíte a kde je snazší ji oslovit. Díky tipům z článku dokážete snadněji zacílit na uživatele, které právě hledáte. Já osobně doporučuji zkusit obě platformy, protože každá z nich může přinést jisté výhody. Následně vám může vytvoření obou účtů pomoci k brand awareness.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!