Jak správně budovat značku? Dáme vám 5 tipů a přihodíme i doporučení | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Jak správně budovat značku? Dáme vám 5 tipů a přihodíme i doporučení.

jak-spravne-budovat-znacku-2-62a9b0c2efa0f164909554-min-646f6a3426422681017738.jpg

Budování značky je nedílnou součástí každé společnosti nebo podnikatelského subjektu. V podstatě jde o to, jak značka působí na uživatele a jaké hodnoty a asociace prezentuje svým zákazníkům. Pokud tedy máte dobré jméno a prezentujete ty správné hodnoty, máte mnohem větší šanci zaujmout své cílové publikum. Ale proč vlastně svůj brand budovat? Nejde jen o kvalitní prezentaci a vymezení se na trhu. Správně nastaveným brandem získáte daleko více, než si možná myslíte. Například:

  • Snadné odlišení od konkurence
  • Větší povědomí o vaší společnosti
  • Věrnost zákazníků
  • Větší moc nad cenovou politikou

Jak vlastně začít správně budovat značku? Velmi dobře víme, že začátek při vytváření něčeho nového vždy bývá nejtěžší. Pamatujte, ne vždy se vyplatí dělat reklamu na sílu a lámat věci přes koleno. Pokud chcete budovat lovebrand, chce to čas. Aktivní ale samozřejmě být musíte. Sociální sítě, o kterých jsme se bavili v minulém článku, jsou přesně ten nástroj, u kterého můžete začít svůj brand budovat. Být aktivní na sociálních sítích a pravidelně přidávat příspěvky je dobrý start, kterým určitě neuděláte chybu. Nyní se společně podíváme na slibované tipy pro správné budování značky. Věříme, že pro vás článek bude inspirací, a vy tak získáte nové nápady na vylepšení vašeho stávajícího brandu. 

Udržujte krok s dobou

Svět kolem nás se neustále mění a je třeba s ním držet krok. Důležitou roli v tomto případě hraje čas a rychlost adaptace na aktuální změny. Je zároveň dobré sledovat aktuální trendy a následně rychle či pružně reagovat. Zpravidla to bývá tak, že ten kdo na změnu nebo novinku zareaguje jako první a rychle se přizpůsobí, má mnohem větší šanci zaujmout své cílové publikum. Není vždy nutné do detailu kopírovat aktuální trendy a reagovat na vše. Musíte umět vybírat tak, aby nový trend váš brand obohatil a byl v souladu s tím, co nabízíte. 

Prodejte osobní příběh vaší značky

Značku společně s kvalitou mnohdy prodává i její příběh. Zajímavá historie a dobrý popis vaší cesty za úspěchem, může pomoci zákazníkům lépe se propojit s danou značkou. Lidé příběhy milují a čím více osobní budete, tím máte větší šanci vytvořit ze své značky „lovebrand“ pro všechny zákazníky. Příběh propagujte na svých webových stránkách nebo sociálních sítích tak, aby se dostal k co největšímu publiku. Zákazníci tak budou více spjati se značkou a možná právě to bude důvodem, proč jen tak lehce neodejdou ke konkurenci.

Vynikejte ve svém oboru podnikání

V dnešní uspěchané době je umění najít neokoukané know-how, které nikdo nemá, protože na trhu bylo už téměř vše vyzkoušeno a je těžké najít někde mezeru. Většinou se teda ocitnete v sektoru s obrovskou konkurencí, kde může být těžší se odlišit. Proč by si zákazník měl koupit produkt zrovna u vás? Touto otázkou byste měli při budování vašeho brandu rozhodně začít. Musíte nabídnout něco, čím se od konkurence odlišíte a dáte tak zákazníkovi důvod pro koupi vašeho produktu či služby. Jestli to bude kvalita, design nebo funkčnost, je na vás – nezapomeňte ale tuto odlišnost komunikovat se svými zákazníky.

Víte komu svůj produkt prodáváte?

Při budování značky si musíte umět představit i vašeho cílového zákazníka. Musíte jasně definovat, na koho značka společně s produktem cílí a dbát na správnou segmentaci. Zákazník musí značku umět rozpoznat a vědět, že u vás najde přesně to, co hledá a potřebuje. Dejte si ale pozor na případné stereotypy spojené s vaší značkou, které vám mohou při cílení na nové publikum výrazně zkomplikovat situaci.

Vzdělávání, vzdělávání a zase vzdělávání

Jak lépe nastartovat svůj branding, než získat informace od zkušených profesionálů? V Laba, jsme pro vás připravili online živý kurz „Budování značky“, na kterém byste rozhodně neměli chybět. Jakub Folauf, ze společnosti TV Nova, vám pomůže vybudovat vaši značku během dvanácti lekcí. Startujeme 20. června, tak nepromarněte šanci se přihlásit a rezervovat si své místo na kurzu. Pamatujte, že investice do vlastního vzdělání je tím nejlepším, co můžete udělat pro další rozvoj své kariéry i brandu.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!