Magická AI v Canvě pro ještě lepší vizuální obsah | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Magická AI v Canvě pro ještě lepší vizuální obsah

Jak tvořit grafický obsah na sítě? Magic Studio jako AI v Canvě a plugin Canva v ChatGPT-4 zlepší vaši vizuální prezentaci.

1183-cover-6683e5263cb56231276993.webp

Představte si, že máte možnost tvořit vizuály, které nejen osloví vaše publikum, ale zároveň vám ušetří čas a úsilí. Jsme svědky revoluce ve využívání AI technologií a Canva se rychle přizpůsobuje novým trendům.

Loni představila Magic Studio, které využívá umělou inteligenci, aby zefektivnilo tvůrčí proces od psaní textů až po generování obrázků, videí a návrhů prezentací. Canva je známá jako intuitivní nástroj pro tvorbu vizuálního obsahu a rozšíření o AI znamená snazší a rychlejší práci. Jaké možnosti nástroje AI v Canvě přináší?

Přinášíme ochutnávku z obsahu oblíbeného kurzu Canva: grafika pro sociální sítě, kde pod vedením Davida Svobody zjistíte, jak pracovat v Canvě nejen s AI nástroji.

Nová éra grafického designu

Canva pomáhá s tvorbou obrázků, prezentací a dalšího vizuálního obsahu už od roku 2013. Základní funkce a přihlášení na webové stránky platformy Canva jsme popsali v článku Canva: Bezplatný grafický nástroj (i) pro negrafiky.

Canva umožňuje vytvářet vizuály na vysoké úrovni díky přednastaveným šablonám a jednoduchému ovládání i všem grafickým designem nepolíbeným. Začlenění AI technologií otevřelo dveře novým funkcím. Pojďme se na ně podívat podrobněji.

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem Instagramu. 
Pojďte se připojit!

Co zvládnete díky AI v Canvě?

Resize & Magic Switch – Měníte velikost svého návrhu a překládáte svůj návrh do jiného jazyka.

Magic Animate – Přidáte animace a rozhýbete svůj návrh. 

Magic Morph – Dodáte vybranému prvku, tvaru nebo textu vlastní styl díky jednoduchému zadání.

Magic Media – Proměníte svůj nápad na obrázek nebo rovnou video. AI převede váš text do vizuální podoby. 

Magic Write – Připravíte si díky AI seznam, osnovu nebo návrh textu.

Magic Studio přináší umělou inteligenci a zrychluje a zjednodušuje práci v Canvě. Magic Studio je součástí placené služby Canva Pro.

Živější představu získáte z krátkého videa, ve kterém Canva představuje funkce Magic Studia.

„Spolupráce“ s ChatGPT 

Jak vytěžíte z AI maximum? Využívejte ChatGPT-4 a jeden z pluginů – Canva. Co umí ChatGPT-4 jsme pro vás i s příklady sepsali v článku Využití AI v marketingu: Nastupte včas, ať vám neujede rychlovlak. Teď se podíváme na praktické výsledky pluginu Canva.

1. Tvorba obrázků z textových popisů

Canva umožňuje vytvoření vlastního obrázku pomocí nástroje zvaného Magic Media. Originální ilustraci vám vygeneruje na základě zadaného textového popisu.

Pokud máte konkrétní představu a krátký popis, jak by měl váš obrázek vypadat, stačí ho napsat do Magic Media, kam se v Canvě dostanete přes „Aplikace“ vlevo na obrazovce.

Zasekli jste se při vymýšlení promptu? Nevadí. Obraťte se na ChatGPT4. Vyberte v ChatGPT4 vlevo na obrazovce „Prozkoumej modely GPT“. Najděte plugin Canva a nechte si vygenerovat popis obrázku, který potřebujete.

Prompt: „Napiš popis obrázku, aby se hodil jako ilustrace do článku o výhodách AI v Canvě.“ 

ChatGPT: „Velká obrazovka počítače nebo tabletu s otevřenou aplikací Canva, na které se automaticky generuje design na základě textového popisu. Na obrazovce jsou vidět různé grafické prvky, texty a nástroje pro úpravy.“

Obrázek vytvořený pomocí Magic Media, AI v Canvě. Prompt vygeneroval ChatGPT-4 – plugin Canva.

2. Vytvoření prezentace pouhým zadáním nápadu

Jednou ze zajímavých funkcí je možnost nechat AI v Canvě, aby za vás vytvořila návrh prezentace. Stačí zadat základní myšlenku nebo téma vaší prezentace a AI vygeneruje text, navrhne odpovídající vizuální styly a textové bloky jednotlivých částí prezentace.

Prezentace o AI v Canvě.

Opět můžete využít ChatGPT-4 a plugin Canva. Vidíte na obrázcích, jak vypadá prezentace vytvořená tímto způsobem. Cílem byla krátká prezentace AI funkcí v Canvě. AI vygenerovala nadpisy a texty pro jednotlivé snímky prezentace. Poté navrhla několik vhodných šablon grafických návrhů. ChatGPT-4 a plugin Canva zatím automatické vkládání textu přímo nepodporuje, ale alespoň vám napíše návod na další postup:

„Otevřete šablonu: Klikněte na odkaz vedle vámi zvolené šablony a otevřete ji v Canvě.

Úprava snímků: Na každém snímku klikněte na textové pole a nahraďte text výše uvedeným obsahem.

Přizpůsobení stylu: Můžete upravit fonty, barvy a rozložení podle vašich preferencí.

Uložení a sdílení: Po dokončení klikněte na Download (Stáhnout) a vyberte formát, ve kterém chcete prezentaci uložit.

Pokud máte jakékoliv další otázky nebo potřebujete pomoc s konkrétním krokem, dejte mi vědět!“

Prezentace o AI v Canvě.

Vyberete si tedy jednu z navržených šablon, která se vám pak otevře přímo v Canvě. Ručně vložíte připravené texty do jednotlivých snímků a máte prezentaci. Stáhnout si ji můžete jako video nebo jednotlivé obrázky.

Lépe se v souvislosti s psaním textu přímo do prezentace jeví Magic Write v Canvě, jak si ještě ukážeme. 

3. Generování textového obsahu v Canvě 

Vraťme se do Canvy a Magic Studia, které také nabízí funkci generování textu. Když vám dojdou slova a potřebujete inspiraci pro textový obsah, má pro vás AI v Canvě jako pomocníka Magic Write.

Pomůže vám s texty pro tvorbu reklamních sloganů, popisů produktů podle vašich potřeb. Magic Write najdete v Canvě snadno v pravém dolním rohu v podobě ikonky s hvězdičkami. Kliknete na ikonku a napíšete, co potřebujete. Následně máte možnost vygenerovaný text přímo vložit do prezentace.

Co Magic Write napsal na dotaz, ať popíše AI v Canvě? 

„Canva je populární online nástroj pro grafický design, který umožňuje uživatelům vytvářet různé vizuální materiály, jako jsou prezentace, plakáty, sociální média příspěvky a další. Canva nedávno integrovala umělou inteligenci (AI) do své platformy, čímž usnadňuje a urychluje proces tvorby obsahu.

AI v Canvě může uživatelům pomoci například automatickým návrhem rozvržení, doporučením barevných schémat a fontů, nebo poskytováním šablon, které odpovídají konkrétním potřebám.

Kromě toho, AI může také analyzovat obsah a nabídnout optimalizace, aby byl výsledek co nejefektivnější a vizuálně přitažlivý. Díky těmto funkcím je Canva přístupná i pro ty, kteří nemají profesionální zkušenosti s grafickým designem, a umožňuje jim vytvářet kvalitní a profesionálně vypadající díla.“

Prezentace o AI v Canvě.

Začlenění umělé inteligence do Canvy tak představuje průlom nejen ve tvorbě grafiky, ale také při vymýšlení textů přímo v Canvě. Otevírají se vám netušené možnosti, pokud se naučíte nástroje AI v Canvě efektivně využívat.

Neomezujte svou kreativitu

Canva rozšířila svoje funkce o řadu zajímavých nástrojů, které výrazně obohacují uživatelský zážitek a poskytují nové možnosti pro tvorbu obsahu.

I když nejste vyškolený grafik zvládnete společně s AI v Canvě vytvořit spoustu vizuálně přitažlivých věcí. Tento proces vám ušetří čas a umožní vám více se soustředit na kreativní činnosti místo rutinních úkolů. Dopřejte volnost své fantazii a začněte tvořit – kdo ví, kam vás vaše nové nápady zavedou.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!