Na co si dát pozor při výběru kurzu digitálního marketingu? | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Na co si dát pozor při výběru kurzu digitálního marketingu?

Návod jak neplatit za informace, které jste si klidně mohli vyhledat vy sami.

frame-63-64832c785001a504823553.webp

Digitální marketing se neustále mění společně s rozvojem moderních technologií. 

Proto by každý dobrý marketér měl nutně držet krok s nejnovějšími trendy. 

Snadná dostupnost informací je dnes dvousečnou zbraní. Jak se orientovat ve světě, kde na vás nové informace útočí z každého digitálního média?

Řešením je vzdělávat se pod odborným vedením lektora. Tady ale nastává další zádrhel. Jaký kurz digitálního marketingu vybrat, když jich je na trhu takové množství? V dnešním článku najdete několik tipů, jak vybrat správně a nenechat se napálit líbivou reklamou. Zároveň také vyzpovídáme lektora kurzu Digitální marketing, Tomáše Sýkoru.

Jako houby po dešti: Jak vybrat ten pravý?

Pojďme se zamyslet, proč je na trhu takové množství vzdělávacích kurzů se zaměřením na digitální marketing. Tradiční marketingové kanály jsou sice stále cenné, v současnosti však rozhodně nejsou jediným způsobem, jak oslovit publikum. 

Rozvoj online platforem vedl k rychlému vzestupu digitálního marketingu. Oblast zahrnuje široké spektrum marketingových strategií. Od optimalizace pro vyhledávače (SEO) přes reklamy za proklik (PPC) až po marketing na sociálních sítích a content marketing.

Odvětví je velmi dynamické vzhledem k neustále se měnící povaze digitálního marketingu. Informace rychle zastarávají, je proto zapotřebí sledovat nejnovější trendy a techniky. Vzdělávají se tak nejen nováčci v oboru, ale také ostřílení profesionálové. Vzhledem k velkému množství dostupných kurzů však může být výběr toho správného docela náročným úkolem.

Doporučujeme přečíst:

940-628-20-647f232e76da5992044202.webp

Co vše je digitální marketing?

Číst

Jak tedy vybrat kurz, který vás vybaví relevantními dovednosti, bude vás informovat o nejnovějších trendech a nakonec vám poskytne výhodu na trhu? Pohlídejte si, aby splňoval následující body:

  • Komplexní vzdělávací program

Podívejte se programu pěkně na syllabus. Má vůbec nějaký? Před nákupem vzdělávacího kurzu se zajímejte o to, co bude jeho konkrétní náplní. Pokud jste na začátku kariéry digitálního marketéra, vyberte si takový kurz, který poskytuje široké znalosti digitálního marketingu jako celku. 

Nováčkům v oboru se bude hodit učební plán, který bude obsahovat řadu témat napříč celým spektrem oboru. 

  • Aktuálnost a důraz na praxi

Už několikrát jsme zmínili obrovskou dynamiku. Informace rychle zastarávají, pohlídejte si proto aktuálnost kurzu, který by ideálně měl odrážet současný stav oboru digitální marketing.

V široké nabídce kurzů se můžete orientovat také podle toho, jestli kurz klade důraz na praktické dovednosti, případně zda výuka probíhá na základě skutečných case studies z reálného marketingového prostředí nebo jestli v průběhu kurzu vypracujete i vlastní projekt. Takové dovednosti vás lépe připraví pro skutečnou kariéru.

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem Instagramu. 
Pojďte se připojit!

  • Profesionální lektoři

Teoretikové oboru vám s profesním rozvojem příliš nepomohou. Ujistěte se, že lektorem kurzu je odborník z praxe, který se v oboru reálně pohybuje. Základy digitálního marketingu vám takový člověk předá nejlépe. Je totiž mnohem dál, má za sebou spoustu realizovaných projektů a není to teoretik, který by vám jen přetlumočil marketérskou příručku.

Učte se od těch nejlepších v oboru. Online vzdělávací kurzy vám poskytnou další výhody. Díky tomu, že nejste vázáni na konkrétní místo, si můžete vybrat nejlepšího lektora a navštívit jeho profesní kurz. Nenechte se limitovat adresou svého bydliště a svěřte se do těch nejlepších marketingových rukou.

  • Flexibilita a možnost zapojení se

Někteří lidé dávají přednost videu, které si pustí kdykoliv, jiní zase upřednostňují živé lekce, kde se mohou přímo zapojit. Vyberte si takový kurz, který vyhovuje právě vám. 

Živé online vzdělávací kurzy potom kombinují obě zmíněné výhody. Poskytují tak maximální flexibilitu. Umožní vám interakci s lektorem i přístup k záznamu z lekcí. Jsou ideální variantou pro ty, kteří chtějí čerpat oba benefity zároveň.

To byly informace obecnějšího rázu. Na co se u kurzů zaměřit z obsahového hlediska jsme se zeptali i odborníka z praxe, Tomáše Sýkory (BrightBox).

Tomáši, jakých témat by se podle Vás měl dotýkat komplexní kurz digitálního marketingu?

„Takový kurz by měl stát na pevných základech, to obnáší vysvětlit všechny disciplíny digitálního marketingu. Není jich málo, ale je potřeba mít povědomí o všem. Například jaký je princip placené reklamy a jaké jsou její možnosti, jak by měl vypadat správně fungující web, jaké jsou možnosti v rámci sociálních sítí a mohl bych pokračovat. 

Dále by takový kurz neměl stát jenom na teorii, ale účastník by měl mít možnost podívat se i do praxe a odnést si různé tipy a vychytávky pro další progres po absolvování kurzu.“

Do jaké míry je důležité, aby kurz sledoval nejnovější trendy v oboru, přestože se třeba jedná o kurz pro začátečníky? 

„I kdyby se jednalo o kurz pro začátečníky, digitální marketing je stále velmi dynamické odvětví a to, co fungovalo před rokem nebo před několika měsíci, už nemusí stejně fungovat dnes. Minimálně by lektor měl mít povědomí o všech novinkách, které v digitálním marketingu jsou, ať už je to AI nebo Google Analytics 4.“

Jakou roli v marketingu hraje analytika? Jak hluboko by měl kurz do této problematiky proniknout?

„Analytika je pro spoustu lidí sprosté slovo, protože se může jevit složitě a porozumění nebo interpretace dat nemusí být vždy jednoduché. Analytika je nicméně naprosto zásadní pro jakékoliv vyhodnocení našich aktivit v digitálním marketingu. 

Nechceme přece vědět jen to, kolik lidí nám přijde na web, ale chceme také vědět například, odkud přišli, jaké stránky navštívili a hlavně můžeme díky analytice směrovat dál naše kroky v digitálním marketingu. 

Účastník kurzu by minimálně měl pochopit, jak analytika funguje a zároveň by měl nějaké reálné prostředí webové analytiky vidět.“

Máte nějaké konkrétní tipy pro posouzení reálné hodnoty a efektivity kurzu?

„Nejdřív bych chtěl vědět, jestli mi vyhovuje přednes lektora, nemusí to tak vždycky být. Pak by mě zajímalo, jestli je kurz komplexní, a koukneme se i do praktické části. 

Čistou teorii si dnes umí každý najít na internetu. Důležité ale je, co si z kurzu mohou účastníci odnést. Ne fyzicky, ale hodnotově a znalostně. Protože takový kurz nám může otevřít dveře do nějakého odvětví, ale pořád je to základní stavební kámen, na který musíme začít stavět další znalosti a zkušenosti.“

Co byste poradil člověku, který právě stojí na začátku cesty ke kariéře v digitálním marketingu a je zahlcen množstvím dostupných kurzů?

„V prvé řadě bych mu doporučil, ať rozhodně neváhá a tu kariéru si vyzkouší a pokračuje v ní. Může si v digitálním marketingu najít tu jednu disciplínu, která ho baví. Zároveň bych mu poradil, ať si zjistí reference na daný kurz, jestli mu sedí lektor a jaký může být výstup z daného kurzu.“

Děkujeme za cenné tipy, na viděnou na kurzu.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!
kurz na téma:
«Digitální marketing»
Marketing a PR
Vede Sýkora Tomáš
13. června 23. července
Sýkora Tomáš