Jak využít zpětnou vazbu ke zlepšení produktu | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Jak využít zpětnou vazbu ke zlepšení produktu

S glow upem vašeho produktu vám pomůže zákazník.

830-350-8-6461ead70fbb0095201631-min-64f0739013c69933413246.jpg

Kdo jiný by vám měl pomoci při vylepšování produktu než zákazník, který ho má vyzkoušený. Víte proč? Od něj dostanete tu nejčistší a nejupřímnější recenzi, protože on si za ten produkt zaplatil. Tudíž nemá důvod lhát – právě tohohle musíte využít na 100 %. Nejdříve se ale podíváme, co je zpětná vazba.

Co je zpětná vazba?

Zpětná vazba v tomto případě je, když zákazníci řeknou firmě, co si myslí o jejich produktech nebo službách. Je to skvělý způsob, jak zlepšit to, co firma nabízí, a udělat zákazníky spokojenějšími. Můžete získat zpětnou vazbu od lidí pomocí průzkumů, online recenzí a dokonce i sociálních médií.

Podívejte se na článek jak dávat správně feedback, kde je vše popsané podrobněji o tom, proč se dává zpětná vazba a k čemu vlastně ve výsledku je.

Jak na zpětnou vazbu krok po kroku?

Konkrétně tedy jak ji využít, aby vám k něčemu byla. Nesmíte jí nechat ležet jen tak ladem a nic s ní neudělat. Malá rada takhle do začátku – pozitivní zpětná vám pohladí ego, ale ta negativní vás dokáže posunout v tom, co děláte, o pořádný kus dál. 

  • Získání zpětné vazby

Tímhle bychom asi začali, protože bez prvního kroku se nehnete. Tím vám neříkáme, abyste zpětnou vazbu naháněli jako ovce do ohrady. Spíš vyčkávejte jako lev na svou kořist. Zpětnou vazbu můžete sebrat prakticky kdekoliv: sociální sítě, recenze ve vyhledávači, z anket…

  • Analyzujte zpětnou vazbu

Sesbírejte všechny zpětné vazby a porovnejte mezi sebou, protože ne každá zpětná vazba je pro vás užitečná. Takže si vytáhněte jen ty, které někam povedou. Třeba zpětná vazba o tom, jak všechno děláte správně a máte TOP produkty, vám vylepšit produkt nepomůže, ale přečíst si ji můžete.

  • Priorita zpětné vazby

Jak na zpětnou vazbu a její jednotlivé priority budete muset postupně zjistit v praxi, ale do začátku vám poradíme, že byste se měli řídit tím, co je pro zákazníky nejdůležitější. Většinou to bývá něco, co se neustále opakuje. Pokud to najdete, máte přímo před nosem vaší prioritu číslo jedna.

  • Návrh řešení

V momentě, kdy jste našli problém, budete muset promyslet řešení. Zkuste nahodit pár návrhů, které by mohly vést k rozklíčování a vyřešení problému. To znamená: Jaké změny musí proběhnout? Kde ty změny musí proběhnout? Kdo to zařídí a jak? Víte odpovědi na tyto otázky? Pokud ano, máte napůl vyhráno.

  • Implementace změn

Pokud už víte, jak na zpětnou vazbu, tak víte i to, jak ji využít pro svůj prospěch. Nejdříve teda začnete postupným testováním jednotlivých řešení. Některá totiž vyjdou a některá zase ne.

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem Instagramu. 
Pojďte se připojit!

  • Monitorování výsledků

Teď už jen čekáte na signál, jestli se ryba chytila na udičku. Budete sledovat, zda se provedené změny opravdu povedly a zákazníci jsou s nimi spokojení. Může to trvat i pár dní, tak si udělejte pohodlí, protože stejně tak jako rybaření, tak i čekání na výsledky chce čas.

  • Další zpětná vazba

Čekání se vyplatilo? Někdo se chytil? Pokud se objeví první zpětná vazba, je to napínavé. Očekávejte všechno, protože nemusí být nutně pozitivní. Zákazník na věc kouká jinýma očima než vy, a tak nebuďte hned zklamaní, protože pokud se objeví nové problémy, budete muset vyjet znovu na začátek a celé kolečko změn si zopakovat.

Chtěli byste cenné rady?

Jste už odborníci a víte, jak na zpětnou vazbu, ale co takhle něco komplexnějšího? Mnohem více rad, které ihned můžete použít v praxi, vám přinese online živý kurz Produktový management v praxi

Pokud neznáte Davida Rektoryse, rádi vás s ním seznámíme, protože tenhle lektor umí opravdu kouzla. Nenaučí vás pouze teorii ale seznámí vás se vším, s čím se během své kariéry v produktovém managementu setkal on sám.

Poslední tip na závěr

Pokud nevyužíváte zpětnou vazbu, po tomhle byste měli opravdu začít. Protože:

93% zákazníků si před zakoupením produktu přečte online recenze.

Takže se na ně opravdu zaměřte. Váš produkt sice může být dobrý, ale špatné recenze vám mohou odradit nejednoho zákazníka. Někteří uživatelé opravdu nevědí, co je zpětná vazba a jak by se měla dávat, a přesně ti vám budou kazit pověst vašich produktů.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!
kurz na téma:
«Základy účetnictví»
Finance
Vede Kateřina Nováková
22 dubna 6 června
Kateřina Nováková