LinkedIn a jeho možnosti při náboru | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

LinkedIn a jeho možnosti při náboru

Jak vyhledávat kandidáty na LinkedIn? Pokud chcete najít kvalitní uchazeče na této platformě, měli byste dopředu něco vědět. Tyto tipy vám totiž ulehčí práci, čas, energii a možná i stres. Pojďme tvořit Linkedin profil.

main-image-20-6426ca09b207e026981566.webp

Výběr kvalitního zaměstnance je nesnadný úkol, ale pamatujte, že vybíráte surový diamant a ne hotový šperk. 

Nikdy vám nepřistane hotová práce rovnou do klína. Musíte toho dosáhnout postupně. Vytvarovat si kandidáta od samotné pídě až po hvězdu měsíce. Chce to čas a úsilí, ale stojí to za to.

Dokonalý LinkedIn profil musí mít i náboráři

Tohle je asi pravděpodobně základ celého úspěchu. Někdy i samotný text dokáže přesvědčit a neměli byste se proto bát na sebe prásknout cokoliv. Čím více informací, tím větší pravděpodobnost úspěchu. Není totiž čas si hrát na tajemného. Co by měl obsahovat profil náboráře či samotné firmy?

  • Název a logo firmy by byl skvělý začátek
  • Sídlo firmy, aby potenciální kandidáti věděli, kam trefit
  • Historie a vznik firmy nikdy není na škodu
  • Odkaz na webové stránky firmy, kde jsou všechny informace, které se nevejdou do profilu
  • Co  vaše firma dělá a jaké služby nebo produkty poskytuje

Můžete si vzít klidně inspiraci u nás, jestli je libo, máme odkaz zde. Neříkáme, že jsme jedničky, ale minimálně víme, co děláme a jak to děláme, tak proč se za skvělou práci nepoplácat po rameni. Tohle byste měli udělat i vy, čas od času.

Jak dát vědět, že hledáte posily?

LinkedIn nábor není žádná věda a zvládne ho nastavit každý. Stačí být jen kreativní a nebo požádat o pomoc šikovného copywritera. Takže jdeme vytvořit pracovní nabídku. Stačí jen vyplnit:

  • Název pozice
  • Společnost, která pozici nabízí
  • Typ pracoviště (což značí kancelář, domov nebo hybrid)
  • Lokalita dané pozice
  • Typ pracovní pozice (plný úvazek, částečný úvazek, dohoda, dobrovolník, stáž, dočasná, smlouva, nebo jiná)

Poté budete pokračovat na další stránku, kde vyplníte následující údaje:

  • Popis pracovní pozice a náplně práce
  • E-mail nebo odkaz na webovou stránku pro uchazeče
  • Můžete i přidat 1–3 prověřovací otázky, u kterých si oťuknete kandidáta ještě před pohovorem

      Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem LinkedIn profilu. 
Pojďte se připojit!

Teď už se nebudete muset ptát, jak vyhledávat kandidáty na LinkedIn, protože se k vám pohrnou sami. Víte proč? Protože v ten moment, když dáte na profilu potvrdit, tak vám LinkedIn vytvoří rámeček #hiring a všichni uvidí, že momentálně nabíráte nové zaměstnance.

Je LinkedIn ta správná volba?

No, že se ptáte. Tuto platformu využívá k náboru až 66 % personalistů a každým rokem toto číslo roste. Není nic snadnějšího než LinkedIn nábor, a kdybyste se i tak necítili přesvědčení, vždy si můžete zaplatit reklamu pro větší dosah. Placená reklama vám umožní rozhodit sítě i na místa, na která svým dosahem nestačíte. Stanete se centrem pozornosti a kandidáti se jen pohrnou.

Chcete být stále v obraze mezi novými HR trendy?

Pravděpodobně ano a právě proto jste tady. LinkedIn profil je jedním z mnoha, ale pokud chcete být stále v kurzu přihlaste se do online živého kurzu Kariéra v HR. Tento kurz nevede pouze jeden lektor a ani dva, vedou ho rovnou tři skvělí lektoři, kteří se s vámi podělí o svoje know-how.

Rádi bychom vám představili Vlastu Sloupovou, Zdeňka Duška a Denisu Císařovou. Tihle tři vás během 17 týdnů naučí to, co se někteří učí léta na odborné škole. Tak ušetřete čas a dejte se do studia, protože začít můžete už dnes.

Už víte jak na to?

Doufáme, že jste se dozvěděli, jak vyhledávat kandidáty na LinkedIn. Nebo alespoň jak s tím začít. Pokračování na toto téma naleznete na odkazu Tipy pro úspěšný nábor na LinkedIn. Naleznete tam tipy, triky a kouzla, jak docílit úspěšného výsledku – doporučujeme přečíst hned po tomto článku. Pokud jste to ovšem už nečetli, protože to by asi znamenalo, že jste naši věrní čtenáři. A za to jsme samozřejmě rádi.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!