Financování startupu a hledání investorů | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Financování startupu a hledání investorů

articlevisual-4-642198d3e90a0019875363.webp

Chcete založit startup, ale nemáte kapitál? To není problém. Pojďte se
s námi podívat, jak sehnat finance na vaše projekty.

Dostat skvělý nápad, který se na trhu uchytí, je polovina úspěchu. Další polovičku tvoří investice, jež budete muset někde sehnat. Předpokládáme, že se vám neválí miliony na účtě a ani si s nimi nevycpáváte polštář. V tomto momentu nastává moment hledání možných investorů, kteří budou ochotni vám své prostředky v případě výhodné nabídky poskytnout. Nicméně takové hledání může být někdy náročné a mnohdy neúspěšné, a právě proto se podíváme, kde hledat.

Vždy buďte aktivní, ono se to samo neudělá

Tady platí zlaté pravidlo, že kdo něco chce, musí si zatím jít. Je potřeba vyvíjet daleko více iniciativy, než si možná představujete. Začátky všeobecně jsou těžké a v případě hledání investora je to dvojnásobek. Všude kolem vás je spousta dalších projektů, které jsou také zajímavé, a vy musíte být vidět. Nesmíte se nechat přehlédnout a vůbec se nebojte na sebe poukázat. Je třeba mít ostré lokty a nebát se toho.

Investora můžete najít i tam, kde to nečekáte

Neomezujte se pouze na investory, kteří jsou v okolí známí tím, že zafinancovali již mnoho projektů. Musíte mít oči dokořán otevřené, protože třeba natrefíte na někoho, o kom byste ani nevěřili, že dokáže váš startup zafinancovat. Rázem se tak z investora může stát i parťák, který se vám bude hodit.

Buďte připraveni a mluvte jejich jazykem

Před tím, než začnete někoho oslovovat, se řádně připravte. Zdá se to asi jako samozřejmost, ale je to trochu složitější. Vyhledejte si na internetu i rady od jiných investorů, jak zaujmout a jakým jazykem mluvit. Nezřídka i takto málo vám může pomoci dobýt svět.

Velké akce, veletrhy a networking

Jak jsme si říkali, být na očích je základ a toto jsou ideální místa, kde se ukázat. Můžete potkat plno zajímavých lidí a vytvořit si nespočet kontaktů, které se vám můžou hodit teď nebo v budoucnu. Nikdy totiž nevíte, s kým se seznámíte. A třeba opět někdo, od koho byste to nečekali, vám dá super tip nebo předá kontakt na tu pravou osobu, která vám zapadne do vaší skládačky.

Držte si kontakty mezi podnikateli

Mimo toho, že vám mohou dohodit skvělé tipy na investory, vám zároveň dokáží i poradit. Oni už mají nějaké zkušenosti a vědí, čeho se můžete vyvarovat, protože právě jim se to vymstilo. Cenné informace využijete nejen v začátcích projektu, ale třeba i v procesu, který nejde vždy jako po másle.

Sociální sítě jsou modla dnešní doby

Už to tak bude, tak proč toho nevyužít ve svůj prospěch? Na sociálních sítích si můžete vyzkoušet ohlasy na svůj projekt ještě před samotným začátkem. Možná se vám i poštěstí a najdete svého investora právě zde. Jsou totiž všude, stačí jen dobře hledat. Navíc získáte zpětnou vazbu od uživatelů, která vám může pomoci doladit detaily, které vám unikly.

Webové stránky pro investory a projekty

Mimo jiné existují i webovky, kde je všechno, co potřebujete, na jednom místě. Při našem pátrání jsme objevili velký počet webových stránek se zaměřením na financování projektů. Můžete svůj nápad přidat online a zkusit své štěstí. Třeba se vám někdo ozve a pomůže vám s realizací vašeho projektu. Případně můžete jít cestou crowdfundingu.

Důležité je vydržet

Nejdůležitější rada na závěr: nic nelze uspěchat, protože úspěch někdy trvá. Přesně proto nemůže být každý úspěšný. Chce to píli, odvahu, kreativní mysl, ale i trpělivost. Nic není totiž hned a na něco se opravdu vyplatí čekat. Pochopitelně to není myšleno tak, že budete od rána do večera mít nohy na stole a vyčkávat, než vám úspěch spadne do klína. Spíše to nevzdávejte při prvním, druhém ani padesátém neúspěchu.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!