Nejvlivnější ženy za rok 2022 | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Nejvlivnější ženy za rok 2022

articlevisual-5-6421a12d9c977347021179.webp

Časopis Forbes každoročně vydává žebříčky nejvlivnějších lidí, 30 pod 30, nejbohatších atd. Není tak divu, že i tento rok zpracovali žebříček nejvlivnějších českých žen. V roce 2022 jich bylo 180, my se však podíváme jen na první desítku z nich. 

To, co tyto ženy spojuje, jsou jejich vysoká postavení ve firmách, ale i to, že se snaží dělat něco navíc, přispět společnosti a život druhých jim není lhostejný. Dalším kritériem je pak jejich inspirace pro další ženy. 

01 Věra Jourová 

Místopředsedkyně Evropské komise, politička, podnikatelka a právnička. V roce 2019 ji časopis Time zařadil mezi 100 nejvlivnějších lidí světa. V Evropské komisi působí od roku 2014, nejprve jako komisařka pro spravedlnost, aktuálně jako místopředsedkyně a komisařka pro hodnoty a transparentnost. 

02 Lenka Bradáčová 

Lenku Bradáčovou není třeba nějak podrobně představovat, všichni ji známe. Česká státní zástupkyně a od roku 2012 také vrchní státní zástupkyně Vrchního státního zastupitelství v Praze. 

03 Renáta Kellnerová 

Zakladatelka impéria PPF a jeho reálná vládkyně. Mimo to také vdova pro Petru Kellnerovi. PPF je česká investiční firma, která aktuálně podniká ve 25 zemích světa. Odvětví, do kterých investuje, se mění, ale jsou to převážně telekomunikace, média či nemovitosti. 

04 Kateřina Jirásková 

CFO a předsedkyně představenstva skupiny PPF. Stará se o všechna aktiva, které firma má. Pro společnost PPF pracuje od roku 2000, a již v minulém roce se dostala do žebříčku 150 nejvlivnějších žen. Svou prací se prosadila jako výkonná manažerka. 

05 Katarína Kohlmayer 

CFO ve skupině KKCG, což je mezinárodní investiční skupina druhého nejbohatšího Čecha. V této skupině je Katarína Kohlmayer nejen finanční ředitelkou, ale také členkou představenstva. 

06 Michaela Chaloupková 

Právnička a ředitelka divize správa ve skupině ČEZ, a zároveň členka představenstva. ČEZ, a.s. je největším výrobcem elektřiny v České republice. Pravidelně se umisťuje v žebříčku Hospodářských novin TOP 25 žen českého byznysu. 

07 Petra Kutnarová 

Spolumajitelka firmy DEK, jedničky na českém trhu v obchodu se stavebninami. Manažerka, která se již podruhé dostala do žebříčku nejvlivnějších žen, radí mladým ženám, jak zvládat roli matky a manažerky, mluví o důležitosti podpory. 

08 Petra Procházková 

Finanční ředitelka holdingu Agrofert. Agrofert je konglomerátem, pod který spadá více než 250 dceřiných společností, mezi nejznámější patří mediální dům MAFRA, Penam, Kostelecké uzeniny nebo Farmtec. 

09 Simona Kijonková 

Simona Kijonková je spolumajitelkou zakladatelkou a energetickou ředitelkou holdingu Packeta, také je zakladatelkou technologicko-logistické firmy Zásilkovna. Mimo to je pak členkou Národní ekonomické rady vlády. V tomto roce navíc spustila svůj nadační fond, který se zaměřuje na podporu znevýhodněných dětí a rodičů samoživitelů, zároveň podporuje vývoj technologií, které mají za cíl usnadnit lidem život. 

10 Ivana Tykač 

Filantropka, u které rozhodně neplatí, že by si pro korunu nechala vrtat koleno. Ivana Tykač je podnikatelka v oblasti realit, hodnota jejího byznysu je asi 6,2 miliard korun. Prostřednictvím obecně prospěšné společnosti WOMEN FOR WOMEN už několik let podporuje samoživitelky a jejich rodiny, příklady jsou zajištění obědů a ubytování pro děti. 

Další jména 

Do žebříčku 180 nejvlivnějších žen Česka se dostala i topmodelka a ředitelka nadace Tereza Maxová, popová zpěvačka Ewa Farna nebo fotbalistka a influencerka Bára Votíková. Ve druhé desítce se pak objevila ministryně obrany Jana Černochová, naopak bývalá ministryně financí Alena Schillerová se propadla až na 116. místo a to i přesto, že v minulém roce obsadila první příčku. 

Časopis Forbes tento žebříček sestavil už po jedenácté a s každým rokem vlivných a inspirativních žen přibývá. Vzhledem k tomu, že je sestavován v létě, můžeme teď v zimě nesouhlasit s některými příčkami. Příkladem může být třeba prezidentská kandidátka Danuše Nerudová, které bylo přiřazeno 120. místo.

České influencerky 

Možná si říkáte, že mezi vlivnými ženami by měly být i ty, které se vlivem vlastně živí, tedy influencerky (česky, chcete-li, vlivnice). K největším českým influencerkám patří Anna Šulcová (966k sledujících), Monika Bagárová (913k sledujících), Nikola Čechová (750k sledujících), Nikol Leitgeb (664k sledujících) či Be Hà Nguyen (508k sledujících). Prakticky všechny influencerky na české scéně mají hned několik spoluprací, k jedné z nejčastějších patří spolupráce s obchodem Zalando. 

Slovensko 

Je až nad míru jasné, kdo by získal titul nejvlivnější ženy Slovenska. Není to nikdo jiný než prezidentka Zuzana Čaputová. Nejvlivnější ženou není jen kvůli svému prezidentskému postu, ale zejména díky svým názorům a svému chování. Navíc byla zařazena do žebříčku 100 nejvlivnějších žen světa.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!