Daň z příjmu a tipy pro podnikatele | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Daň z příjmu a tipy pro podnikatele

article-10-2-6421a56e2cf74941670097-min-64a5571048ec7060354314.webp

Jste podnikatel a hodily by se vám tipy na daňové přiznání? Jste na správném místě, protože pro vás máme speciální triky.

Pomalu se blíží období odevzdání daňového přiznání a jak lépe si vylepšit náladu, než dobrými tipy. Chápu, že pro každého z vás je to tak trochu nepříjemnost a každý rok se musíte přemoci. To se ale může změnit, když budete následovat naše rady, jak na to. Předem bychom rádi upozornili, že ne každá rada může být právě pro vás. Je to z toho důvodu, že nemusíte spadat do skupiny, která na to má nárok. Ale všechny triky jsou zaručeně legální a nestanete se daňovým podvodníkem.

Zaměstnanecké benefity i pro vás!

Věděli jste, že i jako majitel společnosti můžete čerpat tyto benefity? Tak teď už to víte. Máte nárok třeba na cestovní náklady, příspěvky na stravování, penzijní pojištění nebo třeba i soukromé pojištění, ale pouze do určitého limitu, který musíte v daném roce splnit. V tomto případě se jedná o třicet tisíc korun za rok, které mohou být osvobozeny od zdanění. V neposlední řadě máte také k dispozici i příspěvek na rekreaci do dvaceti tisíc korun ročně a posledním benefitem jsou i sportovní a kulturní zařízení. Je toho vcelku dost, tak se nebojte tyto bonusy využívat, protože jsou více než výhodné.

Oblek jako výdaj?

Ano! Pokud přemýšlíte, že si pořídíte nový oblek, tak na něm nemusíte vůbec šetřit, protože ho za vás zatáhne vaše firma. Vysvětlím, proč to tak je. Společenský oblek je součástí vaší pracovní uniformy, protože se pravděpodobně pohybujete ve vyšších kruzích, takže jej potřebujete. Stejně tak jako dělník potřebuje pro svou práci ochranné pomůcky a montérky. Situace nejsou od sebe vůbec odlišné – jedná se o to samé. Takže se nemusíte bát, že byste dělali něco špatného, ba naopak máte na to nárok.

Nikdy nic zdarma! To radši za jednu korunu.

Vyplatí se vám to hlavně z hlediska daní. Samozřejmě se do toho nepočítají reklamní a propagační produkty, které chcete využít pro marketingové kampaně. Snažte se spíše u výrobků, které chcete darovat zdarma. Radši tam nastrčte naoko jednu korunu, abyste neměli problémy. A proč? Protože berní úředníci se na tyto položky netváří moc pozitivně a vyhnete se tím zbytečným problémům, které asi nechcete. Zkuste tomu dopředu předejít a vyhnout se trablům, které by mohly nastat.

Nezdanitelné položky aneb o jaké položky si můžete snížit daně

Rádi bychom vám i představili položky, kterými si můžete snížit základ vaší daně, když budete podávat své daňové přiznání. Máme tady pár bodů, které se vám třeba budou hodit a dostanete pozitivní zprávy, které vám udělají radost. Pustíme se do toho.

  • Vaše platby pro penzijní pojištění
  • Vztahuje se také na životní pojištění
  • Úroky z úvěru na bydlení
  • Členské příspěvky do různých organizací
  • Absolvování zkoušek pro vylepšení vzdělání
  • Reklamní nebo propagační dary

Třeba se vám něco z toho bude hodit a využijete to, až budete podávat daňové přiznání za uplynulý rok. I kdyby ne, do budoucna se vždy takové tipy hodí.

Paušální daň?

Asi poslední bod, který bych ráda zmínila, protože je tu jistě řada z vás, co paušální daň platí. Pro letošní rok je paušální daň 5994 korun měsíčně, to dělá celkem v přepočtu za celý rok 71 928 korun. Vyplatí se spíše při vyšších příjmech a v případě, že nemáte nároky na daňové úlevy (například za děti). Co taková paušální daň v sobě obsahuje?

  • Zdravotní pojištění ve výši 2627 korun
  • Sociální pojištění ve výši 3267 korun
  • A poslední bod sto korun za daň z příjmu

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!