Rozhovor s Alinou Shymanskou, Content Production Lead, Laba Czech | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Rozhovor s Alinou Shymanskou, Content Production Lead, Laba Czech

instagram-post-7-6421abb7ab955569026853-min-64a555f834d87727997090.webp

Další měsíc, nové interview a jiný životní příběh. Máme tu rozhovor s naší Content Production Lead Alinou Shymanskou. Co se o ní dozvíte?

Studovala bohemistiku na Lvovské národní univerzitě a absolvovala stáž v Nestlé Business Services jako HR pro Česko a Slovensko. Během studia přednášela češtinu pro děti a dospělé, v čemž pokračovala i po dokončení školy. Paralelně pracovala po dobu dvou let jako překladatelka. Nyní je spolumajitelkou značky vonných svíček a do toho stíhá i práci u nás v týmu. Nastoupila do Laba Czech v lednu roku 2022 a momentálně zde působí jako Content Production Lead. Ve volném čase ráda čte, cestuje a cvičí.

Popíšeš nám svůj běžný pracovní den?

Můj pracovní den začíná splněním nejdůležitějších úkolů dne v Asaně. Poté kontroluji svůj kalendář, procházím e-maily a content plán kurzů na daný den. Kontroluji analytiku webinářů, chaty kurzů a záznamy lekcí. Následně začíná komunikace s týmem, kontrola briefu a příprava materiálů na kurzy, plnění běžných úkolů.

Jsi momentálně Content Production Lead a já bych se tě ráda zeptala, co tato pozice obnáší?

Na pozici Content Production Lead jsem zodpovědná za přípravu bezplatných webinářů a obsahu kurzů (prezentace a jiné materiály). Momentálně mám také na starosti onboarding nováčků v oddělení Content. Spolu s týmem píšeme briefy, připravujeme všechny platformy k začátku kurzu, tvoříme přístupy ke kurzům, přidáváme veškeré materiály a oznámení do Google Classroom. Nedílnou součástí naší práce je spolupráce s lektory, pomáháme jim v přípravě ke kurzům. Pak v průběhu kurzu komunikujeme s účastníky a lektory, odpovídáme na dotazy, které souvisejí s průběhem studia.

Proč ses vlastně rozhodla připojit se k Laba týmu?

Moje nejlepší kamarádka Liza, se kterou jsme spolu studovaly na univerzitě, pracovala v Labě jako překladatelka. Po ukončení studia se Liza přestěhovala do jiného města. Během pandemie jsme se delší dobu neviděly, proto jsem ji pozvala na návštěvu do Lvova. Když Liza dorazila, obě jsme onemocněly koronou a strávily jsme asi 2 týdny v uzavřeném bytě. :) Liza pracovala online, takže jsem občas slyšela její meetingy s Dominikou Janíkovou (Country manažerkou Laba Czech) a Janem Kudláčkem (Editor in Chief). Byly to první měsíce po vzniku Laby v Česku. Atmosféra jejich meetingů byla velmi cool, neustále vtipkovali a vždy měli dobrou náladu. Liza byla spokojená s prací, projektem a hlavně týmem. :) Já jsem tehdy přednášela český jazyk a spolu s kamarádkou jsme pracovaly na založení vlastní značky vonných svíček. Zároveň jsem vždy toužila jít za novými znalostmi, chtěla jsem pracovat ve firmě, kde se naučím spoustu nových věcí a potkám inspirativní lidi. Asi za 2 týdny po tom, kdy u mě byla Liza, jsem viděla, že Laba Czech nabírá Content producera do týmu. Rychle jsem napsala a odeslala svůj životopis. Ráno příštího dne jsem už dostala pozvánku na pohovor. :)

Zároveň přichází i otázka, zda se ti tato práce líbí. Chtěla bys ji dělat i do budoucna? Máš nějaké osobní cíle?

Ano, tahle práce si mi moc líbí, je velmi zajímavá a přináší mi mnoho zkušeností. Mám hodně plánů a přání, které bych ráda realizovala do budoucna. :)

Jak probíhá příprava kurzu z hlediska obsahu?

Momentálně měníme procesy v našem oddělení, takže teď příprava kurzu z hlediska obsahu začíná analýzou tématu a psaním briefu. Pak následuje psaní programu kurzu s lektorem a řízení přípravy materiálů ke kurzům, provedení technických zkoušek.

Nedílnou součástí kurzů jsou i bezplatné webináře, můžeš nám je představit?

Bezplatné webináře slouží k seznámení širokého publika s formou našeho studia a s lektory kurzů. Nedávno jsme také uspořádali náš první maraton webinářů zdarma – bezplatný třídenní maraton pro majitele firem, podnikatele a finančníky. Proces přípravy webinářů začíná chystáním obsahu pro webinář, pak tvoříme webové stránky a jiné reklamní materiály pro marketingovou kampaň. Potom následuje technická příprava s lektory.

Mohla bys nám popsat, jak se sestavuje brief ke kurzům?

Psaní briefu ke kurzům je dost dlouhý a detailní proces. Popíšu ho jen ve zkratce: nejprve Content producer kurzu analyzuje téma kurzu a určuje, jaké by mělo být publikum kurzu, jeho délka, cíle a tak dál. Pak na základě analýzy a průzkumu píše CP brief, který obsahuje orientační témata a koncept kurzu.

Stalo se někdy, že nastala nějaká chyba v přímém přenosu kurzu? Jak jsi to řešila?

Jelikož pracujeme online, bohužel se mohou vyskytnout různé technické problémy. V takových případech se snažím nepropadat panice a rychle najít příčinu. Abychom se vyhnuli problémům, provádíme před webináři a bezprostředně před kurzem meetingy s lektory, kde společně procházíme technická nastavení a také jiné detaily týkající se průběhu lekcí.

Máš pod sebou tým lidí, který musíš koordinovat. Jak se ti s nimi pracuje?

Tým Content Production v současnosti tvoří 2 producenti pro Labu, 1 producent pro Skvot (projekt pod záštitou Laba Czech zaměřený na kurzy z oblasti kreativy, designu a umění), 1 koordinátor kurzů a já. Rosteme šíleným tempem a brzy očekáváme další rozšíření našeho oddělení, zejména ve Skvotu. Jak se mi s nimi pracuje? Super! Cítím podporu a vím, že se mám na koho spolehnout. Máme před sebou ještě hodně práce, ale pevně věřím, že společně naše oddělení výrazně přispívá k tvoření nejlepšího produktu na trhu Edtech.

Co tě nejvíce baví na tvé práci?

Nejvíc se mi líbí, že se v Laba Czech neustále rozvíjíme a měníme svět online vzdělávání. :) Naše country manažerka Dominika Janíková je velmi inspirativní žena, která podporuje všechny naše nápady a pomáhá při realizaci. Občas mám dojem, že pro nás nic není nemožné. :) Také mě moc motivuje prostředí, které Laba poskytuje. Lektoři našich kurzů jsou profesionálové a jsou nejlepší ve svém oboru. Komunikace s nimi je vždy velmi zajímavá.

Vnímáš nějaké rozdíly mezi Českem a Ukrajinou z hlediska pracovní morálky?

Nepozoruji téměř žádné rozdíly, často máme podobné názory z hlediska pracovní morálky.

Jaký byl tvůj dosavadní nejtěžší pracovní úkol?

Nejtěžší pracovní úkoly jsem měla rozhodně v Laba, ale z takových úkolů nemám strach, protože vím, že se vždy mohu obrátit k našemu týmu o pomoc. Společně vždy najdeme nějaké řešení. :)

A na závěr: Chtěla bys něco sdělit čtenářům?

Važte si svého času. Život je příliš krátký na to, abyste ho promarnili prací, kterou nemilujete. Hledejte práci, ve které budete měnit svět k lepšímu. :)

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!