Jak vypadají kvalitní webové stránky | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Jak vypadají kvalitní webové stránky

article-1-2-6421ae0d7afa5533944108.webp

Jaké jsou hlavní důvody, proč byste měli mít kvalitní web, a proč do něj musíte investovat? A mobilní verzi máte?

Každá z firem chce mít poutavé webovky, které přitáhnou nové potenciální zákazníky – ti si budou následně chtít něco koupit. Najde se ale několik společností, které neustále sází na jistotu a řídí se pravidlem, že to, co dělají už od samých počátků, bude fungovat navždy. Jenže to není záruka úspěchu s posouvající se dobou a novými možnostmi. Zůstat na jednom místě delší dobu není nejlepší řešení. Je tedy priorita mít kvalitní webovky? Za nás ano – objevte několik důvodů, které to potvrzují.

Láska na první, druhý i třetí pohled

Není dobré soudit některé věci na první pohled, obzvlášť, pokud jde o budoucího partnera. V tomto případě je to ale trochu jiné. První, co zákazník uvidí, je totiž stránka (webová prezentace), která je pro vaši firmu klíčová. Investice do ní by proto měla být vaší prioritou. Čím poutavější totiž hlavní stránka je, tím více zákazníků můžete získat. Lidé mají rádi pěkné věci a ještě raději se na ně koukají. Protože právě první dojem, přehlednost a celkový design stránky udrží uživatele na stránce déle. Což je přesně to, co potřebujete. Dávejte ovšem velký pozor, abyste nic nepřehnali. Aktuálním trendem je totiž spíše jemná a moderní grafika.

Web v mobilu

Stejně tak, jak se posouvá doba, tak i technologie. Webové stránky se během let také měnily a s nimi přišla do kurzu i mobilní verze. V tomto případě se jedná o jiné (responzivní) zobrazení celé stránky, které je také potřeba naprogramovat, ale rozhodně se tato investice vyplatí. Ve většině případů už dnes zákazník vyhledává informace na svém telefonu spíše než na notebooku. V případě, že nebudete chtít investovat do mobilní verze, přijdete o velkou část trhu, které by byla jistě škoda.

Vhodný styl komunikace

Webové stránky jsou to první, co můžeme vnímat jako komunikaci s vašimi potenciálními zákazníky. Způsob, jakým se budete prezentovat, je zásadní. Texty by měly být vymazlené do posledního detailu a zákazníka přimět k nákupu. Hra se slovíčky, jednoduché slovní obraty, žádné zdlouhavé odstavce. Nudné texty umí zákazníky odradit a následně překliknou na stránky konkurence – což pochopitelně nechcete.

Kvalita zvyšuje důvěryhodnost

Většina lidí předtím, než se rozhodne, zda produkt koupí, nejdříve čekuje recenze. To je sice pravda a ani tento fakt nesmíte opomenout. Jenže důvěryhodnost můžete posílit i kvalitními webovými stránkami, které jdou s dobou.

Nenechte se ušlapat konkurencí

Když vidíte, že konkurence kolem vás inovuje, je načase nezaspat a také začít měnit web dle aktuálních trendů. Neměl by to být hlavní důvod, proč to děláte, ale přinejmenším vás to trochu popostrčí. Tím pochopitelně nechceme říct, že je důležité dělat to, co konkurence. Ale vylepšováním vašeho webu se budete snadno odlišovat od ostatních.

Sjednocený styl i mimo webové stránky

Mít kvalitní webovky, které nadchnou všechny zákazníky, je důležité. Ale ještě důležitější je soustředit se na firmu jako celek. Protože zákazník neuvidí pouze váš web, ale třeba firemní vozy, billboardy nebo například budovu s logem firmy. Všechny tyto body utváří celek a duši vašeho podniku – proto je nutné mít vše vyladěné do posledního detailu. Pro někoho to může být zbytečné, ale přeci jen se lépe dívá na jednotnou a ucelenou firmu.

Bonus na konec

Pokud jste si přečetli tento článek, možná už nějaký web máte, nebo o něm přemýšlíte. V obou případech vám můžeme pomoci. V digitálním světě je ale dnes mnohem více možností, jak zviditelnit sebe, svou firmu i samotný produkt. Proto jsme pro vás připravili kurz, kde si vyzkoušíte nejen tvorbu jednostránkového webu, ale zjistíte také vše o způsobech propagace na síti, přípravě marketingové strategie a mnoho dalšího. Kurzem Digitální marketing vás provede lektor Tomáš Sýkora, Senior Performance Marketer ve společnosti Safetica. V případě zájmu se můžete prokliknout na hlavní web, kde se o samotném kurzu i lektorovi dozvíte více informací.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!