Laba HR Brunch | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Laba HR Brunch

untitled-33-copy-6347e4b48d45a006733458-min-649236036510d315632220.jpg

První offline setkání s Laba Czech je tu! HR Brunch plný lektorů, studentů a hlavně členů našeho týmu proběhl a vy jste mohli být u toho!

Ano, čtete správně. Poprvé, a věříme, že ne naposledy, jste se mohli přijít setkat naživo s lidmi z Laby. Jednalo se o první face to face akci, kterou jsme pro vás uspořádali. Sešli jsme se na místě známém jako Kavárna co hledá jméno a moc bychom jim chtěli poděkovat za celý servis. Jistě vás zajímá, jak celé setkání probíhalo, a právě na to se společně podíváme. Začátek nezahájil nikdo jiný, než naše úžasná Country manažerka Dominika Janíková. Šlo o představení celé Laby a zaznělo také mnoho novinek, které nás do budoucna čekají. Jak jistě už víte, Laba vznikla na Ukrajině roku 2015 a do České republiky se rozšířila v letošním roce. Mimo jiné funguje Laba také v Maďarsku, Polsku nebo například v Turecku. Došlo i na představení našeho nového projektu s názvem SKVOT, který má na starosti Boris Schubert a na jehož uvedení se můžete těšit již brzy. Tímto jsme ale neskončili, protože do Česka přijde v následujícím roce i velmi očekávaný projekt pro všechny IT nadšence. Brzy se dozvíte více, ale nyní vás musíme nechat trochu v očekávání a alespoň se můžete těšit na překvapení. Zmínka o našich dosavadních úspěších nesměla chybět, a tak přišla řeč na CZECHCRUNCH, úspěšný blog, instagram a mnoho jiného. Celý tento blok byl ukončen naším videem, jež představuje Labu její a priority. Toto video můžete také shlédnout na našem Youtube účtu pod názvem It's good to be smart.

Ovšem za to, kde dnes jsme, bysme rádi poděkovali vám všem. Bez vás a našich lektorů bychom to nedokázali. Proto doufáme, že se našim lektorům s námi spolupracuje více než dobře. Soudě podle palců, které na nás ukazovali z publika, si myslím, že jsou spokojení. Tak jsme se jich ještě zeptali v průběhu celé akce a tady jsou jejich odpovědi.

Jak se Vám s LABA CZECH spolupracuje?

Gabriela Šimšová: „Mám ze spolupráce radost. Cítím velkou podporu, pomoc od profesionálů, kteří svému projektu dávají srdce. A já se můžu soustředit na to, co baví mně. Sdílet své znalosti s těmi, kdo chtějí na sobě pracovat.“

Tomáš Sýkora: „Popravdě úplně skvěle a to málokterou spolupráci označím za takto skvělou. Dělá to zejména tým lidí, který se stará o celý proces a značku jako takovou, ale z pohledu lektora je to čistě o lidech, kteří za tím stojí, a ti mě baví jak po profesní tak i lidské stránce.“

David Rektorys: „Po počáteční nedůvěře jsem byl velmi mile překvapen. Všechny smluvní i organizační věci probíhaly rychle, nedostavilo se žádné nepříjemné překvapení a prostě moje očekávání byla splněna.“

Tímto ukončíme první blok a dáme si krátkou pauzu, po které bude následovat první přednáška.

Ing. Gabriela Šimšová a její HR Blok

Asi není třeba představovat naši lektorku, jež povede online živý kurz HR Manažer, který startuje 29. listopadu. Více o kurzu naleznete na našich stránkách a teď již zpět hlavnímu tématu. Začátek celé prezentace otevřela paní Šimšová slovem well-being. Víte, co znamená? Pokud ne, tak jde o význam podobný našim českým slovům jako je blaho, pohoda, štěstí a tak dále. To už je vám povědomé a jistě se orientujete. Dále také poukázala na to, jak se doba mění, a že je třeba se přizpůsobovat, s čímž naprosto souhlasíme. Použila jako příklad naší Labu což nás velmi potěšilo. Co zřejmě mnozí z vás nevědí, Laba začínala na kurzech o zdravé výživě v kulturním domě v Kyjevě, ale přizpůsobila se době a posunula se. Kdyby se to nestalo, dnes bychom ji ani neznali. Dáme vám jeden tip od naší lektorky, který bude třeba právě pro vás. Protože paní Šimšová nám doporučila knihu „Kam se poděl můj sýr?“ od Spencera Johnsona a my její myšlenku pošleme dále. Kniha se točí kolem témat jako je inovace a umění se přizpůsobit, což je pro kohokoliv z vás více než příhodné. Nikdo z nás totiž nechce, aby mu ujel vlak, a tak je transformace v dnešní době tak trochu nevyhnutelná. Nyní se posouváme k manažerským dovednostem, protože ty jsou pro tuto práci důležité. Pokud chcete být dobrým manažerem a vést lidi správným směrem, musíte být vy sami spokojení. To, jak se budete cítit, z vás bude vyzařovat a přenese se to na druhé. Protože pokud nemám sílu já, nemohu jí ani rozdávat druhým. Ostatně na téma komunikace a co konkrétně motivuje ji samotnou jsme se zeptali i paní Šimšové. Její odpověď na otázku byla: „Vždy se snažím vidět věci ze světlejší stránky. Možná ne vždy ovlivním to, co se děje mně, nebo kolem mě. Ale můžu ovlivnit to, jak se k tomu postavim a co si z toho odnesu.”

Po konci této skvělé prezentace a opět nastala pauza pro networking mezi všemi, kteří přišli.

Petr Rajchert a prezentace RPO 

Vite co znamená zkratka RPO? Doslovný překlad je Recruitment Process Outsourcing a jde o efektivní proces náboru, kdy vám agentura propůjčí recruitera. Petr Rajchert nám prozradil, že existují tři modely, které se využívají. Jde konkrétně o Management Fee, kdy máte měsíční sazbu za recruitera. Dále máme Management Fee + bonus, který je nejrozsáhlejší a jedná se o mix ve chvíli, kdy firma potřebuje konzultanta. Posledním už je Projekt Fee a tady jde o zadání projektu s tím, že ne vždy je výstup nutně nábor.

Jaké jsou tedy výhody Recruitment Process Outsourcing?

  • optimalizuje náklady na náborové procesy
  • zkracuje dobu uzavírání náborových projektů na nezbytné minimum
  • zlepšuje proces náboru kvalifikovaných pracovníků

Takže zefektivníte váš čas i práci a můžete se věnovat jiným činnostem. Což se vám hodí vždy a na závěr už jen rada od pana Rajcherta. Vždy si dávejte pozor, komu to svěřujete – což funguje v jakémkoliv oboru. Protože opatrnosti není nikdy dost, vždy vybírejte s rozvahou. 

Následně nastal čas na delší pauzu v podobě obědu a networkingu.

Q&A session s našimi přednášejícími

Po obědě následovala Q&A sekce s paní Šimšovou a panem Rajchertem. Kdokoli se mohl zeptat v případě potřeby, na to, co ho zajímalo. Jenže během přestávek došlo k velkým debatám a tak všem přítomným došly dotazy, které vyčerpali v pauzách. Proto tento blok netrval ani minutu a my jsme se tak mohli přesunout ven na závěrečné focení. Přesunout tolik lidí sice nebyla hračka, ale díky dobré organizaci ze strany našich fotografů šlo vše hladce jako po másle a vzniklé profi fotografie nám budou celou vydařenou událost ještě dlouho připomínat. 

Zábavný HR Pub Kvíz LABA CZECH vs týmy účastníků

V tomto momentě se naše asistentky včetně mé osoby postaraly o rozdělení do týmů. Celkem jsme vytvořili čtyři skupiny, z čehož jedna byla tvořena pouze lektory. Hrálo se o poukazy na online živé kurzy, které si výherce zvolí sám. Celý kvíz byl proložený jak vtipnými otázkami na něž jsme odpovědi znali samozřejmě jen my, tak i otázkami ze světa. Výherci celé soutěže se stali lektoři a své poukazy věnují rodině nebo blízkým. Dostáváme se nyní do konce, a proto jsme se zeptali lektora Davida Rektoryse, jak se mu na akci líbí: „Je to moc pěkně zorganizovaná akce. Po dlouhém období covidu je příjemné se zase fyzicky potkávat mezi lidmi. Navíc jsem měl možnost poznat nejenom celé osazenstvo Laba, ale i některé další lektory.“ 

Konečné dojmy a zpětná vazba na celou akci.

U konce došlo mimo loučení i na dojmy z celé akce, protože je pro nás nejen důležité se potkávat s lidmi, ale také si z toho něco odnést. Zeptali jsme se jednoho z lektorů, co si z dnešní akce odnesl, a jsme velice rádi, že jsme vytvořili akci, které měla smysl.

Co jste si z dneška odnesl?

„Konečně jsem lidi z LABA poznal osobně a jsem za to rád. Dál určitě poznatky z oblasti HR, kontakty na další lektory a lidi z networkingu a také poukaz na kurz – kdy se nám s dalšími lektory povedlo překvapivě vyhrát pub quiz – který nejspíš někomu v blízkém okolí věnuju, pokud pro něj některý z kurzů LABA bude mít smysl.“ odpověděl na otázku Tomáš Sýkora, lektor kurzu Digital Marketing.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!