Mýty o Excelu | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Mýty o Excelu

untitled-29-6331a97245c93568966642-min-649233d1e2ffe473083927.jpg

Znáte nějaké mýty, které jsou spojeny s aplikací Excel?

Každý z vás pravděpodobně ví, co je to Excel a mnozí z vás s ním i denně pracují. Je to jeden z nejpoužívanějších programů k tvoření tabulek. Ale věděli jste, že existují i mýty, které se o tomto programu šíří? A mnozí jim dokonce věří. Pár takových mýtů jsme si našli a společně si je v tomto článku vyvrátíme. Pokud vás baví tento styl článků, můžete si na našem blogu přečíst podobná témata, která vyšla. Najdete tam například článek Marketingové mýty.

„Excel je využíván pouze pro účetní administrativu.“

Je sice pravda, že jedním z nejvyužívanějších oblastí pro tento program je účetnictví, ale nenechte se zmást. To, že jej z velké části používají firmy pro vedení účetnictví, ještě neznamená, že je to jeho jediné využití. Používá se totiž i pro jinou, než účetní administrativu. Třeba takový docházkový systém je jeden z dalších využití – zapisování docházky je v tomto případě velmi přehledné a zaměstnavatel to jistě ocení. Také na tvoření různých seznamů se jmény se tu musí prostě objevit. Ideální pro lidi z oddělení sales. Protože mají všechny informace o daném člověku na jednom místě a mohou se zde kdykoliv podívat. Zároveň si mohou i zaškrtávat splněno v případě pozitivní odezvy od klienta. Využití je tedy mnoho a třeba právě vy, některé z nich již využíváte.

„Excel je pouze nástroj pro pracovní prostředí.“

Přesně, jak jsem zmiňovala již na začátku, tak Excel slouží především v pracovním prostředí, na tvoření tabulek. Jenže využívá se opravdu jen pro práci? To není až tak úplně pravda. Existuje mnoho způsobů, k čemu jej můžete použít ve svém osobním životě. Protože když už jsme u tvorby tabulek, tak Excel může tvořit své sloupce i pro jiné účely. Potřebujete zaznamenat své skóre při hře s vašimi kamarády? Není problém. Využívá se hlavně při hrách jako jsou šachy nebo sudoku. Ale dá v něm zaznamenat jakékoliv skóre. Další z využití je poněkud kreativnější, ale dá se také brát v potaz. Jsou i takoví, kteří umějí v tomto programu tvořit složité obrazy, které vypadají až neuvěřitelně. Takže Excel není využíván pouze k pracovním úkonům.

„Musíte být profesionál, abyste s takovým programem uměli pracovat.“

Další z tradičních mýtu se točí okolo práce se samotným Excelem. Není tak úplně pravda, že s ním musíte umět pracovat. Ve školách jste se učili různé zkratky, které by vám měly ušetřit práci. Pokud je do dneška umíte, tak je to velký bonus ve vašem životopise. Ale s Excelem může pracovat naprosto každý. Protože vše se dá časem naučit a ne vždy je všechno ztraceno. Každý víme, že opakování je matka moudrosti, pokud se tedy chcete v tomto programu zlepšit a necítíte se na Youtube tutoriály, máme pro vás řešení.

Chcete zlepšit své dovednosti v programu Excel?

Máme pro vás skvělou příležitost – ne každý je samouk a někomu to jde lépe, když se učí od profesionála. Někoho takového pro vás máme – Ing. Barbora Štětinová, MBA vede online živý kurz Analýza dat v MS Excel, který vás naučí pracovat s daty v tomto programu. Naučíte se všechny užitečné funkce krok za krokem. Zároveň si také osvojíte nástroje pro úpravu, transformaci a vizualizaci dat, které urychlí vaši práci. Což, jak již víte, se vám může hodit, protože čas chce ušetřit každý. Naše lektorka je RPA and AI Process Analyst ve společnosti Fortuna Entertainment Group a bude se vám snažit vysvětlit, jak pomocí Excelu analyzovat data a nacházet tak efektivní obchodní řešení.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!
kurz na téma:
«Průvodce základy Excelu»
Programy
Vede Petr Moravec
11 března 22 dubna
Petr Moravec