Jak pracuje moderní a úspěšný regionální ředitel | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Jak pracuje moderní a úspěšný regionální ředitel?

instagram-post-2-63206368a5616407034553-min-6492329775ed7881555552.jpg

Regionální ředitel je zodpovědný za dohled nad obchodními operacemi v určité zeměpisné oblasti. Regionální ředitelé předávají zaměstnancům poslání společnosti a stanovují cíle, kterých mají dosáhnout ve stanovených termínech. Vedoucí oddělení a vedoucí týmů podávají regionálnímu řediteli zprávy o průběhu realizace obchodních strategií.

Regionální ředitelé spravují rozpočet společnosti přidělený jejich oblasti a následně schvalují výdaje. Vytvářejí zprávy o pokroku, které předkládají vyššímu vedení, identifikují problémy, které by mohly bránit produktivitě, a vytvářejí akční plány k jejich efektivnímu řešení. Do kompetence regionálního ředitele patří také koučování a zlepšování podřízených zaměstnanců. 

Více nám o této pozici řekne profesionál s praxí – Ing. Zbyněk Dostál.

Zbyněk s námi navázal spolupráci, aby se stal lektorem kurzu Top manažer a předal vám jeho know-how a praktické zkušenosti.

Když jste v minulosti přemýšlel o svém povolání, věděl jste hned, že se budete chtít věnovat vedení týmů?

Přiznám se, že jsem nad tím v minulosti moc nepřemýšlel. Přišlo to tak nějak samo. Od mládí jsem měl spousty kamarádů, byl všude tam, kde se něco dělo a kde bylo třeba zapojit se, domluvit se s ostatními a nebát se převzít odpovědnost. Organizoval jsem diskotéky, vedl dětské kroužky, na vojně byl velitel čety atd.

A první profesní nabídka na vedení obchodního týmu přišla v Komerční bance. Potěšilo mě to. Neváhal jsem a šel jsem do toho, mám rád zajímavé výzvy. No a další příležitosti přicházely a já v tom našel naplnění. Práce s lidmi a pro lidi mě baví.       

Jakou největší chybu jste ve svých začátcích udělal?

Asi víc ☺, ale nelituji žádné z nich. Jednak minulost neumím změnit a také platí to známé „chybami se člověk učí“. Prostě… stane se, život jde dál a když už se chyba objeví, je pro mě motivující ji napravit. 

Co Vás ve Vaší kariéře posunulo nejdál?

Každá profesní výzva. Všechny profesní změny v rámci moji kariéry v bance nebo pojišťovně a maximální snaha uspět. Víte, já jsem soutěživý typ a to je někdy fičák. ☺ 

No a také každodenní setkávání s lidmi. S klienty, se zaměstnanci. Získávání lidí pro společnou pracovní vizi a hledání příležitostí jak ji naplnit. Hodně mě posouvají úspěchy. Každý jeden, který se podaří a má z něho radost celý tým.

Jako ředitel úspěšné společnosti máte jistě napilno, jak zvládáte time management?

Věřím, že dobře. Dávám si záležet na tom abych byl tam, kde mám být, včas a zároveň si důsledně prioritizuji svůj pracovní čas. A jedna zásadní věc – vždy bylo pro mne důležité vybudovat si kolem sebe kompetentní a motivovaný tým, na který se mohu 100% spolehnout. Máme sdílené diáře, koordinujeme společné aktivity. Time management je skutečně jednou z důležitých podmínek úspěchu. Prostě neutopit se v operativě, ale řešit podstatné věci se zaměřením na obchod a péči o obchodní partnery. 

Jaký je váš „recept na úspěch“?

Vědět co v osobním a pracovním životě chci. Získávat správně lidi pro společnou věc. A to hlavní – za každým úspěchem je někdy štěstí, ale vždy tvrdá práce. S tím by měl každý počítat. 

Máte nějaké životní motto?

Jasně, že mám! „Chci žít šťastný a naplněný život a každý den je k tomu neopakovatelnou příležitostí.“

V rámci kurzu budeme hodně hovořit o cestě k úspěchu a jak naplnit svoje očekávání vlastní spokojenosti.

Záleží Vám na názoru ostatních?

Ano, záleží. Manažer, kterému nezáleží na názoru ostatních, byť by to bylo nepříjemné, není dobrý manažer. Proto mám ve svém týmu lidi, se kterými si rozumím a mohu otevřeně hovořit o všem. 

Jak se vypořádáváte s kritikou?

Vážím si konstruktivní a otevřené kritiky. „Tohle děláš špatně“ umí říct každý. Ale říct „Tohle děláš špatně, já bych to dělal takto … “ to je to, co od kritiky očekávám a vítám. 

Takto vznikají zajímavá témata k diskuzi a v mnoha případech z toho vyjdou výborné nápady. A navíc konstruktivní diskuze vtahuje lidi do děje směrem k naplnění cílů. 

Co můžete nabídnout mladým absolventům, kteří by třeba uvažovali o startu kariéry právě u Vás?

Jednoznačně velkou profesní příležitost do budoucna. Máme komplexní produktovou nabídku v oblasti profesionálního finančního poradenství. A to jak v oblasti retail tak i corporate. Po získání kompetencí předáme do správy naše klienty.

Máme propracovaný systém vzdělávání na podporu kompetencí našich lidí. A určitě se o ně velmi dobře postaráme, pokud se to týká adaptace na novou pozici. A to včetně motivační finanční podpory. Samozřejmě jak jsem říkal, podmínkou úspěchu je tak jako všude, tvrdá práce na sobě. ☺

Jaké trendy jsou podle Vás v oblasti financí a pojištění nyní na nejvyšší příčce?

Se změnou potřeb klientů finančních institucí se mění i trendy v nabídce služeb. Konkrétně je to vidět na změnách v osobním přístupu, zaměření na spokojenost klienta, digitalizaci, zjednodušování a celkově na šířce produktové nabídky.

Jakým způsobem trávíte svůj volný čas?

Pro mne je náplň volného času důležitou součástí mého života. Relax i seberealizace. 

Aktivně sportuji. Největším koníčkem je sport. Horské kolo, trochu golf. V zimě lyže a běžky. Víkendy trávím většinou na horách v Beskydech. A taky rád fotím přírodu a zajímá mě umění …

Existuje někdo, kdo je pro Vás inspirací?

Tomáš Baťa a jeho „Co chceš – můžeš“.

To, jak začínal, čeho dosáhl a jeho odkaz až do dnešní doby, to je opravdu inspirativní. 

Jaký máte názor na work-life balance?

Už dávno není v módě obětovat kariéře celý svůj osobní život. Uvědomuji si nutnost pestrého osobního a pracovního života. Přispívá k moji vyrovnanosti. Proto pracuji a současně mám řadu koníčků. To vše dohromady mě dělá spokojeným člověkem a to je smyslem mého života.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!