Tipy, jak tvořit obsah pro sociální sítě | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Tipy, jak tvořit obsah pro sociální sítě

a2341-63185e4f66c6d129192550-min-647ee98e1529b086730368.png

Kvalitní obsah na sociálních sítích? Jde to – máme pro vás několik tipů a na závěr přidáme i bonus

Každá z firem, ale zároveň také jednotlivců, mají zájem tvořit obsah na sociálních sítích, který přivede nové uživatele na jejich profil a pomůže udržet ty stávající. Není to jednoduchý cíl a ne každý podnikatel ho zvládne. Ovšem existuje pár tipů, které vám pomohou se k takovému cíli přiblížit. 

Neomezujte se pouze na fotografie samotných produktů

Chápeme, že chcete sladit své sociální sítě a mít vše „ťip ťop“, ale dejte prostor i obsahu, který je více osobitější a lidé ho mají rádi. Sdílejte informace a fotky z chodu vašeho podniku a dejte i svým sledujícím možnost vidět trochu děje ze zákulisí. Více se tak spojí se značkou a váš obsah je bude zajímat a bavit. Zároveň je dobré sdílet na svých sociálních sítích i spokojené nakupující, kteří si váš produkt vyzkoušeli. Docílíte tak reklamy naprosto zdarma, protože vás lidé budou více označovat. Což můžete ve vašem profilu využít na přesdílení.

Toužíte po větším dosahu? Videa jsou klíč!

Krátká videa, jako jsou třeba stories nebo reels natočená například i na mobilní telefon, vám také pomohou s dosahem. Tyto funkce, které Instagram umožňuje, vám dávají větší prostor kreativně tvořit a vyzdvihnou váš profil na lepší úroveň. Sledující nad nimi nestráví mnoho času a zároveň pro ně budí dojem, že produkt uvidí i z více stran. Mohou to být i videa přímo z prostředí firmy. Jak již bylo napsáno – sdílení obsahu z prostředí firmy je pro uživatele na sociálních sítích velmi zajímavé. Obecně se na něj lidi velmi rádi dívají.

Recyklace starého obsahu je fajn volba

Je jisté, že si nikdo z vašich sledujících nepamatuje do detailu všechny příspěvky. Je tedy dobré některé ty staré projít a najít ty s největším dosahem a interakcemi. Poté se můžete jejich obsahem inspirovat a vytvořit něco podobného, co už v minulosti zafungovalo. Nikdy nedávejte stejný příspěvek znovu, pouze se inspirujte – krátkodobě to může být fajn řešení, ale stále se snažte hledat nové pohledy a nápady na věci, které vaši sledující očekávají.

Data a výročí vám v obsahu velmi pomohou

Každý den je nějaký svátek nebo výročí něčeho zajímavého. Mnoho věcí či činností má v dnešní době svůj svátek. Toho můžete využít a zakomponovat takový den do vašich příspěvků. Dám jeden příklad za vše – třeba my v Laba Czech. Mezinárodní den učení určitě znáte a pokud ne, je snadné si jej „vygooglit“. Následně se dá vytvořit krásný příspěvek na toto téma, který určitě udělá dojem.

Recenze od zákazníků vám vytvoří super obsah okamžitě

Snažte se více využívat recenzí od zákazníků ve váš prospěch. Pomůže to nejen vám, ale i budoucím zákazníkům, kteří se rozhodují, zda u vás nakoupí. Pokud mají totiž nějaké pochybnosti, zveřejněné recenze na sociálních sítích mohou pomoci je přesvědčit. Dobrým krokem jsou i přidané fotky k recenzím, aby si zákazník mohl lépe produkt srovnat s realitou a následně uskutečnit nákup. Nezapomínejte však na souhlas toho, kdo fotku přidal – je totiž důležité ho mít, než budete něco zveřejňovat.  Snadno vám k tomu třeba pomůže i sleva na budoucí produkty, samozřejmě výměnou za recenzi. 😏

Využijte influencer marketing 

S pomocí influencera/influencerky si dnes můžete obsah vytvořit snadno a rychle. Při výběru dané osobnosti máte možnost získat některé uživatele na svoje sociální sítě a zároveň vytvořit zajímavý obsah. Obsah samozřejmě bude tvořit vybraný člověk. Vy jej pak můžete sdílet a čerpat z něj výhody – se vždy hodí. Opět musíte dbát na písemný souhlas, který vám umožní sdílení. Uživatelé rádi uvidí váš produkt, který používá jejich oblíbený influencer.

Slíbený bonus v podobě online živého kurzu

Baví vás sociální sítě a chcete se dozvědět více? Doporučujeme vám v budoucnu absolvovat náš online živý kurz Social media marketing, který vede Ing. Vítězslav Klement – zkušený lektor s několika lety praxe v oblasti marketingu a sociálních sítí. Pokud se chcete dozvědět více o tomto tématu, neváhejte se podívat na podrobný sylabus kurzu, a to přímo přes proklik v tomto článku. V následujících měsících se možná uskuteční druhý stream tohoto kurzu - STAY TUNED! 🔥

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!