Interview s Janem Kudláčkem — Editor in Chief | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Zajímá vás zákulisí naší společnosti? Přinášíme vám interview s Janem Kudláčkem, který je Editor in Chief v Laba Czech.

a1-62eb8f2452bcc885645524-min-647ee6d010425462954484.jpg

Než se Honza ujal marketingu, PR a obsahu v Laba Czech, pracoval jako freelancer pro mnoho významných klientů nejen v tuzemsku, ale i v zahraničí. Věnoval se hlavně eventům, promo akcím a následně i grafice a webdesignu, načež založil svou marketingovou a produkční agenturu.

Koncem minulého roku se rozhodl spolupracovat s námi a od 5. ledna 2022 nám pomáhá měnit vzdělávání v České republice a na Slovensku. V rozhovoru se dozvíte zajímavé informace nejen ze světa Laby, o které se s námi Honza podělil.

1. Jak probíhá tvůj běžný pracovní den?

Žádný den není stejný, takže se pokusím odpovědět v globálu. Většinou začínám silným espressem a pokračuji k pročítání mailů a kontrolou tasků v Asaně. Samozřejmě monitoruji naše sociální sítě, aby nám nic neuteklo, účastním se nespočtu meetingů a následně deleguji úkoly na zbytek týmu. Vždy se snažím, aby byl každý den produktivní a žádná minuta nepřišla nazmar. Kolikrát si říkám, proč nemá den 40 hodin. (smích)

2. Proč ses rozhodl pracovat pro Laba Czech?

Během pandemie to nebylo vůbec jednoduché, jelikož jsem založil marketingovou a produkční agenturu, která se zaměřovala hlavně na promo akce s hosteskami a promotéry. 

Offline eventy mě naplňovaly a moc bavily, bohužel se díky Covidu vše změnilo. Bylo nutné přejít na webdesign, grafiku, animace a další kreativní tvorbu, kterou jsem nabízel klientům po ČR. Bohužel na naše „šílené návrhy“ nebyl nikdo připravený, co se českého publika týče, takže jsme se rozhodli nabízet své služby online i mimo hranice. To už bylo lepší a nakonec jsme získali několik ocenění za produktový design a webdesign, což mě neskutečně hřálo u srdce. 

Na konci minulého roku před adventem jsem na pracovním portálu objevil inzerát nové, neznámé firmy, která hledala člověka na pozici Editor in Chief a zaujalo mě to. Práce editora, který dohlíží na copywritery a obsah, je pro mě srdcovou záležitostí. 

Laba mě začala zajímat ihned po přečtení inzerátu. Bylo to něco nového, navíc mě lákalo přidat ruku k dílu a rozjet tento brand od začátku. Miluji stres a budování něčeho, co jde vidět. Začalo to odesláním CV a následně proběhlo několik online kol výběrového řízení. Začátkem ledna jsem nastoupil do Laba Czech a tento startup pomáhám budovat dodnes. 

3. Co tě motivuje?

Výsledky = priorita. Když se objeví projekt nebo příležitost, co má smysl, a mohu se na tom podílet, vždy se tak ponořím do práce, že ztrácím pojem o čase. Miluji to napětí, jak věci dopadnou a jak na ně bude reagovat veřejnost. Co se týče sebemotivace k práci – hlavní je dělat něco, co mě baví. Pak to jde samo.

4. Vyhovuje ti práce na home office?

Extrémně! Nedokážu si představit, že bych přišel na pohovor 10 let zpátky a řekl: Chci pracovat vzdáleně. Úplně vidím, jak by vypadal člověk na druhé straně stolu.

Žijeme v těžké době, ale máme jistou výhodu – internet. Výhoda remote práce je v tom, že nejste přicucnutí ke stolu jako komár ke stehnu. Vezmete si notebook a letíte třeba k moři, nic vás neomezuje. Pouze připojení. Vzdálená práce má ale i zápornou stránku a tou je ztráta fyzického kontaktu s kolegy. Jsem šílený extrovert, takže po práci hned vybíhám mezi lidi, abych si dobil baterky. Každopádně už máme kanceláře v Praze, takže se to brzy změní.

5. Co děláš pro to, aby ses nezbláznil doma?

Vždy mi pomůže můj pes, který je velmi akční. Nevím, zda nemá nějakou kontrolku, protože když mi není úplně nejlépe, a je toho moc, přiběhne a vše je najednou v pořádku. Také mi pomáhá relax v podobě cestování, kvalitní hudby nebo knížky. 

6. Na jaké nadcházející novinky se můžeme těšit v Laba Czech?

Novinek bude velmi mnoho. Spouštíme mezinárodní kurzy, které jsou unikátní a nikdo v oblasti online vzdělávání nenabízí v České republice něco podobného. Máme lektory, kteří pracují například ve společnostech Spotify, Google či Netflix. Připravujeme i další zajímavé mezinárodní kurzy, které povedou lídři světových firem. Už se nemůžu dočkat.

7. Co tě nejvíce baví na tvé práci?

Nejvíce asi různorodost a možnost měnit vzdělávání v Česku. Vždy potřebuji vidět výsledky své práce – Laba je prostě srdcová záležitost. Navíc jsem nezažil den, kdy bych se nudil, to je také jedna z mých priorit, protože nerad ztrácím čas. 

8. Jak jsi spokojený s týmem, který je v Laba Czech?

Náš tým je úžasný a plný zajímavých lidí. Vím, může to znít strojeně, ale ono to tak opravdu je. V životě jsem pracoval na mnoha pozicích a v několika týmech, ale nikdy nezažil tak super partu, která vás vždy podpoří. Navíc všichni pracují velmi dobře a jsou iniciativní.

9. Kde vidíš Laba Czech za 5 let?

To je těžká otázka, protože jsme za půl roku působení dokázali to, co by běžná firma dělala rok, ne-li dva. Takže za 5 let vidím Labu jako lídra v oblasti online vzdělávání. Zatím se nám vše daří a věřím, že to tak půjde i nadále.

10. Jaké jsou tvé největší úspěchy?

Jako největší úspěch beru aktuálně výsledky práce pro Laba Czech. Jak již bylo řečeno, vždy jsem pracoval jako freelancer, poté rozjel zajímavý projekt v podobě agentury, ale nikdy by mě nenapadlo, že mohu být součástí tak dynamického prostředí.

11. Jaký byl tvůj dosavadní nejtěžší pracovní úkol?

V roce 2017 se mi naskytla možnost mít na starost dva velké pivovary. Uváděli jsme na trh nové produkty a byla to celorepubliková kampaň v podobě promotion, ve které bylo zapojeno opravdu velké množství lidí. V té době jsem neuměl moc delegovat úkoly a bylo to velice náročné, navíc mi bylo 22 let a byla to první velká výzva. Do té doby jsem dělal hlavně promotéra nebo kontroloval hostesky u stánků.

Domů mi dorazilo několik stovek plechovek, možná tisíce, nechci lhát, ale bylo jich opravdu hodně. A tyto produkty bylo potřeba předat našim promotérům či hosteskám. Mnoho z nich mi dávalo vědět v den, kdy měli pracovat, že nemohou přijít, protože jsou nemocní a podobně. V tu chvíli jsem se vydal na daná promo místa a odpracoval to jako náhradník. 

Za celý měsíc jsem měl jeden nebo dva dny volna a denně jezdil do Brna a okolí z Frýdku-Místku, pak zase jinde, a bylo to opravdu výživné. Celá akce nakonec dopadla dobře a já si od té doby dával pozor na lidi v promo týmech. 

12. Chtěl bys něco sdělit čtenářům?

Rád bych zdůraznil, že je v dnešní době velmi důležité najít rovnováhu mezi prací a osobním životem. Mnoho lidí věnuje své profesní dráze veškerou energii a čas – to je špatně. Hrozí jak syndrom vyhoření, tak i neshody s blízkými. Chápu, že bez práce nejsou koláče, ale je potřeba si najít čas i pro sebe. Work-life balance je velmi zajímavé téma, o kterém je na internetu neskutečné množství informací, doporučuji si o tom něco přečíst.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!