Online kurz Řízení financí slaví 7. stream – Jaké získal úspěšný Laba kurz recenze? | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Online kurz Řízení financí slaví 7. stream – Jaké získal úspěšný Laba kurz recenze?

Některé Laba kurzy jsou opravdu oblíbené, a proto je spouštíme opakovaně. Rekord v počtu streamů drží náš první kurz s Tomášem Vahalíkem.

1242-cover-66fa52c28e2e2613205741.webp

Praktický online kurz si získal dlouhodobou podporu studujících, kteří se zajímají o principy finančního řízení. Kurz si zaslouží samostatný článek, ve kterém se podíváme na ohlasy studujících a také na dojmy lektora.

Jaké má kurz Laba Řízení financí recenze? Zdůrazňují vysokou kvalitu kurzu, možnost pokládat lektorovi otázky a motivační úkoly.

Ohlasy na kurz Řízení financí

„Musím říct, že se mi kurz opravdu moc líbil, a to po všech stránkách – obsah, organizace, lektor. Jsem za to všechno opravdu moc ráda. Skoro je mi líto, že kurz skončil… Absolvováním tohoto kurzu jsem si rozšířila své znalosti o další oblast důležitou pro pracovní růst. Je to velká motivace pro další sebevzdělávání.

Kurz je veden prakticky, nikoliv jen teoreticky, což se pozitivně odráží na jeho kvalitě. Za nejpřínosnější jsem považovala možnost mluvit s lektorem o jeho praktických zkušenostech, což nám umožnilo přesně pochopit probíranou látku.“ Lucie

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem LinkedIn profilu.
Pojďte se připojit!

„Kurz měl lektor opravdu dobře sestavený, systematicky na sebe navazující témata, zvyšování obtížnosti, postupné přidávání detailů. Všechny praktické i domácí úkoly nastavené na úspěch tak, aby bylo motivační pokračovat dál.

Hodně jsem ocenila práci ve skupinách na praktických příkladech, kde jsme měli příležitost debatovat nad řešeními. Potěšilo mě množství materiálů, tabulek a vzorových případů, které jsme od lektora v kurzu dostali.

Líbilo se mi množství praktických příkladů, které bylo možné hned vzít a inspirovat se s použitím na vlastních datech. Největším bonusem pro mě byly poskytnuté reporty, tabulky a materiály, které mi pomohly si urovnat formu při zavádění finančních reportů u nás ve společnosti.“ Martina

Jaké téma je nejúspěšnější a proč lektora kurz Řízení financí stále baví 

Abychom vám přinesli více informací o tom, co můžete od kurzu očekávat, položili jsme několik otázek přímo lektorovi. Ing. Tomáš Vahalík, ACCA, je národní finanční ředitel pro Českou republiku a Slovensko ve společnosti Valeo. Přináší do kurzu přes 20 let zkušeností v oblasti finančního řízení, sestavování rozpočtu, auditu a daní. Celosvětově uznávanou kvalifikaci ACCA (The Association of Chartered Certified Accountants) získal během práce ve společnosti PricewaterhouseCoopers.

Jak se kurz Řízení financí vyvíjel? Jak se ohlížíte za minulými streamy?


Dominika Janíková, CEO Laba, mne oslovila v prosinci 2021 s nabídkou připravit a následně přednášet kurz Řízení financí. Tento kurz se pak v dubnu 2022 stal úplně prvním streamem Laba Czech. Mohu tedy hrdě říci, že jsem prvním lektorem společnosti Laba v České republice.

Přiznám se, že jsem byl příjemně překvapen velkým zájmem o tento kurz, který nakonec vyústil v celkem 6 streamů za uplynulé 2 roky.

Proběhly nějaké významné změny v obsahu kurzu?

V každé streamu dávám velký prostor pro dotazy studujících a také mne velmi zajímá jejich zpětná vazba. Na základě toho se pak snažím kurz průběžně upravovat a zahrnovat nová témata. Pro nadcházející 7. stream jsem ale připravil výraznější změny již v samotné osnově kurzu.

Na základě požadavků studentů*ek jsem zvýšil podíl praktických příkladů a případových studií, pro které budou nově vyhrazeny speciální lekce (workshopy). Také jsem aktualizoval a připravil nové případové studie a úkoly k řešení. Věřím, že si nový formát kurzu většina studentů zamiluje.

Proč si myslíte, že je kurz Řízení financí tak úspěšný? 

Snažím se v kurzu uplatnit své dlouholeté praktické zkušenosti s řízení podnikových financí. Studující se tak dozvídají to, co plně využijí při své práci, navíc formou, která je pro ně pochopitelná. Jednoduše řečeno, zaměřuji se hlavně na to, co je opravdu důležité a neztrácíme čas zbytečnou teorií.

Probíraná témata vysvětluji jednoduše a následně je vždy procvičujeme na případových studiích, které následně mohou účastníci kurzu uplatnit při řešeních problémů v jejich práci či podnikání.

A víte, co je nejúspěšnější téma kurzu Řízení financí, soudě podle reakcí a nesčetných doplňujících dotazů? Je to oblast analýzy cash flow, zejména pak sestavení plánu a optimalizace řízení peněžních toků. Na případové studii nového startupu ukazuji, jak je důležité chápat alespoň základní principy řízení cash flow, protože už i jedno špatné rozhodnutí v oblastí cash flow může jinak úspěšnou společnost velmi rychle potopit.

Kdo se nejčastěji hlásí na kurz? 

Nejčastěji se na streamech potkávám s majiteli firem, ať již startupů či dnes již zavedených společností. Velkou skupinou jsou i nefinanční manažeři a generální ředitelé

Obě tyto skupiny mají hodně společného: finance jsou pro ně zatím „španělská vesnice“, ale chápou jejich důležitost a chtěli by porozumět alespoň základům finančního řízení, aby mohli lépe řídit svoje firmy. Na kurzu ale potkávám i hodně účetních a dalších specialistů z oblasti financí, kteří by se chtěli ve svém oboru dále zdokonalovat a třeba se jednom stát finančními řediteli.


Baví Vás pořád kurz? Jste rád, že jste s kurzem začal? 

To, že jsem skoro před třemi lety přijal od Laba nabídku vést tento kurz, dnes považuji za osudové rozhodnutí. (smích) Hned poté, co ze mne po cca 2 živých lekcích prvního streamu spadla počáteční nervozita, jsem si začal kurz opravdu užívat. Velmi mne baví interakce se studenty, jejich zájem a někdy i nečekané dotazy.

Přestože již proběhlo šest úspěšných streamů, každý byl trošičku jiný, což souvisí jak se skladbou konkrétní skupiny účastníků daného kurzu, tak s aktuální ekonomickou situací, která se promítá do dotazů a doplňkových témat, které na streamu probíráme. Přestože si po ukončení streamu rád odpočinu, po pár týdnech mi „vysílání on air“ začíná chybět a dnes se už opravdu moc těším na sedmý stream!

Doporučujeme přečíst:

1236-preview-66ea8a336d1d6172414849.webp

Finanční angličtina: Počítáte s chybami?

Číst

Co jste se naučil jako lektor?

Hlavně to, že je třeba dávat prostor mým studujícím, vybízet je k aktivní účasti a pokládání otázek. Kurz je tady hlavně pro ně a já chci, aby byl pro ně co nejužitečnější.

Jsou nějaké překvapivé momenty?

Určitě technické komplikace – nečekané problémy s mikrofonem či s internetovým připojením během živého vysílání rozhodně nepotěší. Naštěstí k takovým situacím dochází díky profesionálnímu prostředí a podpoře od Laba opravu jen výjimečně.

Vstupte do 7. streamu

Kurz Řízení financí nabízí komplexní přehled a praktické dovednosti, které jsou nezbytné pro efektivní správu firemních financí. Jak napovídá rozhovor s lektorem, můžete se těšit na opravdu propracovaný kurz, který se navíc díky zapracovávání zpětných vazeb od těch, kdo už mají kurz za sebou, stále zdokonaluje.

Jak už ukazují reference našeho absolventstva, tento kurz přináší nejen teoretické znalosti, ale i konkrétní nástroje, které můžete okamžitě aplikovat v praxi.

Pokud máte zájem o lepší kontrolu nad svými financemi a chcete se vyvarovat riskantních chyb, je čas začít. Přihlaste se do kurzu, osvojte si principy finančního řízení a posuňte své finanční dovednosti na další úroveň. Jak jste viděli, má kurz Laba Řízení financí recenze opravdu vděčné a pochvalné.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!
kurz na téma:
«Sportovní marketing»
Marketing a PR
Vede Martin Kovařík
21. října 2. prosince
Martin Kovařík