Se svými penězi chcete nakládat chytře – které top 3 aplikace vám pomůžou? | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Se svými penězi chcete nakládat chytře – které top 3 aplikace vám pomůžou?

Co umí Spendee, Wallet a Revolut? Podíváme se na zoubek nejlepším aplikacím pro správu osobních financí podle finanční mentorky.

cover-6614ef0f2f0fc087128742.webp

V době, kdy je důležitá každá koruna, mohou být jednoduché mobilní aplikace účinnou zbraní proti neustálému mizení peněz neznámo kam.

Spoření není jednoduchá záležitost a osobní finance se spravují obtížně, když vlastníte více různých účtů. Finanční aplikace se tak staly užitečným nástrojem pro každého, kdo chce mít kontrolu nad svým rozpočtem a zvládat spoření s přehledem. 

Kontrola a ještě mnohem víc

Proč byste měli začít používat finanční aplikace? Hlavním důvodem je přehlednost. Konečně získáte kompletní představu o svých financích na jednom místě. Můžete sledovat své příjmy, výdaje, spoření, dluhy a investice, a to vše pohodlně ze svého chytrého telefonu.

Další výhodou je plánování. Aplikace vám pomohou vytvořit rozpočet na míru vašim potřebám a pak sledují, zda se ho držíte. Víte přesně, kam vaše peníze jdou, což je první a nezbytný krok k lepší finanční disciplíně.

Finanční mentorka Marie Sychrová doporučuje využívat pro spoření některou z následujících aplikací: Spendee, Wallet a Revolut

Spendee – šetřete si peníze na své sny

Spendee je aplikace pro správu osobních financí, která nabízí funkce jako sledování výdajů a příjmů, rozpočet a plánování. Umožní vám, abyste propojili své bankovní účty, sledovali transakce, nastavili rozpočty pro různé kategorie výdajů a získali podrobné přehledy a statistiky o tom, jak se mají vaše finance. 

Spendee přináší do života kontrolu nad výdaji v hotovosti, bankovními účty, elektronickými peněženkami a krypto peněženkami. Díky aplikaci získáte rychlý přehled o vašich celkových příjmech a výdajích, které vidíte na jednom místě. Využít můžete chytré rozpočty, aby spoření na nové auto a vysněnou dovolenou šlo hladce. 

Doporučujeme přečíst:

990-preview-blog-65af7cc3c180e567925758.jpg

Spoření, nebo investování? Jak nejlépe zhodnotit peníze dětem, aby jim je nezničila inflace #1

Číst

Základní účet je zdarma, ale pro propojení s bankovními účty potřebujete Spendee Premium. Aplikace stojí 79 Kč za měsíc, nebo nabízí výhodnější roční předplatné za 599 Kč. Nejprve můžete využít sedmidenní zkušební období. Příležitostně jsou dostupné i zvýhodněné nabídky doživotního členství, které běžně stojí 2 790 Kč. Podrobný přehled možností se objeví po přihlášení. 

Spendee si můžete stáhnout v App Store na MacBook a iPhone. Omezovat vás může zařízení, ze kterého se chcete přihlásit. V případě stahování z Google Play na tablety a mobily je problém, že aplikace byla vytvořena pro starší verzi systému Android, s některými novými zařízeními tak zatím není kompatibilní.

Stáhnete si aplikaci, připojíte své bankovní účty, krypto peněženku a elektronickou peněženku a všechny vaše transakce se automaticky importují do aplikace Spendee. Ručně můžete přidávat výdaje v hotovosti. 

Aplikace umožňuje vytvářet chytré rozpočty, které vám usnadní spoření ve vybrané kategorii. Zjistíte, kolik můžete denně utrácet, abyste dodrželi váš rozpočet.

Hlavní výhodou Spendee je jednoduchost a přehlednost. V aplikaci se velmi snadno orientuje a její obliba přinesla českým zakladatelům úspěch nejen doma, ale i v zahraničí.

Celkový přehled výdajů v aplikaci Spendee

Google zařadil v roce 2017 český start-up Spendee mezi 33 světových firem, které považuje za nadějné a pomůže jim v rozvoji jejich byznysu. 

Wallet – bohatství je o zacházení s penězi 

Aplikace Wallet od BudgetBakers má podobné funkce. Pomůže vám s plánováním rozpočtů a sledováním výdajů, abyste měli své finance pod kontrolou.

Wallet můžete použít k nastavení opakujících se (denních, týdenních, měsíčních) nebo jednorázových rozpočtů, které sledují vaše výdaje podle kategorie. Aplikace poskytuje přehled o výdajích a můžete si díky ní stanovit realistické cíle na základě zkušeností a držet se lépe plánu. 

Opět máte k dispozici přehledné grafy (vývoj zůstatku, výdaje, cash flow, plánované výdaje podle kategorií, úvěry, příjmy a výdaje). Wallet nemá tak barevné grafy jako Spendee, ale může působit přehlednějším dojmem. Spoření se tak stává jednodušší a zábavnější aktivitou. 

Přehled cash flow v aplikaci Wallet

Prémiová verze stojí 799,99 Kč v případě doživotní jednorázové platby, nebo máte na výběr mezi ročním 549,99 Kč a měsíčním 109,99 Kč předplatným. Aplikace Wallet nabízí dvoutýdenní zkušební období zdarma.

Zatímco Spendee stáhnete na MacBook, ale můžete mít problém s novým mobilem, Wallet běží na MacBooku i na nové verzi Androidu. 

Vyberte si na webu budgetbakers.com, jestli chcete stahovat aplikaci přes App Store nebo Google Play. Přímo v App Store se Wallet hůře hledá kvůli dalším aplikacím s podobným názvem.

Z Prahy do celého světa

Aplikace Wallet od společnosti BudgetBakers má zajímavý příběh vzniku a rozvoje. Byla založena v roce 2014 Janem Mullerem, který je nyní CTO společnosti. V roce 2016 přivítala BudgetBakers nového CEO, Michala Kratochvíla. Postupně rozšířila svou činnost do více než 80 zemí, přičemž zaznamenala stovky tisíc měsíčních uživatelů a více než 6 milionů stažení.

V roce 2018 společnost spustila Board, aplikaci pro malé a střední podniky zaměřenou na správu financí a cash flow. O rok později získala BudgetBakers licenci od České národní banky jako poskytovatel finančních informačních služeb podle evropské směrnice PSD2. I když první český fintech startup, kterému se to podařilo, byl Spendee, který získal od České národní banky licenci k přímému propojení s bankami v roce 2018. 

Společnost BudgetBakers má sídlo v Praze a je tvořena týmem více než 40 profesionálů a v roce 2023 měla po celém světě už 800 000 uživatelů. 

Příběh Wallet ukazuje, jak může český fintech startup vyrůst a uspět na mezinárodním trhu. A není sám, podobný vývoj za sebou má také aplikace Spendee.

Revolut – bankovnictví budoucnosti

Revolut je něco jiného. Představte si banku, která je vždy s vámi – v kapse vašich džín. To je Revolut aplikace, váš osobní finanční asistent na cestách. Revolut se zrodil v Londýně v roce 2014 a už v roce 2021 patřil mezi nejhodnotnější fintechové startupy světa. 

Díky této aplikaci můžete nejen sledovat informace o svém účtu a spravovat je, ale získáte vlastní kartu, vložíte peníze na účet a provádíte platby a výběry hotovosti.

Karta Revolut umožňuje snadnou směnu peněz do jiných měn, mezinárodní převody, kdy ušetříte za poplatky, ale také sjednání pojištění a třeba přístup do letištních salónků. Skvěle se proto hodí cestovatelům.

Revolut jde s dobou a nabízí snadné obchodování s akciemi, kryptoměnami a komoditami. Uživatelé mají možnost investovat přímo přes aplikaci, což zpřístupňuje investiční trhy širší veřejnosti.

Revolut myslí na rodiče a umožňuje zřízení účtů pro děti, které budou propojeny s vaším účtem. 

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem Instagramu. 
Pojďte se připojit!

Aplikace Revolut je dostupná jak pro iOS, tak pro Android zařízení. Založení účtu je náročnější na ověření vaší totožnosti a vyžaduje doklad jako řidičský nebo občanský průkaz. Vybrat si můžete z několika plánů: Plus za 114,99 Kč za měsíc, Premium za 219,99 Kč za měsíc a Metal za 349,99 Kč za měsíc. Revolut má i nabídku pro náročné v podobě plánu Ultra za 1 100 Kč za měsíc.

Zabraňte rozkutálení peněz

Finanční aplikace jako Spendee, Wallet a Revolut nabízejí nejen pohodlí a efektivitu, ale především klíč k lepšímu finančnímu zdraví a svobodě. Každá z těchto aplikací má své výhody. Vyzkoušejte si ve zkušebním období, která aplikace pro vás bude přehlednější a bude se vám s ní lépe pracovat. 

Najděte si aplikaci, která vyhovuje vašim osobním potřebám a cílům, ať máte osobní finance pod kontrolou. Když získáte přehled za co utrácíte, můžete se zaměřit na problematické oblasti a spoření vám půjde mnohem lépe.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!
kurz na téma:
«Marketingový ředitel»
Marketing a PR
Vede Jaroslav Kaucký
30. dubna 6. června
Jaroslav Kaucký