Lenka Helena Koenigsmark: skutečná žena ve vedení | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Lenka Helena Koenigsmark: skutečná žena ve vedení

Kým se nechává inspirovat, jakým životním výzvám čelí a co by chtěla předat svým studentům?

image-2-645a24329cf10750004689-min-64e5df5ab45bf442330145.jpg

Žena, jejíž hlas ve veřejném prostoru rozhodně uslyšíte. 

To je Lenka Helena Koenigsmark. A přesně to taky naše společnost potřebuje. Silné ženy, které se nebojí ozvat a sdílet svůj inspirující příběh s ostatními. 

Lenka je úspěšnou marketingovou ředitelkou mezinárodní hračkářské společnosti. Zdaleka to ale není její jediný úspěch. Ve svém životě toho dokázala mnohem víc. 

Vystudovala obor Finanční podnikání na Masarykově univerzitě v Brně, ale po krátkém působení v oblasti auditu pochopila, že její kariérní cesta povede trochu jiným směrem. Osm let pracovala jako marketingová ředitelka pro LEGO a u hraček prozatím zůstává. Dnes zastává stejnou pozici ve společnosti Mattel, která se se svou ikonickou panenkou Barbie v posledních letech také snaží změnit pohled, kterým svět nazírá na ženy. 

Žena jako silná bytost, která může pracovat na svých snech a dosahovat kariérních i osobních cílů? Jasná věc. Ovšem ne pro každého. Mužů se obvykle neptáme na to, jestli se necítí provinile vůči rodině, když pracují na vysokém postu a budují kariéru. Ženy ve vedoucích pozicích se zkrátka potýkají s tématy, která jejich kolegové až tak řešit nemusí.

Silné ženy musí být slyšet. Svým příkladem totiž inspirují ostatní

Znamená to, že každá žena musí být superženou, která vstane v šest hodin ráno, udělá snídani pro celou rodinu, dokonale vystřihne několik ásan a pozdrav slunci, vydrhne podlahy, dá prádlo do pračky, upraví se a s hollywoodským úsměvem (a snídaní) jde probudit muže a děti? 

Rozhodně ne. Taková nerealistická očekávání nás naopak vystavují nadměrnému tlaku a strachu ze selhání. Nemusíte být dokonalá, abyste ze sebe mohla mít skvělý pocit. Klidně si řekněte o pomoc. Nebojte, o svou sílu nepřijdete. Naopak.

Proto je důležité, aby silné a úspěšné ženy sdílely své autentické životní příběhy. My ostatní tak nemusíme bezradně stát před pomyslným zrcadlem společenského diktátu, který nám předkládá své nesmyslné požadavky. Chcete se svobodně nadechnout a inspirovat se u ženy, která žije život autenticky, se všemi jeho úspěchy i pády, ponechává si svou ženskost a přesto buduje úspěšnou manažerskou kariéru?

Výborně. Potom jste na správném místě. Nyní máte příležitost potkat se s Lenkou Helenou Koenigsmark nejdříve tady v článku, a potom i tváří v tvář v jejím živém online kurzu.

Lenko, váš příběh je jistě inspirací pro spoustu žen. Kdo naopak inspiruje vás?

„Je hodně lidí, kteří mne inspirují, ať už to jsou mí přátelé, má rodina, mí synové a také zajímavé a inspirativní ženy, které potkávám. Jako jsou Renata Mrázová nebo Martina Grygar Březinová.“

Když se vrátíme zpátky k vám, co považujete za svou největší životní výzvu? 

„Největší výzva byla a je postižení mého mladšího syna. Vyhlídky před šesti lety byly velmi temné, ale my jsme se s manželem rozhodli, že se nevzdáme, a teď už situace vypadá výrazně lépe. Hluboce věřím, že člověk zvládne vše.“

Děkuji za sdílení. Rozhodla jste se podělit o své profesní i životní zkušenosti v kurzu Laba. Co bylo vaší vnitřní motivací? A co byste si přála předat svým studentům?

„Chtěla bych, aby ženy byly sebejisté, přestaly se bát, věřily si a zahodily pocit viny, že se věnují práci. Chtěla bych jim ukázat, že je možné být autentickým leaderem, ukázat své slabosti, a přesto být vnímán jako silná a inspirativní osoba.“

Poslední otázka bude možná trochu netradiční. Prozradíte nám, jakou otázku byste si položila, kdybyste měla udělat rozhovor sama se sebou? A zajímá nás samozřejmě i odpověď.

„Vidíte, to je zajímavá otázka. Vzhledem k tomu, že se pohybuji dvacet let v hračkách, tak bych se sebe zeptala, zda jsem si hrála s Barbie, když jsem byla malá. A odpověď by byla: ne. Mám tři bratry, a tak jsem si hrála s angličáky. (smích) A mimoto, v té době jsme si spíš hráli venku, být doma bylo vlastně za trest. Což se dnešní generaci musí jevit pomalu jako středověk.“

Instagramový účet Lenky, ve kterém mapuje každodenní realitu života s těžce postiženým synem Maxmilianem.

Kurz Ženy ve vedení

Lenka je lektorkou kurzu Ženy ve vedení. Naučí vás, jak úspěšně vést ostatní a zároveň zůstat věrná sama sobě a plnit si své sny. Ty kariérní, ale samozřejmě také i sny osobní. 

Work-life balance je důležitým tématem pro každou moderní ženu. Jak docílit rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem? Během kurzu získáte osobní plán, naučíte se konkrétní postupy a poznáte důležité rituály, které se stanou vašimi každodenními průvodci a pomocníky.

Pořádně na sobě zapracujete, protože právě vy jste svým nejdůležitějším pracovním nástrojem. Získáte nástroje a tipy pro zvýšení autority a sebevědomí. Tyto dvě vlastnosti spolu totiž obvykle kráčejí ruku v ruce. Je třeba to mít na paměti. Nejdříve autenticita a sebedůvěra, potom přirozená autorita. 

Bez seberozvoje to nepůjde. Zapomeňte ale na objevování svého pravého já v pralesní džungli. Většina z vás na to nejspíš stejně nemá čas. Díky setkáním s Lenkou, jejím bohatým životním i profesním zkušenostem a tipům z praxe své přirozené vůdčí schopnosti objevíte a rozvinete mnohem snadněji.

Únava z rozhodování: nový fenomén moderní doby

Znáte? Nejspíš ji zažíváte také, jen jste třeba nevěděly, že tahle lahůdka už získala svou „diagnózu“. Možná při vedení neselháváte, jen prostě během dne čelíte tolika volbám, že už si připadáte trochu overwhelmed. První krok máte za sebou. Zjistili jste, v čem je problém, a že ten problém má i jméno. No a teď ta dobrá zpráva. Má i řešení. Je třeba přesně určit priority a ubrat tam, kde se jednoduše ubrat dá. Lenka vás v kurzu naučí, jak s únavou z rozhodování efektivně pracovat. Malý spoiler – kolik voleb musíte jako žena během dne udělat? Co na sebe, co na snídani, kam na oběd, co nakoupit etc.

Zůstaňte sama sebou a buďte skvělým leaderem

Ve světě VUCA ženy někdy podlehnou mylnému přesvědčení, že úspěch patří jen tvrdým a diktátorským typům. Je to velká škoda a možná i takové trochu sebenaplňující se proroctví. Lenka jako úspěšná žena ve vedení svým vlastním příkladem dokazuje, že když chcete vést lidi, můžete pracovat se svou autenticitou. Dovolit si vyjádřit a přiznat svou zranitelnost, odhodit klišé a vytvářet bezpečné prostředí. 

Staňte se takovým leaderem, kterého byste samy chtěly následovat. Buďte autentické, agilní a rozvíjejte své silné stránky. S Lenkou Helenou Koenigsmark po svém boku.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!