Co je to VPN a jak ho použít | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Co je to VPN a jak ho použít

Co je to VPN? Proč používat VPN? Znáte tento nástroj chránící vaše bezpečí, nebo tento pojem slyšíte poprvé? Zodpovíme si všechny otázky na toto téma a ke konci třeba zjistíte, že bez VPN nebudete už nikdy moci žít.

main-image-6438310a89813936844228-min-64ca55ae5c150976077383.jpg

Co je to VPN?

VPN je nástroj, který vám umožní bezpečnější pohyb na celém internetu. Nejenom, že se budete moci bezpečněji pohybovat na internetu, ale také vaše osobní údaje, zprávy a informace zůstanou v bezpečí a není šance, že by je někdo zneužil. VPN funguje tak, že vytváří takzvanou zabezpečenou bariéru mezi vaším zařízením a poskytovatelem sítě VPN. Skrývá vaší IP adresu, a tak nemůže nastat kybernetický útok.

Užitečnost této sítě – proč VPN.

V článku Proč je veřejná wi-fi nebezpečná jsem otevřela velmi okrajově téma VPN a dala jsem některé konkrétní rady, kde třeba najít dobré sítě VPN a které stáhnout do svého zařízení. Doporučuji přečíst a vybrat si popřípadě vhodnou síť, která vám ochrání osobní informace a údaje. Krátce bych ale představila ty nejlepší pro rok 2023:

  • ExpressVPN
  • Cyberghost
  • Private Internet Access
  • PrivateVPN
  • IPVANISH VPN
  • NordVPN
  • Surf Shark

Těhle 7 zkušebních verzí VPN patří mezi nejlepší pro rok 2023 a vy si můžete vyzkoušet jednu z nabízených verzí. Já osobně mám vyzkoušený NordVPN a vřele bych ho doporučila ačkoliv je rozhodnutí na vás. Odkaz pro vyzkoušení VPN sítě naleznete zde.

Proč používat VPN?

Vy již znáte ten hlavní důvod, ale věděli jste, že nemusí být jediný? Bezpečnost je důležitá a hlavně na prvním místě, ale co tam máme dále? Filmy, hlavně tedy ty zahraniční. Každý z vás má určitě oblíbený seriál nebo film, který by si chtěl pustit, ale ne a ne ho nikde najít. A právě k tomu je také VPN. Můžete si přepnout svou současnou IP adresu a můžete koukat na filmy i seriály z různých zemí.

VPN zdarma? Rozhodně ne!

Na internetu najdete i stránky, kde se VPN nabízí zdarma, tak proč používat VPN, za které musíte platit, že? Dám vám příklady, proč zrovna tady se opravdu nevyplatí šetřit každý halíř:

  • Nedokáže dostatečně odblokovat obsah na internetu
  • Stále vám budou všude skákat reklamy, které vážně nechcete
  • Zpomalí vám vaše připojení k internetu
  • Ukládá a následně prodává vaše osobní údaje třetím stranám

Vlastně nezískáte vůbec nic, ba naopak na tom velmi proděláte. To už je daleko lepší nepoužívat VPN vůbec. Takže nebuďte jak strýček skrblík a raději si připlaťte za verzi, která bude účinná, protože potom už bude pozdě.

Baví vás svět internetu?

Odpověděli jste ano? Tak tu s námi ještě chvilku zůstaňte. Dozvíte se daleko více informací než co je to VPN. Máme pro vás tip, jak překlopit svůj zájem do profesionální roviny. Pokud se na internetu pohybujete rádi a baví vás ho zkoumat, máme pro vás online živý kurz šitý na míru.

Rádi bychom vám představili Jiřího Kohouta, který pracuje jako Head of security Architecture pro Komerční banku. Pan Kohout vás provede kurzem s názvem Staňte se cybersecurity profesionálem. Naučí vás všechno co potřebujete vědět o kyber světě, a mnohem více. Tak si běžte přečíst bližší info.

Víte si už rady?

Chápeme, že internet je nebezpečné místo a čas od času je třeba se i chránit. Nikdo jiný to za vás totiž neudělá a je lepší vzít věci do vlastních rukou teď, než později litovat. 

Pokud jsme vás teď nepřesvědčili, proč používat VPN, více informací o bezpečnosti na internetu můžete najít v rozhovoru s odborníkem z této oblasti. Ale pevně věříme, že na otázku proč VPN používat odpověděli a vy už se nebudete muset nadále obávat o své osobní údaje.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!
kurz na téma:
«Staňte se cybersecurity profesionálem»
Business a management
Vede Jiří Kohout
4 března 17 dubna
Jiří Kohout