Co dělá social media manager | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Co dělá social media manager

Pomáhá značce dosahovat cílů a zajišťuje, aby byla viděna i slyšena.

main-image-4-640a0051ef9f5289720229-min-64c3a791c4a21897770218.jpg

Jde o strategickou a kreativní roli, která se stará o tvorbu obsahu na sociální sítě, publikování příspěvků a mnoho dalšího. Na pozici SMM se nudit nebudete.

Social media manager je nezbytnou součástí každé firmy, která chce být na očích. Člověk na této pozici má na starost strategii a plánování sociálních médií. Jeho práce zahrnuje mimo jiné tvorbu obsahu pro sociální sítě, publikaci, interakci s uživateli i analýzu výkonu. Práce je klíčová pro budování dobrého jména značky, udržení loajality stávajících zákazníků a získávání nových. 

Význam sociálních médií v oblasti moderního marketingu roste, je proto důležité mít na této pozici člověka, který se v online světě orientuje, sleduje trendy a novinky, které následně dokáže aplikovat na práci své firmy.

Jak plnit roli SMM úspěšně?

Klíčové vlastnosti a schopnosti, které by měl mít social media manager:

Kreativita

Úspěšný SMM byl měl mít schopnost vytvářet kvalitní a poutavý obsah pro sociální média.

Zodpovědnost

Musí převzít zodpovědnost za obsah a komunikaci na sociálních médiích firmy.

Komunikační schopnosti 

Na této pozici je důležitá schopnost efektivně a jasně komunikovat nejen se zákazníkem, ale také s ostatními členy týmu.

Empatie

Měl by být schopen pozorně naslouchat potřebám klientům a komunikovat s nimi tak, aby se cítili slyšeni.

Strategické přemýšlení 

SMM by měl zvládat promýšlet strategie sociálních médií a být schopen je aplikovat na firmu.

Analytické schopnosti 

Měl být schopen sledovat a analyzovat výsledky kampaní a upravit svou strategii na základě získaných dat.

Flexibilita     

Sociální média jsou rychle se měnícím prostředím, musí být proto schopný přizpůsobovat se novým trendům a změnám v oblasti působení.

Veškerý obsah v užitečném formátu. Rozhovory, články, life hacky a tipy ze světa businessu i korporátů na našem Instagramu. 
Pojďte se připojit!

Zájem o novinky v oboru

Social media manager by se měl orientovat mezi trendy ve světě sociálních médií a využívat je k dosažení lepších výsledků.

Jedná se o relativně novou pozici, která se rozvinula (nepřekvapivě) s nástupem sociálních médií. Jako v každém oboru, také zde neexistuje jednotný návod na to, jak být úspěšný manažer sociálních sítí. Nicméně některé kroky byste měli zvážit.

Vzdělání – pro kvalifikované social media managery je užitečné vzdělání v oblasti marketingu, komunikace, nových médií nebo podobně zaměřeném oboru.

Kurzy a certifikace – existuje řada kurzů a certifikací, které vám pomohou zlepšit vaše schopnosti a znalosti v této oblasti. Také u nás v Laba Czech nabízíme odborné online kurzy z oblasti marketingu. Stačí si vybrat.

Zkušenosti nad zlato – je důležité získat praktické zkušenosti. Můžete zkusit stáž či působit jako dobrovolník v organizaci, která využívá sociální média.

Portfolio – budujte si portfolio s ukázkami své práce v oblasti social media managementu, může se jednat o příspěvky na sociální sítě, články či kampaně.

Po získání potřebných zkušeností a znalostí můžete začít hledat práci v této oblasti. Zvažte možnost práce v agentuře, kde budete pracovat pro více klientů, nebo v interním týmu firmy. Škála organizací ve kterých může SMM najít uplatnění, je opravdu široká. Může se jednat třeba i o vzdělávací instituce, sportovní organizace, umělecké organizace a podobně.

Doporučujeme přečíst:

940-628-20-647f232e76da5992044202.webp

Co vše je digitální marketing?

Číst

Kde sledovat trendy v oblasti marketingu

Existuje spousta stránek i zdrojů, kde je trendy možné sledovat. Tady máte tipy na některé z nich:

— Moz – webová stránka zaměřená na SEO a digitální marketing

— Social Media Today – tato webová stránka poskytuje novinky, názory a tipy pro oblast digitálního marketingu a sociálních médií.

— Marketing Week – britský magazín poskytuje spoustu témat v oblasti marketingu.

— The Drum –  další ze stránek zaměřených na novinky o reklamě, marketingu a designu.

— Content Marketing Institute – tato stránka se orientuje na content marketing a nabízí tipy pro a informace pro marketéry, kteří chtějí tvořit kvalitní obsah pro své zákazníky.

Tak co, bavila by vás práce na pozici social media managera? Chcete se jím stát? Přihlaste se do některého z našich marketingových kurzů, proniknikněte za oponu sociálních sítí a začněte tahat za nitky.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!