Tipy na efektivní používání kreditní karty | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Tipy na efektivní používání kreditní karty

articlevisual-2-63e214f700c05186631171-min-64a66ecf282eb832812099.jpg

Jednoduché a pohodlné placení. Tohle vám zařídí kreditní karta při správném užívání.

Ne nadarmo se říká dobrý sluha, ale špatný pán. Kreditky nám usnadnily běžný život a placení se stalo mnohem jednodušším. Jenže všechno má své meze a i tady najdete úskalí, jež by vám tuto bezstarostnou cestu mohla znepříjemnit. Právě ona jednoduchost může vést až k tomu, že přestaneme myslet na zůstatek na účtu… Stačí si jen dávat pozor a být tím, kdo celou situaci vede. My pro vás máme pár tipů, jak se stát středobodem veškerého dění a být stále nad věcí. Tedy tohle vám úplně neslibujeme, ale přinejmenším budete umět využívat svou kreditku, když už nic jiného.

Kreditka online a všude s vámi

Stalo se vám někdy, že jste si kreditku zapomněli doma? No jasně že jo, nebo minimálně jste ji nechali v autě – a co si budeme – ono vracet se pro ni do auta přes celé parkoviště taky není žádná výhra. Ale mám pro vás lepší otázku. Stalo se vám, že jste si třeba zapomněli mobilní telefon? Jistěže ne, protože telefon má dnes každý přilepený k tělu jako mateřské znaménko. Teď už ale konečně k věci. Asi nebude pro vás žádným překvapením, že si svou kreditní kartu můžete nahrát do telefonu, ale i přesto bychom to tu rádi zmínili. Považujeme to za jednu z největších vychytávek, která nejednomu z nás už ušetřila čas i nervy.

Peníze stranou aneb spoření je fajn

Chápu, ne každý si chce zakládat životní, stavební ani jakékoliv jiné spoření. Má to ale i tak něco do sebe. Dokonce bychom to mohli označit za osvědčený lifehack. Některé banky vám nabízí zřízení životního spoření přímo ve vaší mobilní aplikaci. Takže rychle, ihned a z pohodlí domova. Jenže proč vám to říkáme? Opravdu si nemusíte spořit na důchodový věk ani dovolenou, spíše je to tak trochu tip, jak své peníze ochránit sami před sebou. Placení s kreditní kartou je nebezpečné v tom smyslu, že nemáte peníze fyzicky před sebou a nemáte o nich přehled. Takže pokud máte peníze stranou, nedosáhnete na ně tak snadno a využíváte pouze a jenom ty, které máte na svém účtu.

Nastavte si limit!

Tento tip je důležitý hned ze dvou důvodů. Ochraňte peníze před zloději, ale opět i před sebou. Asi se vám někdy stalo, že vám neznámý uživatel na internetu poslal pofidérní odkaz. Neklikat! Když už se ale stane, že kliknete, ten limit na kartě vám hned přijde vhod. Onen neznámý uživatel vám nevysaje účet. Zároveň peníze uchráníte i před sebou a nestane se, že si po náročném večeru s vínem objednáte zájezd na Maledivy. Takovou dovolenou si jistě zaslouží každý z nás, ale vaše kreditka a limit vám velmi rychle vysvětlí, že tudy cesta nevede.

Znejte dobře podmínky dané banky

Každá banka má jiné podmínky, tak vybírejte pečlivě. V budoucnu můžete hořce litovat toho, jak jste se rozhodli. Ony totiž poplatky za výběr z bankomatu u jiné banky nehezky svítí ve vašem bankovním výpisu. Zároveň mají banky i své benefity za vedení účtu a ty musíte také zvážit. Nenechte se zlanařit pěknou reklamou bankovní společnosti a raději si přečtěte podmínky vedení účtu. Můžete mít benefity, které využíváte na denní bázi, a ne každá banka vám je nabídne. Proto si vyberte podle svého gusta a nekoukejte na to, že váš kolega z práce je spokojený tady. Váš kolega má totiž pravděpodobně úplně jiné zájmy než vy a to, co vyhovuje jemu, nemusí, tak úplně sednout i vám.

Držte se na uzdě

Všechny tipy mají totiž společné. Křičí doslova buďte nohami na zemi a nelítejte v oblacích. Všechny vychytávky mají své temné uličky a to, co se zdá na první pohled jako neskutečné štěstí, co spadlo z nebe, může být vzápětí noční můra. Proto využívejte své kreditní karty svědomitě a s respektem.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!