Ze života salesmana: rozhovor s prodejcem v Laba Czech
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Ze života salesmana: rozhovor s prodejcem v Laba Czech

O smyslu v práci, motivaci a podpoře v prodejním týmu.

sales-graphics-63be824be968b119361102.jpg

Díky našim kurzům mají klienti možnost získat nové pracovní dovednosti, rozvíjet se ve své kariéře nebo ve svém osobním životě. Mimo to ale mají příležitost setkat se s lidmi, kteří v oborech, v rámci nichž se na kurzy hlásí, nějakou dobu působí, mají zkušenosti a rádi se o ně podělí. 

To, aby si klient vybral pro něj ten nejlepší kurz, mají na starost právě prodejci. Jsou to oni, kdo jsou neustále na drátu, telefonují, hledají správná řešení, jejich jediným cílem je vytvořit dokonalou dvojici klient–kurz. Za což pak získávají náležitou odměnu. Ale jak platí vždy a všude: bez práce nejsou koláče.

Zeptali jsme se jednoho z nás, tentokrát člena týmu prodejců, co obnáší jeho práce a jak se mu u nás líbí. Odpovědi nám poskytl Tomáš Urban, telefonní konzultant v Laba Czech.

Tome, co obnáší práce prodejce v Laba Czech?

V první řadě je to adaptace na naše klienty, na to, abychom vycítili jejich potřeby a doporučili jim kurz, který je posune dál. 

Co tě na práci prodejce baví? 

Baví mě, že každý můj klient je úplně jiný. Baví mě, že je to rozmanité a že to není „na jedno brdo“. I když sedím na jedné židli, u jednoho sluchátka a koukám do jednoho počítače, tak mi přijde, že pokaždé, když se s někým spojím, začínám svou práci znovu.

Tomáš Urban

Co tobě jako prodejci dává práce v Laba Czech? 

Jednak umění se vyjadřovat, správně komunikovat s lidmi a umět naslouchat. Dokázat vycítit z daného člověka, jestli mi říká něco, co ho opravdu trápí, nebo jestli si ze mě dělá srandu. Zároveň dokázat poznat, kdo má opravdu nějakou potřebu, na kterou já můžu reagovat prostřednictvím nabídnutí vhodného kurzu. 

Tohle jsou hlavní věci: naslouchání, komunikace a radost z toho, že klienti, kteří si ten kurz zakoupí a absolvují, se hlavně kariérně nebo znalostně posunuli. 

Pamatuješ si, co byl ten poslední kousek puzzle, díky kterému do sebe všechno zapadlo? Kdy sis uvědomil, že je tohle je job, který chceš?

Je jich asi několik. U nás v Laba, nebo respektive v mém týmu, se klade velký důraz na zpětnou vazbu. Já si na zpětnou vazbu opravdu potrpím a mám rád, když mi někdo říká: hele, tady jsou mezery, to se musí zlepšit. Takže mám zpětnou vazbu, se kterou můžu dál pracovat a které se můžu věnovat, abych se rozvinul a aby mě to nějak osobně posunulo dál. To je asi ta první věc.

A další bod, kdy jsem si řekl: jo, tohle je ono, je to, že nabízíme vzdělávací kurzy, což mně dává obrovský smysl. Mně dává obrovský smysl nabízet někomu vzdělávání a nesmírně věřím tomu produktu, všem těm produktům jednotlivě.

Doporučujeme přečíst:

138-6421b55d6a7ea178823087.webp

Rozhovor s Pavlem Hadrabou, Head of Sales, Laba Czech

Číst

Něco málo pro ty, pro které jsou největší motivací peníze. Jak moc velkou roli na tvé výplatě hraje provize? 

Obrovskou roli, protože tvoří velkou část platu. Třeba za minulý měsíc jsem měl dost prodaných kurzů a najednou to bylo mnohem zajímavější než předminulý měsíc. Ještě nevím, jak se to mění, protože jsem tady konkrétně třetí měsíc, ale provize jako taková hraje zásadní roli a je velmi důležité se soustředit na to, aby prodejů bylo co nejvíce. 

Víme, že tvoje práce spočívá v komunikaci s lidmi, v naslouchání, ale v čem ještě? Má něco navíc, nějakou přidanou hodnotu? 

Další takovou úžasnou věcí na mojí práci je, že na české půdě jsme stále startup a ještě se rozvíjíme, takže můžu být součástí společnosti, která postupně roste a je skvělé být součástí toho růstu. Kromě komunikace a naslouchání i to, že mám úžasný tým, jsou tady skvělí lidé, kteří mi moc rádi pomůžou, s čímkoliv já potřebuju.

Navíc mám možnost účastnit se jednotlivých kurzů a interagovat s lektory. Je to super pro networking. Já jsem vždycky rád networkoval, vždycky jsem měl rád kolem sebe lidi, takže i po téhle stránce je to suprová věc. Mám přístup k informacím, které jsou cennější než peníze. 

Vidím, jak kurzy probíhají, od začátku jsem nasbíral kvantum informací, o kterých jsem si dříve ani nedokázal představit, že bych někdy mohl získat. 

Já jsem třeba nikdy nerozuměl Excelu a teď se mi nejlépe prodává právě kurz Pokročilý Excel. Vůbec nechápu, jak se to stalo, ale díky tomu, že jsem měl možnost nahlédnout do skriptu a do materiálu, ze kterého lektor čerpá, tak jsem se to naučil a posunulo mě to zase někam dál. Když už se s někým bavím o Excelu, tak na to umím dobře reagovat. A to není jenom tenhle kurz, je jich spousta. 

Co bys těm, kteří o pozici prodejce v Laba Czech uvažují, vzkázal? 

Neváhejte, je to úžasná příležitost! Nic lepšího vás už jen tak nepotká. Je to přesně taková ta příležitost, která přijde jednou za deset let a vy ji musíte chytit za pačesy, aby se z ní něco vyklubalo. Já jsem nesmírně vděčný, že jsem ji našel, protože tohle je něco, co mě naplňuje jak na vědomostní, tak finanční, ale hlavně mezilidské rovině. 

– Rozhovor vznikl v době, kdy byl Tomáš na pozici sales representative teprve tři měsíce. O pět měsíců později je z něj team leader a má za sebou spoustu úspěšných prodejů, spokojených klientů a dokonce i moderování webinářů s lektory. Jeho progres je dokonalým příkladem toho, že kariéra telefonního konzultanta v Laba je skutečně víc než jen prodej.

Pokud vás láká přidat se k nám do týmu, podívejte se na aktuální volná pracovní místa.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!