Hlavní soft skills Happiness manažera | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Hlavní soft skills Happiness manažera

frame-3164-64219db3f00b0087644887.webp

Happiness manažer a soft skills? Jaké dovednosti jsou pro tuto pozici klíčové? Dozvíte se v tomto článku.

Existuje nespočet měkkých dovedností, které bychom si tu mohli vyjmenovat. Otázkou tedy zůstává, jaké z nich potřebuje právě Happiness manažer ze všeho nejvíc. Nejprve bychom si měli vysvětlit tento pojem pro méně zasvěcené. Tak se do toho pustíme.

Kdo to je a co dělá?

Happiness manažer neboli manažer štěstí. Jedná se o ten typ pozice, kde máte na starosti psychiku jednotlivých zaměstnanců. Nesnadný úkol pro obyčejného člověka, a proto je třeba vybírat velmi pečlivě, kdo to bude. Mezi jeho úkoly patří například:

  • Udržovat dobré vztahy na pracovišti
  • Podpora pracovní motivace zaměstnanců
  • Posuzování jednotlivých uchazečů, co se dostavují na pohovor

Občas chce tato práce dobré emoční rozpoložení, protože mnohdy tito lidé rozhodují o důležitých věcech. Je tedy smrtelně důležité udržovat duševní balanc, což není taková automatika, jak si někteří naivně myslí.

Které měkké dovednosti potřebuje náš manažer štěstí?

Tenhle seznam je asi tak stejně dlouhý jako počet všech soft skills. Jde totiž o pozici, kde se cení umět toho co nejvíc a umět plavat v širokém moři lidských emocí. Není to pro každého, ale my si ukážeme co je k tomu třeba:

  • Komunikační dovednosti

Asi není třeba zmiňovat, proč tady uvádíme komunikaci, ale pro jistotu. Umění tohoto soft skillu pomůže těmto manažerům vyřešit veškeré trable. To platí téměř všude, a pokud jste dobrý řečník i naslouchač, máte napůl vyhráno.

  • Řešení konfliktů a vyjednávání

Další bod, který skvěle sedne k úkolům, jež jsme zmínili o pár řádků výše. Udržování dobrých vztahů na pracovišti ocení každý zaměstnavatel, protože pokud je klid v mezilidských vztazích, je dobrá i produktivita lidí. Pokud jsou lidé na nože, odrazí se to na jejich výkonu.

  • Budování týmu

Logicky navazuje na předešlé body. Happiness manažer má také na starosti ucelovat pracovní party lidí a vytvořit nezničitelný tým. To je ovšem nemožné. Takže jde spíš o nastavení rovnováhy. A pokud někdo klopýtne a odchýlí se z cesty, manažer ho narovná do správné tratě.

  • Zvládání zátěže

Není radno podceňovat lidskou psychiku a stejně tak i přístup k ní. Lidské bytosti jsou velmi křehké, natož jejich emoce. Proto by měl manažer umět ustát i tu největší lavinu. Umět se vyrovnávat s velkým náporem je rozhodně práce pro opravdové profesionály.

  • Schopnost kooperace

Spolupráce mezi lidmi není snadná ale i tohle patří do TOP výběru dovedností. Každý je jiný, má jiné vlastnosti, jinou pracovní morálku a návyky. Každý manažer musí umět komunikovat a spolupracovat se všemi členy týmu. Koneckonců všichni táhnou za jeden provaz.

  • Konstruktivní kritičnost

Zpětná vazba je nedílnou součástí každého koloběhu ve firmě. Ať už se jedná o pozitivní nebo negativní, vždy je třeba umět obě správně předat. Happiness manažer musí ke všem přistupovat stejným měřítkem a nikoho není radno šetřit nebo příliš vychvalovat.

  • Vytváření dlouhodobých vztahů

Zaměstnance je třeba si udržet a už dávno neplatí, že čím větší plat, tím větší jistota. Proto jde o prohlubování vztahů mezi ním a firmou. Čím lepší bude mít k firmě vztah, tím menší bude pravděpodobnost, že vám uteče ke konkurenci.

  • Týmové řešení problémů

Občas se stane, že firma narazí na ledovec a je třeba nasadit sílu všech, aby bylo možno to ustát. Happiness manažer by tyto lidi měl sjednotit do jednoho celku a postavit armádu těch nejstatečnějších bojovníků. Týmová práce totiž vyřeší každý problém, který by mohl nastat. Jak se říká, v jednotě je síla.

Není toho na jednoho člověka moc?

Také si myslím, ale kdyby to bylo snadné mohl by to dělat každý. Toto opravdu není práce pro každého a je třeba velká trpělivost, empatie, nadání a ani trocha toho seberozvoje se nikdy neztratí. S tím vám ale rádi pomůžeme v Laba Czech.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!