Tipy na aplikace pro správu osobních financí | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Tipy na aplikace pro správu osobních financí

frame-3-6421a4422f5de790869231.webp

Chcete mít své finance pod kontrolou? Přinášíme vám tipy na aplikace, se kterými to bude hračka.

V současné ekonomické krizi přemýšlíme nad správou osobních financí více než kdy dřív. Příjmy a zejména výdaje nemáme mnohdy pod kontrolou. Často se tak ocitáme v situaci, kdy z našeho účtu mizejí peníze rychleji, než bychom chtěli. Tok financí je proto důležité kontrolovat. 

Jakmile získáme představu o tom, za co nejvíce utrácíme, otevře se nám prostor pro plánování našeho rozpočtu. A jelikož ještě nikdy nebylo jednodušší finance zaznamenávat, nežli dnes, ukážeme vám aplikace, které vám nabídnou okamžitý přehled. Vy si tak příště možná rozmyslíte, zda si ranní kávu nedopřát raději doma.

Spendee

Je česká aplikace vývojářů studia Cleevio, která umožňuje monitorovat tok financí skrze chytré zařízení či desktop. Vznikla v roce 2017 a ihned se stala oblíbeným nástrojem nejen u nás, ale také v zahraničí. Aktuálně disponuje stovkami tisíc uživatelů z více než 170 zemí světa. 

Jedná se o uživatelsky přehledný nástroj se sympatickým vizuálem. Nabízí řadu užitečných funkcí mezi které spadá například: archivace účtenek, třídění výdajů pomocí štítků, práce s více měnami včetně těch virtuálních nebo třeba sdílení peněženky s ostatními.

Aplikace je zcela zdarma a přístupná uživatelům Androidu i iOSu. Pokud se rozhodnete pro užívání bezplatné verze Spendee, zůstane vám povinnost zadávat veškeré své transakce manuálně. Pro ty z vás, kteří nechtějí mít se zadáváním žádnou práci, existuje rozšířená verze – Spendee Premium – která celý proces zjednodušuje. Za předplatné využijete synchronizaci účtu s bankovním kontem a již jen pohodlně pozorujete pohyb svých financí. 

Hodnocení

  • Google Play 3,9 hvězdiček z 5
  • App Store 4.6 hvězdiček z 5

Wallet

Jako další tady máme aplikaci od českých vývojářů, tentokrát ze studia BudgetBakers, jejíž počátky sahají až do roku 2010. Stejně jako u Spendee je i u této aplikace základní verze zdarma – umožňuje manuální vytvoření virtuální peněženky a ruční zadávání transakcí. Placená prémiová verze pak nabízí možnost propojení s bankovním účtem a odemyká řadu dalších užitečných funkcí.

Wallet rovněž disponuje velmi intuitivním rozhraním a je o něco jednodušeji graficky zpracována. Oproti Spendee nabízí detailnější kategorizaci jednotlivých položek – tím umožňuje přesnější rozlišení všech příjmů a výdajů a působí tak o něco sofistikovaněji. V konečném důsledku jsou si však obě aplikace z dílen českých vývojářů velmi podobné a ať už se rozhodnete pro kteroukoliv z nich, určitě nešlápnete vedle. K dispozici je rovněž verze Wallet pro iOS i Android.

Hodnocení

  • Google Play 4.6 hvězdiček z 5
  • App Store 4.5 hvězdiček z 5

Monefy

Abychom nezůstali pouze v tuzemsku, podíváme se na populární aplikaci s kořeny v Norsku. Monefy – přehledný a rychlý nástroj, jehož rozhraní umožňuje co nejsnadnější zadávání informací o příjmech a výdajích. Má krásný design a je ideální volbou pro nenáročné uživatele, kteří nechtějí poskytovat aplikacím třetích stran přístup k bankovnímu účtu. 

I přes svou jednoduchost má uživatelům co nabídnout. Umožňuje práci s více měnami, disponuje vestavěnou kalkulačkou a podporuje synchronizaci pomocí Dropboxu a Google disku.

Ani její neplacená verze není ochuzena o funkce, které běžný uživatel ocení. Fajnšmekři mají samozřejmě možnost využít roční prémiové verze, a to za aktuálně velmi příznivou cenu.

Hodnocení 

  • Google Play 4.3 hvězdiček z 5
  • App Store 4.7 hvězdiček z 5

Sledování povahy výdajů je zajisté správný krok k lepší finanční gramotnosti a k vyvážené bilanci osobního účtu. Třeba i díky tomu, že pomocí vizuálního znázornění konečně odhalíte, kde je skulina, kterou pomalu ale jistě každý měsíc mizí jistá část úspor. Nechcete-li hledat řešení napjatého rozpočtu mezi hromadami účtenek, můžete zkusit některý z našich tipů.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!