Zlepšete nákupní proces v e-shopu | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Zlepšete nákupní proces v e-shopu

frame-6-6421ae7ea6437946224700.webp

Máte vlastní e-shop? V tom případě by se vám možná hodilo pár rad, jak zlepšit svůj nákupní proces. Jdeme na to.

Asi jakýkoliv majitel e-shopu chce příjemný zážitek pro své zákazníky. Klíčem je umět se vžít do jejich role a podívat se na to tak trochu z jejich pozice. Víme, že to je velmi těžké a chápeme, že vždy to úplně nejde. Nikdy asi nebudete zcela objektivní, pokud se bude jednat o váš vlastní produkt či službu. Tím se momentálně netrapte a spíše se pojďme podívat na tipy, jak váš dosavadní e-shop zlepšit.

Méně je skoro vždycky více

Platí to v jakékoliv sféře a tady tomu nebude jinak. Jednoduché designy jsou stále trendy, takže toho se držte. Zbytečně nepřeplácejte svůj web, protože nechcete, aby z toho některé zákazníky rozbolely oči. Oni se tam jdou kouknout hlavně na vaše produkty a nechtějí být zbytečně rozptýleni divokým výběrem barev či motivů. V jednoduchosti je přece krása.

Vyhledat, vybrat a zaplatit

To jsou jednotlivé fáze, jimiž si projde každý zákazník, a pro nás je velké pozitivum, pokud dojde až do konce. Proto i tady uvedeme do hry pravidlo o největší jednoduchosti. Celý nákupní proces by měl být pro vaše zákazníky naprosto přehledný, aby věděli, jak se dostat až do fáze placení. Doporučujeme se zaměřit i na snadný výběr způsobu dopravy. Často i ten rozhodne, zda kupující klikne v procesu objednávky na ono kouzelné tlačítko „odeslat a zaplatit“. V tom momentě máte vyhráno.

Zjistěte svou zákaznickou skupinu

Je dobré vědět, kdo přesně u vás nakupuje. Takže si zjistěte cílovku a podle toho přizpůsobte svůj e-shop. Víte proč? Protože ne každý umí dobře s internetem, a toho byste si měli být vědomi. Zkuste proto připnout na web ikonku s podporou, na kterou se zákazník může kdykoliv obrátit.

Vyzkoušejte marketingový mix

Pravděpodobně víte, o co se jedná. Pokud ne, tak vám to v krátkosti objasníme. Povíme si, o jaké marketingové nástroje jde a čeho vy, jako tvůrce e-shopu, můžete využít.

  • PPC reklamy – jednoduché a známé „pay per click“
  • SEO – aneb buďte ve vyhledávači mezi prvními
  • Display marketing – bannery na webech, kam chodí vaše cílová skupina
  • E-mail marketing – starší, ale osvědčený a stále aktuální 
  • Marketplace – nabízejte své produkty na větších obchodních platformách
  • Sociální sítě – založte si profil a prezentujte se před novými uživateli

Neomezené možnosti, jak dát vašemu online prodeji ten správný upgrade. Každý z těchto způsobů propagace vám pomůže e-shop trochu vylepšit a pozvednout na jinou úroveň, což je přesně to, co od toho očekáváte.

Nebojte se fotografií

Tady odložíme stranou, že méně je někdy více, a použijeme naopak co nejvíce nafoceného materiálu k produktům. Řekneme vám ihned proč. Zákazník, pokud nakupuje na internetu, tak chce co nejvíce fotek, aby mohl posoudit svou koupi. Takže pokud nemáte instagram s kvanty fotek jednotlivých produktů, není dobré toto podceňovat. Jenže opět nespoléhejte na to, že na některé sociální síti denně postujete příspěvky s produkty. Ne každý potenciální kupce má sociální sítě a ne každý váš online obchod zná odtud. Proto nešetřete na fotografiích na webu. Čím více, tím lépe, opravdu se v tomto směru nemusíte bát.

Sbírejte recenze a reagujte i na ty negativní

Pro váš e-shop je důležitá zpětná vazba, kterou se můžete pochlubit. Doporučujeme ji mít i někde viditelně na webu, protože občas i taková maličkost může někoho přesvědčit o koupi právě vašeho produktu. Zároveň pak berte v potaz i negativní recenze. Na těch záleží ještě daleko více, protože pokud dokážete správně zareagovat, může vám to být velmi k dobru. V případě chytré, trefné a slušné odpovědi můžete v očích jiného zákazníka naopak stoupnout. Jde o to, jak se k celé věci postavíte. Jedna negativní recenze vám potom neublíží.

Jak je na tom váš e-shop?

Doufáme, že každý už umí sám nejlépe vyhodnotit, jak svůj e-shop zvednout o level výše. Tyto rady by vás spíše měly odrazit správným směrem. Tak vzhůru na kontrolu vašeho e-shopu, ať můžete vyladit „customer experience“ pro své zákazníky ještě dnes!

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!
kurz na téma:
«Umění úspěšného obchodování»
Business a management
Vede Václav Pergler
7. května 13. června
Václav Pergler