Pracujete se stresem? | Laba Czech ✌
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Hledat

obsah

Pracujete se stresem?

articlevisual-2-4-6421b4c45f037577753581.webp

Trápí vás denně stresové situace? Umíte pracovat sami se sebou a hodit se do klidu? Dáme vám pár tipů, které se vždy hodí.

Není záhadou, že se denně potýkáme s náročnými situacemi, jež nás doprovázejí při pracovním výkonu. Někdy je toho ale moc a vy nevíte, jak z toho ven. Každý z nás se tak už někdy cítil a my vám chceme poradit, jak se s tím popasovat. Nejsme stroje, aby nám někdo doplnil palivo nebo utáhl šroubek. Lidská mysl potřebuje daleko komplikovanější nástroje k zotavení a uvedení do normálního režimu. Tím pádem není čas ztrácet čas a vrhneme se do jámy lvové.

Chození v přírodě vám vyčistí všechny smysly

Asi není třeba připomínat, že procházky na čerstvém vzduchu jsou nejúčinnějším babským lékem. Ano, je to tak, z osobní zkušenosti vám to můžeme potvrdit. Možná někteří z vás netuší, proč tomu tak je. Pokud toho na vás je hodně a jste unavení, tak máte zahlceny úplně všechny systémy nezbytné pro lidské fungování. Proč vám ale může pomoci právě procházka? Protože váš zrak si odpočine od monitoru, do kterého pravděpodobně koukáte celé dny, a uvidí skutečnou realitu – bez záření. Váš mozek také dostane šanci vypnout a vzpamatovat se z denní dávky stresu. 

Vyventilovat své problémy někomu blízkému

Sem tam vám může pomoci se stresem rodina či přátelé. Koneckonců na koho jiného se obrátit v případě, že máte potíže. Sice vám možná nepomůžou přímo vyřešit váš aktuální problém, ale přinejmenším vás rádi vyslechnou. Své záležitosti i tak budete muset vyřešit sami, ale uleví se vaší hlavě. Někdy i malá konverzace dokáže uvolnit napětí, které v sobě dusíte. 

Poslech něčeho, co vás uklidní

Zpravidla si každý představuje relaxační hudbu, ale někomu spíše pomáhají podcasty. Právě proto bychom vám je chtěli doporučit. Někoho může hudba dokonce zneklidňovat a ještě více stresovat, čemuž se chceme vyhnout. Oproti tomu poslech mluveného slova přináší ten kýžený pocit zklidnění zvířených myšlenek. Už za pár týdnů začne i naše platforma Laba Czech produkovat podcasty, jež budete moci poslouchat nejen při vypjatějších obdobích. Můžete si u toho dát „chill“ a na chvilku vypnout.

Zaměřit svůj mozek jiným směrem

To bývá poněkud těžší, ale pokud máte silnou vůli, i tento tip se dá použít. Vyberte si činnost, která vás naplňuje a zároveň si u ní odpočinete. U každého to bývá něco jiného. Někdo rád čte, dívá se na filmy, sportuje nebo třeba i vaří. Výběr je široký a můžete si zvolit podle svého gusta. Poté, co máte svou aktivitu vybranou, následuje uvedení do praxe. Takže zkuste vypnout mozek a odklonit své soustředění jiným směrem. Věřte mi, že se vám uleví a budete pak lépe čelit svému stresu.

Meditace a uvolnění mysli

Zkoušeli jste někdy meditovat? Jestli ne, tak teď je právě na čase. Neříkáme, že zrovna tato aktivita pomůže vás problém vyřešit, ale třeba se v tom najdete. Spousta lidí meditaci odmítá a myslí si, že je nezáživná. Jenže jsou různé druhy meditace, a pokud vám nevyhovuje pomalá a klidná, můžete vyzkoušet trochu rychlejší a sportovní. Není třeba nechat se odradit po prvním vyzkoušení. U nás ve firmě třeba meditaci a jógu občas absolvujeme a od uvolnění či napětí nám to vždy pomůže.

Čemu byste dali přednost vy?

Nabídli jsme vám pár způsobů, jak vypudit stres ze své hlavy a navodit si pocit klidu. Vyzkoušejte více variant a zařaďte do svého repertoáru ty, které se vám osvědčí. Ne vždy najdete tu správnou volbu hned napoprvé . A pokud občas stresovou situaci nezvládnete, není třeba se za to stydět. Je zcela normální a běžné nebýt vždy perfektní.

Chcete se přihlásit k odběru novinek?

Přihlaste se k odběru, aby vám nic neuniklo.
Děkujeme za přihlášení k odběru!